Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

40. Magyar Sajtófotó Pályázat

2021, december 17 @ 08:00 - 2022, január 14 @ 17:00 CET

A Pályázat

A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás negyven éve a fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléje. Az elektronikus lebonyolítási módszer biztosítja a pályázók anonimitását. A nyílt pályázatra amatőr és hivatásos fotográfusok egyaránt beküldhetik képeiket. A pályázatra beérkező pályaműveket évről évre tekintélyes magyar és külföldi szakemberekből álló zsűri bírálja el. A zsűrizés hagyományosan nyilvános, az interneten és a helyszínen egyaránt követhető. A díjazott képekből illetve a kiállítás rendezője által a pályázatra beérkezett egyéb fotókból összeállított kiállítás minden évben sok látogatót vonzó, magas presztizsű szakmai esemény. Várjuk mindazok jelentkezését, akik kedvet éreznek egy igazán magas színvonalú szakmai megmérettetéshez!

Pályázati kiírás

A legfontosabb információk a pályázat menetéről és a technikai feltételekről:

Belépés és regisztráció:

A pályázóknak a ” Nevezés a pályázatra ” gombra kattintás után lehetőségük van a pályázati rendszerbe való regisztrációra, majd ezt követően a pályázati anyag feltöltésre. Ha már rendelkezik regisztrációval, a “Belépés” gombra kattintva, a jelszó és felhasználónév megadásával be tudnak lépni. Elfelejtett jelszó esetén a regisztrációkor megadott e-mail cím megadásával lehetőség van új jelszó kérésére, ebben az esetben sem szükséges az újbóli regisztráció. A kérés elküldését követően az eContest rendszer e-mailben elküld egy linket a megadott e-mail címre, amely segítségével beállítható az új jelszó.

Nevezési feltételek: 

Pályázni 2021. január 1. – december 31. között készült képekkel lehet a Hír-, eseményfotó és a Képriport kategóriában. Az időbeli korlátozás nem vonatkozik a többi „sorozat” kategóriára, ahova több éven átívelő, elemző pályaművek is beküldhetők, de ezekben is kell, hogy szerepeljen 2021-ban készült felvétel. A pályázatra korábbi években díjat nyert képek nem adhatók be. A Magyar Sajtófotó Kiállításon korábban bemutatott, de díjat nem nyert sorozat négy, korábban már kiállított képnél többet nem tartalmazhat. Egy pályázó összesen 30 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból. Egy képsorozat legfeljebb 10 képet tartalmazhat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyszerre egyedi képként és sorozat részeként is. A pályázaton való részvétel, a korábbiakhoz hasonlóan, nevezési díjhoz kötött. A nevezési díj összege bruttó 6000 Ft.

Technikai követelmények: 

A pályázaton manipulált képek nem indulhatnak, nem számít manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekció, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. A pályázaton legalább 8 megapixel felbontású JPG* formátumú képpel lehet pályázni aminek maximális fájl méret 19 Mbyte. A képtömörítési minőség 100% (százalék) legyen. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb mint 2100 pixel, valamint a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 6000 pixelt. (*)JPEG (Joint Photographic Experts Group)

Határidők:

Nevezés és feltöltés kezdete: 2021. december 17. 12:00 órától

Nevezés határideje: 2022. január 13. 12:00 óráig

Feltöltés határideje: 2022. január 14. 12:00 óráig

A zsűrizés időpontja: A zsűrizés a COVID-19 vírus miatt online történik. A zsűrizés időpontjáról, menetéről és a zsűri összetételéről később adunk információt.

Kiállítás és díjkiosztó ünnepség: –

A kényelmes pályázat feltöltés érdekében kérünk mindenkit, hogy amit tudja kezdje meg a pályázati anyagának feltöltését, és ezt ne hagyja az utolsó éjszakára.

a teljes kiírás

Forrás

 

Details

Start:
2021, december 17 @ 08:00 CET
End:
január 14 @ 17:00 CET
Event Categories:
,
Website:
https://40.sajto-foto.hu/?fbclid=IwAR28z8i7swi6c5Tmcq54GS0lFWu7ItX-TIzQcgauc_rys44escJgdYSXm4U

Venue

Clark Ádám tér 1.
Budapest, - Magyarország