10.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

A tök | FotoTipp.hu


A tök | Fototipp.hu

»

CímlapDigitális Sötétkamra

A tök

2007, október

A tök

Ezt a képet két okból választottam a hónap képének. Egyrészről a témáját tekintve aktuális, ha a szemlélő felismeri rajta a növényt, akkor könnyen asszociálhat az őszre. A másik ok pedig az, hogy ezzel a képpel nagyon jól lehet illusztrálni az utómunka fontosságát, azt hogy hogyan lesz egy fotóból kép.

A szavak szaporítása helyett nézzük milyen változásokon ment keresztül a tök. A lenti képeken a linkek felé mozgatva az egérpointert láthatjuk a kiindulási állapotot, azaz a nulla módosítással, alapbeállításokkal konvertált képet, a RAW konverterben módosított majd kidolgozott képet és a PS-ben elvégzett utolsó simítások eredményét.

RAW kép – módosítások nélkül
Lightroom RAW kidolgozás után
Végső változat
Dodge&Burn maszk

A RAW konverzió során a kontraszt és színtelítettség állításán kívül egy olyan trükköt használtam, ami a Lightroom sajátossága, mégpedig a kép széleinek sötétítése. Erre a Lens Correction szekció Vignetting beállítása alkalmas. A sötét szélek egyfajta keretet adnak a képnek. (Ez persze nem minden képen működik). Utolsó lépésként PS-ben a helyi kontraszt megnövelésével és szelektív dodge&burn beégetés/visszatartás segítségével megadtam a képnek a végleges formáját. A használt dodge&burn maszkot szintén mellékeltem a kíváncsiak kedvéért.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 2 vendég van a webhelyen.

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles