25.2 C
Budapest
kedd, augusztus 9, 2022
Kezdőlap!újdonságKolozsi Sándor: Rezdülések - kiállításmegnyitó

Kolozsi Sándor: Rezdülések – kiállításmegnyitó

Kolozsi Sándor fotóművész kiállítása a Martfű Városi Művelődési Központban felvételről

A „Rezdülések” című fotókiállítás természeti képeket, izgalmas titkokat, rejtett kincseket, épületrajzolatokat, utazókat mutat meg nekünk az alkotó szemén és gépi lencséjén keresztül.

A megnyitón, 2021. november 30-án, a térségből idelátogató érdeklődők, hobbi- és hivatásos fotósok találkozhattak egymással.

– Mondhatnám, hogy nem adjuk fel és pandémia ide vagy oda, most mégis létrejött ez a kiállítás, hiszen 2019-ben kezdtük tervezni, 2020-ban szerettük volna megrendezni, de most végre valóra vált – mondta köszöntőjében Asztalosné Kocsis Enikő igazgató, hozzátéve – sokaknak fog lelki megújulást nyújtani a tárlat, azoknak, akik az intézménybe betérnek és megtekintik ezt a nagyon szép anyagot.

A hangulat fokozásáért a társművészeteket hívták segítségül, rezdüléseket teremtve a zenén, a mozdulatokon és a mozgóképeken keresztül. Elsőként az Ádám Jenő Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola martfűi növendéke, Kiss Helén fuvolajátékát hallhatta a közönség, majd a Modern Táncműhely egykori tanítványa, Asztalos Dóra táncművész mozdulatai elevenedtek meg a vetítővásznon.

Kolozsi Sándor élete jelentős részében a Megyei Művelődési Központban dolgozott, és fontos szakmai feladata volt Szolnok és a megye fotókultúrájának szervezése, így sokat segített a martfűi fotóklub szervezésében, szakmai fejlesztésében is.

Az ő vezetésével alakult meg a Jászkun Fotóklub, valamint a Szolnoki Fotógaléria, amit ma Tabák Lajos Galéria néven ismerhetünk. Megalakulásától 10 éven át a Magyar Fotóművészeti Alkotó-csoportok Szövetségének /MAFOSZ/ elnöke volt. Munkáját jelentős díjakkal is elismerte a szakma.

A fotózás mellet fotórégiségek gyűjtésével is foglalkozik, jelentős diavetítő gyűjteménnyel rendelkezik, mely ritkaságokból most a martfűi közönség is láthat egy-egy kincset.

A kiállításmegnyitón Eifert János szakavatott fotóművész gondolatait hallhattuk.

– A képek, a kiállítandó művek alapvetően szükségesek, de nézzünk körül a művelődési központban! Jó belépni ide. A tisztaság és a rend külön értéket ad a képeknek. Sőt! Ezzel együtt, harmonikusan kelti azt a benyomást, amivel itt Kolozsi Sándor kiállításán találkozunk: szépséget, tudást és élményt kapunk.

A Rezdülések című fotókiállítás 2022. január 6-ig megtekinthető a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótereiben.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
tiszta égbolt
25.2 ° C
27.3 °
24.5 °
50 %
2.6kmh
0 %
ked
25 °
sze
30 °
csü
29 °
pén
30 °
szo
31 °

További friss hírek