Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

41. Országos Középiskolai fotókiállítás

2008, január 1 @ 01:00 - 2008, február 1 @ 01:00 CET

Ingyenes

Részvételi feltételek:

Részvételi feltételek:

A pályázaton részt vehet minden rendszeres középfokú oktatásban részesülő tanuló, személyenként legfeljebb öt darab (országos pályázaton még nem díjazott) – fekete-fehér, színes, vagy monokróm – egyedi, vagy sorozatnak tekintett – digitális képpel. A sorozat minden tagja külön képnek számít. A képeket számítógéppel, elektronikus úton, regisztráció után és méretezve kell feltölteni a fotópályázat weblapjára, mely a világhálón a www.okfp.hu begépelésével nyílik meg. A képek hosszabbik oldala 2835 pixel legyen, felbontása 300dpi, ez a képpontszám az adott felbontás szerint 24 cm-nek felel meg. A képek JPG kiterjesztésűek legyenek, digitális méretük egyenként ne legyen 5 MBájtnál nagyobb. A kiírástól eltérő méretű képek nem vehetnek részt a pályázaton. A képek méretezéséhez a súgóban segítséget adunk. Témák szerinti kategóriákat nem határozunk meg. A képek témája a jó ízlés határain belül legyen, melyért a szerző felelősséget vállal. Papírképeket nem kell beküldeni, a kiállításra kerülő képek elkészítéséről a digitális képek zsűrizése után a rendezők gondoskodnak, így a pályázót semmilyen postaköltség, nyersanyag-költség és kidolgozási költség nem terheli. A regisztráció helyettesíti a nevezési lapot, melynek minden rovatát figyelmesen kell kitölteni. A regisztráció után a kívánt darabszámú képet (maximálisan öt darabot!) egyenként kell feltölteni. A beküldési határidőig az adatok cserélhetők, javíthatók, törölhetők. A kiállításon szereplő képek a rendező tulajdonában maradnak. A nevezési határidő lejárta után a www.okfp.hu honlap nem működik, a szükséges információk a zsűrizést követően a www.simonyi.sulinet.hu/foto/ internet címen lesznek olvashatók és onnan letölthetők.

A pályázóknak nevezési díjat kell fizetniük, mely pályázónként 1500,- forint, függetlenül a képek darabszámától. (A nevezési díjat úgy állapítottuk meg, hogy annak összege kevesebb legyen, mint 5db kép kidolgozási költsége és a korábbi pályázati postaköltségek összege.) A nevezési díjat banki átutalással, vagy postai készpénz átutalási megbízással (rózsaszín csekk) kell eljuttatni az OTP 11731001-15479226-10790001 számlaszámra. Banki átutalásnál kérni kell a név és cím, valamint az „OKFP-2008” azonosító feltüntetését. Postai készpénz átutalásnál a „címzett” rovatba az OTP 11731001-15479226-10790001 számlaszámot és 1910-es irányítószámot, a közlemény rovatba az „OKFP-2008” szöveget kell beírni (a súgóban kitöltési minta is található!). A befizetett összegről intézményünk számlát készít és postázza a megadott címre. A nevezési díj hiánya a képeket kizárja a pályázatból. A díjazott és kiállított képekről a megnyitóra katalógus készül, melyet díjtalanul tudunk biztosítani. A pályázatra beküldött képek sajtóközlés és a kiállítás propagandája céljából szabadon és szerzői jogdíj nélkül felhasználhatók. A pályázók a beküldött képeiket közzétehetik a portálon, ahol lehetőségük van ezen kereteken belül a képek értékesítésére is. A beküldött képeket országosan elismert fotóművészekből és szakemberekből álló zsűri értékeli és meghatározza a díjakat. A díjak a támogatók által felajánlott támogatásokból és a szervezők által összeállított tárgyjutalmakból állnak össze. A zsűrizés során külön kategóriában történik a szakirányú fotóoktatásban részesülő és nem részesülő tanulók képeinek elbírálása. Az összesítésben legjobb eredményt elért iskola külön jutalomban részesül.

További információ kérhető a 06-72-550-715 (Böröcz István) telefonszámon, illetve a www.simonyi.sulinet.hu/foto/ honlapon. Minden egyéb felmerülő kérdésben a bíráló bizottság határoz, melynek döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs. A résztvevők a képek elektronikus úton történő beküldésével alávetik magukat a kiállítás feltételeinek.

Részletek

Kezdés:
2008, január 1 @ 01:00
Vége:
2008, február 1 @ 01:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék: