12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

A NIKON bemutatja az egyedülállóan jól hordozható nikkor z 800mm f/6.3 vr s objektívet

2022. április 6.: A Nikon örömmel mutatja be az egyedülállóan jól hordozható, teljes képméretű fix szupertelefotó objektívet – a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S objektívet. Madarak, vadvilág, repülőgépek, motorsportok vagy akár téli sportok: ez a strapabíró, mégis rendkívül könnyű kialakítású S sorozatú objektív a távoli témák dinamizmusát minden esetben izgalmas tisztasággal adja vissza. A felhasználók a kiszámíthatatlan mozgású témákat olyan folyamatossággal követhetik, amire a 800 mm-es fókusztávolság mellett eddig nem volt példa – miközben a kézi fényképezéskor tapasztalható stabilitásnak köszönhetően felfedezhetik a kreatív lehetőségeiket is.

Az S sorozatú objektív lenyűgöző felbontóképessége még a nehezen megörökíthető témák legapróbb részleteit is kiválóan visszaadja – legyen szó akár vadászó sasokról vagy manőverező repülőkről. A képminőség állóképek és videók készítésekor is egyaránt tűéles lesz, az AF-teljesítmény pedig kivételesen gyors, egyenletes és megbízható. Az objektívbe épített optikai VR funkció biztosítja a felvételek stabilitását, a Szinkronizált VR funkcióval pedig akár az 5,5 lépésköznyi kompenzáció is lehetővé válik, ha az objektívet a Z 9 fényképezőgéppel használja. Továbbá ez a szupertelefotó objektív támogatja a Z telekonvertereket, amellyel a hatótávolság 1120 mm-re, illetve 1600 mm-re bővíthető.

A Z-bajonett és a Fresnel (PF) lencsetag által biztosított kiegyensúlyozott, könnyű kialakításnak köszönhetően a felhasználók nyugodtan levehetik a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S objektívet az állványról, és akár kézből is fotózhatnak. Ez a tükör nélküli objektív kb. 2,3 kg-gal könnyebb és 16%-kal kisebb az F-bajonettes megfelelőjéhez képest, a súlypontja pedig közelebb helyezkedik el a fényképezőgépvázhoz – megkönnyítve ezzel az egyenletes pánozást és megállást. A fotósok a vezérlőelemeket könnyedén testreszabhatják, a továbbfejlesztett időjárásálló tömítés pedig mind az objektívet, mind a fényképezőgépet megvédi.

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Professzionális szupertelefotó objektív: 800 mm-es gyújtótávolság. Hordozható, könnyű kialakítás, hatékony használat.

Tűéles: a különleges kialakítású és elhelyezésű fresnel (PF) lencsetag és a Nanokristály bevonat jelentősen csökkenti a szellemképeket és a tükröződéseket. Az ED és SR üvegek szabályozzák a színeltérést a kép közepétől a széléig.

Gyors, csendes élességállítás: gyors, pontos és halk AF – egyenletes követés mind a száguldó versenyautók, mind a távoli vadvilág fotózásakor.

Nagy teljesítményű rázkódáscsökkentési technológia: az objektívbe épített optikai VR funkcióval minden felvétel stabil lesz. A Szinkronizált VR funkcióval akár az 5,5 lépésköznyi kompenzáció is lehetővé válik, ha az objektívet a Z 9 fényképezőgéppel használja.

Testreszabható vezérlés: funkciókat rendelhet a kényelmesen elérhető L-Fn gombokhoz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gombbal mentheti a fókusztávolságokat.¹

Továbbfejlesztett időjárásálló tömítés: a mozgó alkatrészek körüli szigetelés távol tartja a port és a nedvességet, a bajonettzár gumitömítése pedig az objektívet és a fényképezőgépet is óvja.²

Telekonverter-kompatibilitás: a Z TELEKONVERTER TC-1.4x használatával a hatótávolság 1120 mm-re, míg a Z TELEKONVERTER TC-2.0x használatával 1600 mm-re nő meg.

Beépített szűrőnyílás: megkönnyíti a szűrők beillesztését, így még jobban kézben tarthatja a trükkös megvilágítási helyzeteket.

Egyszerűen kezelhető objektív fényellenző: a mellékelt HB-104 objektív fényellenző egy csúsztatható kioldófüllel van felszerelve, így a fényellenző egy kézzel eltávolítható.

 

Megjegyzések:

¹ A memóriabeállítás gomb a firmware frissítését követően aktiválható.

² Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

 

A Nikonról
A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektől az objektívekig, a rendszertartozékokig és a sportoptikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.
A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg.
Megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School – révén.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles