1.7 C
Budapest
Saturday, November 26, 2022
Kezdőlap!élőTávoli világok közelről I. - FotoKlikk Társalgó

Távoli világok közelről I. – FotoKlikk Társalgó

Beszélgetés Dóka Béla fotográfussal
Hogyan formálja és alakítja egy fiatal fotós világképét, ha a kezdeti lépéseket egy teljesen más kulturális közegben kell megtennie? A fotográfus 1994-ben érkezett Kubába, eredetileg néhány hónapra, de végül 4 évig maradt ott, ekkor hozta létre azt a képanyagot, ami később komoly szerkesztőségek és hírügynökségek kapuit is kinyitotta számára. Belekóstolt a haditudósításba is a polgárháború során Haitin. 1998-ban Párizsban folytatta karrierjét. Elsőként a francia Rapho ügynökség szerződtette, később a Newsweek, New York Times, New Yorker, Le Monde, Spiegel, Independent, El Pais közölte fotóit.
A Fülöp-szigeteken készült képsorozata, a Studio Panindigan jelenleg az esztergomi Duna Múzeumban látható november 21-ig.
Beszélgetőtárs: Kopin Katalin
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
mist
1.7 ° C
2.5 °
1.7 °
98 %
0.5kmh
100 %
Sat
7 °
Sun
7 °
Mon
6 °
Tue
6 °
Wed
8 °

További friss hírek