7.3 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Bejelentették a Canon első teljes képmezős, 8K Cinema EOS fényképezőgépét

A Canon első teljes képmezős, 8K Cinema EOS fényképezőgépe, a család új, videós változata elég vaskosnak tűnik, de ez az ára a tartós 8K/60fps videofelvételhez szükséges aktív hűtőrendszernek. Nincs IBIS stabilizálás, várható ára 4500 USD, elérhető 2022 márciusától. Különösen ajánlott vloggereknek.

Az EOS R5 C főbb jellemzői:

  • Teljes képmezős érzékelő 8K/30p 12 bites RAW rögzítéssel vagy 8K/60p képfrekvenciájú rögzítéssel külsőáramforrás használata esetén
  • 45 megapixeles képek akár 20 képkocka/másodperc sebességgel
  • Pontos Eye AF (szemkövetéses AF) funkció a Dual Pixel CMOS AF és az intelligens arc/fej követés révén az EOS iTR AF Xsegítségével
  • Széleskörű professzionális felvételrögzítési formátumok, beleértve a Cinema RAW Light három új módozatát is
  • Aktív hűtési funkció hosszú formátumú felvételekhez
  • Időkód csatlakozó
  • RF foglalat továbbfejlesztett kombinált képstabilizátorral
  • Továbbfejlesztett csatlakoztathatóság és többfunkciós kiegészítő csatlakozó

Az EOS R5 C készülékkel kapcsolatos további információkért, kérjük, látogasson el a következő weboldalra: LINK

Az EOS C70 firmware frissítése márciustól lesz letölthető: LINK

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Budapest, Magyarország – 2022. január 19. – A Canon Europe a mai napon bejelentette az EOS R5 C, egy nagy teljesítményű, hibrid, mozifilm minőséget nyújtó fényképezőgép megjelenését, amely a Cinema EOS sorozat professzionális filmkészítési funkcióit az EOS R rendszer fotókészítési funkcióival egyesíti. A nagy felbontású, teljesképmezős CMOS-érzékelő, a DIGIC X processzor és az RF foglalat által támogatott készüléknél e három elem nagy pontosságú 8K rögzítést és 45 megapixeles állóképek rögzítését teszi lehetővé, akár 20 képkocka/másodpercsorozatfelvételi sebességgel, mindezt egyetlen fényképezőgépvázban. Az EOS 5D Mark II filmiparra gyakorolt úttörő hatására alapozva az EOS R5 C kompakt, mégis sokoldalú fényképezőgépváza maximálisan kielégíti atartalomkészítők és az egyéni felvételkészítők új generációjának igényeit. A Cinema EOS sorozat továbbfejlesztése révén a Canon egy firmware-frissítésen keresztül egy jelentős fejlesztést is bejelent a jól ismert EOS C70 modellhezkapcsolódóan. Ez tovább tökéletesíti a Cinema EOS már most is kiemelkedő funkcióit, többek között a 12 bites CinemaRAW Light rögzítési funkció hozzáadásával.

A Canon első hibrid Cinema EOS fényképezőgépe 

Az EOS R5 C modell a jól ismert Cinema EOS rendszerben elsőként képes belső 8K 30p RAW felvételek rögzítésére,külső áramforrás használata esetén pedig akár 60p képfrekvenciájú rögzítésre is, ami kiemelkedő tisztaságot ésvégtelen utómunkálati lehetőségeket biztosít. A belső aktív hűtőrendszernek köszönhetően a tartalomkészítők órákonáti kiváló minőségű 8K felbontásban készíthetnek filmfelvételeket. A PQ és HLG rögzítésű HDR-támogatással, valamint aCanon népszerű Canon Log 3 gamma funkciójával a filmkészítők lélegzetelállító, élethű videókat készíthetnek és fokozott kifejezési lehetőségeket valósíthatnak meg annak érdekében, hogy a felvételt nézők igazán „elmerülhessenek”a rögzített tartalomban. A Canon széles körben elismert Dual Pixel CMOS AF rendszere révén a fényképezőgép Eye AF (szemkövetéses AF) és EOS iTR AF X funkciókat is kínál, amelyek minden alkalommal precíz fókuszt biztosítanak. Ezenfejlett autofókusz technológia révén valós időben követhető az adott személy szeme, sőt a funkció még az alany fejét isképes követni, amikor az elfordul a fényképezőgéptől. A kompatibilis objektívek optikai képstabilizátor funkciójávalkombinálva a fényképezőgép koordinált vezérlésű elektronikus képstabilizálást kínál, amely enyhíti a rázkódás hatásait kézi felvételek készítésekor, a pontos felvételek és éles képek elérése érdekében.

A 45 megapixeles érzékelőnek és a DIGIC X processzornak köszönhetően az EOS R5 C modell csúcstechnológiájúállókép-teljesítményt és elképesztően gyors, akár 20 képkocka/másodperc sorozatfelvételi sebességet kínál. A DIGIC X processzor olyan zajfeldolgozási újításokkal is rendelkezik, amelyek akár 51 200 ISO érzékenységű képminőséget is lehetővé tesznek – tökéletes megoldást kínálva gyenge megvilágítású környezetben, például beltéri sporteseményeken történő fényképezéshez. A fotósok számára az eszköz nagyobb kreatív szabadságot biztosít, mivel a 10 bites HEIF formátumú képek kibővített dinamikatartományban és színskálával készíthetők. További lehetőségek isrendelkezésre állnak az időzítő rendszernek köszönhetően, amely hihetetlen nagy felbontású time-lapse (gyorsított) tartalmak rögzítését teszi lehetővé.

Átlátható 8K munkafolyamatok 

Az EOS R5 C készülék belsőleg rögzíti a Cinema RAW Light formátumot 12 bites, széles dinamikatartományú ésszínskálájú, nagy pontosságú felvételek készítéséhez, mindezt kezelhető fájlméret mellett. A Canon a RAWképformátum három újonnan kifejlesztett változatát is bevezette: RAW HQ (High Quality), RAW ST (Standard Quality)és RAW LT (Light Quality), így a felhasználók a felvételkészítési módot fényképezési igényeiknek és az előállításifolyamatnak megfelelően választhatják ki. A két kártyanyílás – egy CFexpress

2.0  Type B és egy UHS-II SD kártyanyílás – továbbfejlesztett egyidejű rögzítési lehetőségeket kínál, amely funkciónakköszönhetően különböző formátumok, felbontások és bitmélységek rögzíthetők egyszerre mindkét kártyára – a rugalmas munkafolyamatok biztosítása érdekében. Ez hangfelvételeket is magában foglal 4K 120p sebességűfelvételek készítésekor. A 12 bites Cinema RAW Light funkció mellett az EOS R5 C támogatja a Canon népszerű 10 bites XF-AVC formátumát 810 Mbps sebességig, valamint a rendkívül sokoldalú MP4 opciókat. Az EOS R5 C a teljes képmezős 8K érzékelővel 4K és Full HD felvételeket tesz lehetővé, kivételes tisztasággal, színekkel és alacsony zajjal a belső túlmintavételezésnek köszönhetően. Ez megkönnyíti a nagy képkockasebességű tartalmak 4K 120p felbontású rögzítését is, a látószög levágása nélkül, az automatikus fókusz funkció fenntartása mellett.

Sokoldalúság és csatlakoztathatóság 

Az EOS R5 C készülék révén a Canon egy olyan sokoldalú eszközt ad a szakemberek kezébe, amely segíthet megfelelni a tartalomkészítőkkel szemben támasztott egyre szélesebb körű elvárásoknak. Az EOS R5 C az innovatív RF foglalatfelhasználásával készült, amely rövid perem fókusztávolsággal, valamint a fényképezőgépváz és az objektív közöttigyorsabb kommunikáció érdekében 12 pólusú csatlakozóval rendelkezik, így az EOS R5 C a Canon EF, RF és mozifilm minőséget biztosító objektívekkel, valamint harmadik féltől származó anamorfikus objektívekkel is használható a szélesebb képarány elérése érdekében a „mozivászonhoz”. A VR (virtuális valóság) tartalmak iránti igények növekedésével a 8K videó funkció és a Canon új RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye objektív kombinációja leegyszerűsíti a magával ragadó VR-felvételek készítését a rögzítéstől egészen a szerkesztésig. Az objektívek rugalmassága mellett ez a fényképezőgép rendelkezik az EOS R3 és XF605 fényképezőgépeknél is megtalálható multifunkciós kiegészítő csatlakozóval , amely közvetlen csatlakozást és tápellátást biztosít az olyan tartozékokhoz, mint a Canon DM-E1D sztereó mikrofon, a Canon Speedlight 470EX-AI és a TASCAM CA-XLR2d Audio XLR adapter. Az EOS R5 C egy dedikált Timecode In/Out (Időkód Be/Ki) csatlakozóval is fel van szerelve a professzionális többkamerás megoldásokba való integráláshoz. A továbbfejlesztett csatlakoztathatóságnak köszönhetően a felhasználók a Content Transfer (tartalomátvitel) mobilii alkalmazást FTP átvitelre és az ML-G2 metaadatok szerkesztésére is használhatják – amely ahírek gyűjtéséhez és az egyéni felvételkészítők számára egyaránt tökéletes megoldást kínál.

Kompakt, megszokott fényképezőgépváz 

Annak érdekében, hogy valóban mindkét funkció legjobbját kínálja, az EOS R5 C két külön menüvel rendelkezik azállóképekhez és a videókhoz – ezek az EOS R rendszer és a Cinema EOS felület. A 3 állású kapcsoló tárcsa által vezérelve a felhasználók zökkenőmentesen válthatnak az üzemmódok között, és hozzáférhetnek a megfelelő beállításokhoz. A 13 hozzárendelhető gombbal és számos professzionális videofunkcióval az EOS R5 C kiváló testreszabást tesz lehetővé. Ez a mozifilm minőséget biztosító készülék emellett 0,5 hüvelykes, nagy felbontású, 5,76 millió képpontos OLED keresővel rendelkezik a pontos képelemzéshez, egy pontmátrix kijelzővel a tetején afényképezőgép beállításainak gyors ellenőrzéséhez, valamint egy fényes, tagolt, 3,2 hüvelykes HD LCD monitorral akényelmes, több szögből történő megtekintéshez nappal vagy éjszaka.

Az egyéni fotósok számára tervezett EOS R5 C ultrakönnyű, 680 g-os készülékházzal rendelkezik, így ez az eddigi legkisebb és legkönnyebb Cinema EOS fényképezőgép. Bár kompakt kivitelű, ez a fényképezőgép tartósmagnéziumötvözetből készült vázzal rendelkezik, valamint por- és időjárásálló, köszönhetően az intuitív kialakításnak,amely elválasztja a levegőáramlást az elektromos alkatrészektől.

EOS C70 firmware frissítés 

A legújabb C70 firmware frissítés olyan fejlett funkciókat kínál, mint a hozzáadott Cinema RAW Light LT 4K

rögzítési opció és az ezt támogató XF-AVC helyettesítő rögzítési funkció. Az alkotók a Cinema RAW Light LT-nek és az újFrame and Interval (képkocka és időzítés) rögzítési lehetőségeknek, például a stop frame (képkocka leállító) animációnak és a time lapse (gyorsított) videó funkciónak köszönhetően az EOS C70 kínálta új kreatív lehetőségeket és jobb képminőséget is felfedezhetik. A 2021 decemberében megjelenő firmware-rel a felhasználók 12 további objektívveliiinagyobb kompatibilitást is elérhetnek, ha az EF-EOS R 0.71x foglalat adaptert használják, teljes optikai korrekcióval,metaadatokkal és autofókusz támogatással, így a filmkészítők rugalmasabban választhatják meg a megfelelő objektívet.

Az EOS R5 C, az eddigi legkisebb és legsokoldalúbb Cinema EOS fényképezőgép egy tökéletes hibrid készülék. A zökkenőmentes 8K videó munkafolyamatoktól kezdve a nagy sebességű, kiváló minőségű állóképekig ez a fényképezőgép készen áll arra, hogy bármit megörökítsen, amire a professzionális tartalomkészítők vágynak.

 

 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles