Eddigi tevékenységünk

A Fotoklikk a Fotográfiáért Közhasznú Alapítvány alapító okiratában rögzített céljainak megfelelően honlapunk 2003 óta segíti a hazai fotós társadalom személyei és szervezetei közötti együttműködést és szolgálja információs adatbázisként a professzionális és amatőr fotográfusokat.
Naprakész tájékoztatást nyújtottunk a hazai fotós közélet eseményeiről, rendszeresen frissített honlapunkon látogatóink első kézből értesültek a kiírt pályázatokról, kiállításokról, előadásokról. Minden évben több száz fotográfiai eseményről és pályázatról tudósítottunk.

AFotoKlikk.eujelenleg a hazai fotográfiai események legteljesebb adatbázisát nyújtja
Az elmúlt évben is biztosítottuk a legjelentősebb fotográfiai szervezetek (Magyar Fotóművészek Szövetsége, naturArt, Nimród, Fényecset) számára levelezőlistákat, hogy megkönnyítsük közös megbeszéléseik szervezését, és az aktuális problémák, teendők, kérdések megoldását.

Folyamatosan keressük a kapcsolatot fotós egyesületekkel, csoportokkal, társulásokkal, baráti közösségekkel. Partnereink és regisztrált felhasználóink száma egyaránt bővült az elmúlt évben is. Fontosnak tartjuk, hogy az internet segítségével a térbeli távolságokat legyőzve tudunk megszólítani a fotográfiával foglalkozó vagy a szakterület iránt érdeklődő személyeket és csoportokat, és lakóhelytől függetlenül mindenki számára hozzáférhetővé teszünk olyan korábban zárt folyamatokat, mint a fotópályázati zsűrizés.
Az online zsűrizés világviszonylatban is egyedülálló lehetőségét a Fotoklikk a NaturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége Egyesülettel közösen dolgozta ki és vezette be. 2007 óta a legnagyobb fotós egyesülésekkel és szervezetekkel együttműködve (Magyar Fotóművészek Szövetsége, MUOSZ, Magyar Fotográfiai Múzeum, naturArt, Fényecset, Nimród) a Fotoklikk.hu oldalain történik a legrangosabb hazai fotópályázatok szervezése.

2007 óta 26 alkalommal szervezett országos fotópályázatot.