3.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Lencsevégen a törékeny egyensúly – Kopin Katalin ajánlója

Gyerekkoromban lenyűgöztek a Világjáró könyvsorozat utazói, kalandorai, akik egy-egy expedíció megvalósítására tették fel az életüket. A könyvespolcunkon ott sorakoztak a színes kötetek, és csak le kellett emelnem egyet ahhoz, hogy gondolatban távoli tájakra utazzak és elképzeljem, én hogyan oldanék meg egy-egy emberpróbáló helyzetet: gleccsereken, az óceán hullámain vagy szakadékok mélyén.

Ezek a könyvek többről szóltak, egy-egy kiemelkedő egyéni teljesítmény bemutatásánál, szó szerint kinyitották a világot, elültették bennem azt az izgalmas, bizsergető gondolatot, hogy fel lehet kerekedni és meg lehet ismerni a minket körülvevő világot, érdemes nyitottnak lenni és merésznek, és szembe lehet menni a „lehetetlen” bénító fogalmával.

A Fotoklikk Fotós Akadémia szakmai napjának moderátoraként olyan előadókat kértem fel, akik szenvedélyes utazók, és egyúttal fontosnak tartják, hogy fotók által rögzítsék azokat az élményeket, felfedezéseket, amelyeket megtapasztalnak, az óceán hullámait követve, a világ legmélyebb barlangjainak titkait kutatva, vagy kerékpárral bejárva, több mint 10 000 kilométert.

Képanyagaik lenyűgözőek, inspirálóak, átélhetővé teszik a természetközeli létezés harmóniáját. Az előadások során bepillanthatunk a kulisszatitkokba, megtudhatjuk mi ad motivációt számukra, hogyan lehet extrém körülmények között fotózni, és mi az az erő, amely újabb és újabb kalandokra hívja őket.

Tartsatok velünk és kövessétek a Lencsevégen a törékeny egyensúlyextrémsportok a természettel harmóniában című szekció előadóit: Bácsi Róbert Lászlót, Ambrus Gergelyt és Zichó Viktort.

Kopin Katalin
művészettörténész, muzeológus, kurátor, újságíró

_________

Kopin Katalin

2005-től rendszeresen publikálok művészeti lapokban, írásaim megjelentek az Új Művészetben, az Artportalon, a Flash Artban, a Punkt.hu-n. 2010-től a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum művészettörténésze és muzeológusa vagyok. Több életműkiállítást és csoportos kiállítást jegyzek kurátorként, katalógusok és monografikus munkák szerzője és szerkesztője vagyok. A kiállításokhoz kapcsolódóan riportfilmeket és interjúkat készítek a kortárs művészet szereplőivel. Moderátorként rendszeresen részt veszek művészeti könyv- és filmbemutatókon, tárlatvezetéseket tartok. 2022-től vezetem a PhotoLab nevű kortárs fotográfiai kiállítóhelyet, mely az FMC struktúráján belül jött létre.

További információk a porgramról az eseményoldalon.

Jegyek az alábbi képekre bökve vásárolhatók:

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles