13 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Készül az új Fototipp szerver | FotoTipp.hu

Az adott értékelés: nincs

A Fototipp.hu egyre növekvő forgalmának (naponta mintegy 300 olvasónk látogatja meg az oldalt) eredményesebb kiszolgálása érdekében elhatároztuk, hogy új szerverre helyezzük át a webhelyet. Emellet a szerver elhelyezésében is változások fognak beállni, amit össze kívántunk kötni az új vas munkába állításával. A hardver, az alapszoftverek múlt héten előálltak, és elvégeztük a teljesítmény és megbízhatósági teszteket is.

Azok kedvéért, akiket a technikai részletek is érdekelnek, megemlítenék néhány adatot.

  • Az új kiszolgáló egy 1.8GHz-es Pentium 4 processzort kapott 1GB memóriával (nem a legnagyobb, ami ma elérhető, de egyelőre megteszi).

  • 50GB effektív kapacitású RAID5-ös diszk alrendszer került bele, további 3 diszkhely még üresen van, illetve két külső csatornán bővíthetjük majd a kapacitást.

  • A teljesítmény tesztek alatt 40 párhuzamos felhasználót szimuláltunk, amelyek másodpercenként átlag 5.8 kérést küldtek a kiszolgáló felé. Összesen 2.1 millió találat érte a szervert, ebből 24 timeout volt mindössze.

Persze a megnövekedett teljesítménynek köszönhetően újabb szolgáltatásokat is szeretnénk üzembe állítani. Izelítőnek néhány terveinkből (azt, hogy mi mikor jelenik meg még nem döntöttük el):

  • Új galériaszoftver (név szerint a PhotoPost) üzembe állítása

  • Az általunk is tesztelt eszközök, illetve sok más esetén a felhasználói vélemények közzétételének lehetővé tétele regisztrált felhasználóink számára.

  • A webhely megjelenésének átdolgozása, hogy kisebb felbontású monitorokon is elférjen szélességében.

És a terméktesztekről jut eszembe.

Nagyformátumban nyomtató laborok tesztje

Már régóta motoszkál a fejemben, hogy utána járjak itthon (vagy a közelben) mely laboroknál és stúdiókban lehet igazán nagy méretű nyomatokat készíteni. Első próbálkozásaimat kudarc övezte, már a beszélgetés során kiderült, hogy gőzük nincs például a színkezelésről, vagy messze vannak (Bécsben) és drágák.

A teszt megszervezéséhez az lenne a kérésem a Kedves Olvasóhoz, hogy ha van kedvenc laborja, ahol nagy méretben (legalább 50cm, de inkább 1m szélességben) lehet nyomtatni, esetleg ilyen szolgáltatásban utazik saját maga, vagy egyszerűen csak érdekelné az eredmény, akkor írjon nekem egy üzenetet (vagy kommentet erre a blogbejegyzésre).

Nagyon szívesen vennék ötleteket arra vonatkozóan is, hogy az Olvasókat mi érdekli: választható papírfajták, vízállóság, vászonra nyomtatás, árak, stb, stb, stb.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles