9.4 C
Budapest
Tuesday, October 4, 2022
Kezdőlap!újdonságPodcast ajánló: Beszélgetés Sivák Zsófiával, a magyar kortárs fotó egyik legizgalmasabb fiatal...

Podcast ajánló: Beszélgetés Sivák Zsófiával, a magyar kortárs fotó egyik legizgalmasabb fiatal tehetségével (wopcast 16)

A tizenhatodik adásban (2022.02.13.) Sivák Zsófia hódította meg a wopcast-et!

Műsorvezető: Kocsány Kornél

A magyar kortárs fotó egyik legizgalmasabb fiatal tehetségéről van szó. Egertől nem messze, egy kis faluban nőtt fel, ez a környezet fotográfiai munkásságára is óriási hatással volt.

Egy teljesen más világban, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) tanult fotográfiát, majd egyedi látásmódját olyan személyes projektekben mutatta meg a nagyközönségnek, mint a Család, a Vidék, a Józsiék, a Hajnalhasadásig vagy az Áraink forintban értendők.

Nyert velük sajtófotó díjakat, 2020-ban pedig Pécsi József Ösztöndíjban is részesült. Munkái folyamatosan szerepelnek hazai és nemzetközi kiállításokon.

Zsófival sokat beszélgettünk a gyermekkori környezetről, a Kerecsenden eltöltött évekről, illetve az életében meghatározó szerepet betöltött nevelőapjáról. Mesél nekünk arról, milyen volt vidéki lányként belecsöppenni a nagyvárosi művészlétbe, amely természetesen saját életének újragondolásával és átértékelésével is együtt járt. Kérdeztem őt a szabadúszó életről és két, számomra legizgalmasabbnak tartott fotóprojektjéről is.

Egyedi világba pillanthatunk bele Zsófi segítségével, egy rendkívül őszinte beszélgetésben. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Budapest
clear sky
9.4 ° C
10.8 °
9.4 °
86 %
6.7kmh
0 %
Tue
18 °
Wed
18 °
Thu
20 °
Fri
21 °
Sat
21 °

További friss hírek