21.8 C
Budapest
vasárnap, augusztus 9, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

207 milliárd képekben – Fotópályázat a Dél-dunántúli Operatív Program fejlesztéseiről

2010, április 18 @ 20:00 - 2010, július 29 @ 20:00 CEST

Ingyenes
kaposvarfoter_byskikhu.jpg

207 milliárd képekben„Fotópályázat a Dél-Dunántúli Operatív Program fejlesztéseiről”
A pályázat célja:
A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség meghirdeti vándorkiállítással egybekötött nyílt regionális fotópályázatát, melynek célja, hogy a profi és amatőr fotósok lencséjén keresztül művészi módon bemutatásra kerüljön, miként változtatják meg környezetünket a régióban a Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) keretiből megvalósuló fejlesztések és beruházások.
A Pályázat témái:

207 milliárd képekben
„Fotópályázat a Dél-Dunántúli Operatív Program fejlesztéseiről”

A pályázat célja:
A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség meghirdeti vándorkiállítással egybekötött nyílt regionális fotópályázatát, melynek célja, hogy a profi és amatőr fotósok lencséjén keresztül művészi módon bemutatásra kerüljön, miként változtatják meg környezetünket a régióban a Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) keretiből megvalósuló fejlesztések és beruházások.
A Pályázat témái:
A fotópályázat a DDOP 5. prioritása köré épül fel, melyek a következők:
1 A városi térségek fejlesztésére alapozott versenyképes gazdaság megteremtése
Ezen prioritás alatt történik a régióban az inkubátorházak fejlesztése, az ipari parkok fejlesztése továbbá a barnamezős telephelyfejlesztés.
2. A turisztikai potenciál erősítése a régióban:
Ez nem jelent mást, mint a turisztikai húzó termékek fejlesztését és komplex turisztikai termékcsaládok kialakítását. A turisztikai szolgáltatások kínálatának bővítését és a turisztikai infrastruktúra fejlesztését.
3. Humán közszolgáltatások fejlesztése:
Ezen fejlesztési irány fő feladata az egészségügy, a szociális és informatikai szolgáltatások támogatásának, valamint a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának elősegítése.
4. Integrált városfejlesztési akciók támogatása:
Ezen prioritás alatt azon fejlesztéseket értjük, melyek segítik a városok üzleti és szolgáltatási funkcióinak erősítését. A leértékelődő városi területek és főképp romák által lakott telepek fenntartható társadalmi, környezeti megújulásának elősegítését.
Az ide tartozó fejlesztések Pécs és a régió vonzerejét javítják a kulturális vonzerők fejlesztésével az Európa Kulturális Főváros 2010 programhoz kapcsolódóan.
5. Az elérhetőség javítása és környezetfejlesztés:
Ezek a fejlesztések javítják a régió belső vonzáscentrumainak elérhetőségét. Lassítják az egyéni gépjármű-közlekedés térhódítását a közforgalmú közlekedéssel szemben, valamint hozzájárulnak a környezetvédelmi infrastruktúra térhódításához.
A megvalósuló – a fotópályázat témájához kapcsolódó – fejlesztések pontos listája az alábbi linken tekinthető meg: Letöltés
Pályázók köre:
A Fotópályázaton részt vehet bárki kortól függetlenül, legyen profi vagy éppen amatőr fotós.

Pályázat menete:
Jelentkezés és képek beküldése: 2010. április 17. és 2010. július 30. között.
Zsűrizés: 2010. szeptember 1.-ig
Eredményhirdetés: 2010. szeptember 13-án a vándorkiállítás első helyszínén
Vándorkiállítás első helyszíne:
2010. szeptember 20. – szeptember 26.
Pécs
Vándorkiállítás második helyszíne:
2010. szeptember 28.- október 3.
Kaposvár
Vándorkiállítás harmadik helyszíne:
2010. október 5.- október 10.
Szekszárd
Nyeremények:
A Fotópályázatra érkezett képekből a fotóművészet, képzőművészet és a területfejlesztés területein elismert szakemberekből álló szakmai zsűri által kiválasztott pályamunkák rangos vándorkiállításon vesznek részt, melynek állomásai Pécs, Kaposvár és Szekszárd.
A fotópályázat díjazása a következők szerint alakul:
Első helyezett: 120.000 Ft
Második helyezett: 90.000 Ft Értékű nyereményben részesül.
Harmadik helyezett: 60.000 Ft
Közönség díjas, a közönség szavazatai alapján: 30.000 Ft értékű nyereményben részesül
A fotópályázat nyertes munkáiból összeállításra kerül továbbá egy rangos kiadvány, melyben a szakmai zsűri által kiválasztott legkiválóbb képek kerülnek bemutatásra.
Pályázati részvétel feltételei és módja:
Jelentkezés részletei:
– A pályázatra egy pályázó maximum 4 képpel pályázhat, melyet 2010. április 17-től 2010. július 30-ig a oldalon lévő adattárba regisztrációt követően lehet feltölteni.
– A regisztráció során a pályázónak egy elektronikus nevezési lapot kell kitöltenie. Az itt megadott adatokat az Ügynökség harmadik személy felé nem szolgáltatja ki, minden adat bizalmasan kezelendő. A képek szerzője ismeretlen marad mind a nagyközönség, mind a zsűri számára.
– A pályázatra bárki jelentkezhet kizárólag a saját képeivel.
– A pályázatra kizárólag a DDOP keretein belül megvalósuló fejlesztésekhez kapcsolódó témával lehet jelentkezni, mely fejlesztést az adott képen felismerhető formában kell bemutatnia a pályázónak. A Dél-dunántúli fejlesztésekről bővebben a www.deldunantul.eu oldalon találhat.
– A beküldött képeket szakmai zsűri bírálja el.
Technikai követelmények:
– A képek mérete minimum 640*480 px és maximum 1024*768 px lehet (arányok tetszés szerint). Maximális métere a képeknek: 500 kbyte.
– A képeken felirat nem helyezhető el.
– Az utómunka során Manipulált fotó nem küldhető be!
Mi számít a fotó manipulásának:
– Képelemek kiretusálása/hozzáadása
– A kép egyes részeinek különálló, markáns színkorrekciója
– Digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során
– A képek formátuma JPG/JPEG és PNG kiterjesztésű lehet.
Kiírás szerzői, személyiség jogi és felhasználási jogi terjedelme:
A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett fotópályázaton a résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a következő pályázati feltételeket.
Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
Pályázó a fotók pályázatra való elküldésével ingyenesen engedélyezi, hogy:
1. Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. a fotókat a pályázattal és az annak kapcsán rendezett vándorkiállítással összefüggő promóciós és híradási célú publikációkban, kiadványokban és híradásokban közzé tegye (ide értve www.deldunantul.eu weboldalon, egyéb online felületeken, illetve a közönség számára banner formájában való hozzáférhetőséget is);
2. a pályázat zsűrizésével kapcsolatosan a fotók a www.deldunantul.eu oldalon a nagyközönség és a szakmai zsűri számára is megtekinthető formában, online módon hozzáférhetőek legyenek.
3. a fotók Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. által rendezett vándorkiállítás keretében 2010. szeptember13-tól 2010. október 2. napjáig a nyilvánosság számára hozzáférhetők és megtekinthetőek legyenek.
4. a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A fenti célok érdekében a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. jogosult a fotók tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön.
5. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. a fotókat a www.deldunantul.eu honlapon és tematikus, régiós, valamint piacspecifikus honlapjain, valamint további marketingeszközein (például kiadvány, hirdetés stb.) jogosult felhasználni korlátlan ideig. A felhasználási jog fentiek szerinti átadásáért a pályázót külön díjazás nem illeti meg.
A pályázó a regisztrációval vállalja, hogy a zsűrizés alapján eredményesnek ítélt munkájuk eredeti, nagyméretű nagyítás létrehozására alkalmas formátumát (eredeti digitális fájl megfelelő méretben: 300 dpi felbontású képek a kiállítás során 90*90 cm-es felületen lesznek kiállítva) a kiállítás létrehozása érdekében, előzetes értesítés után a rendezőnek határidőre átadják. Jelen feltétel nem teljesítése a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség
7621, Pécs Mária u. 3.
Tel: +36 72 513 731

Részletek

Kezdés:
2010, április 18 @ 20:00 UTC+0
Vége:
2010, július 29 @ 20:00 UTC+0
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:
Honlap:
www.deldunantul.eu