6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Hogy készíts tökéletes „tájszelfit”? Csak kövesd a tájfotós és influenszer Ása Steinars tanácsait!

A Canon “Tippek és technikák” rovatának legújabb cikkében arról olvashatunk remek tippeket, hogy tehetjük tájképeinket még jobbá valamely élőlény, azaz fotóalany hozzáadásával.

A tájszelfi készítés rejtelmeibe a kiváló izlandi kalandfotós és TikTok-sztár, Ása Steinars vezet be minket saját munkásságán keresztül, jól érthető és gazdagon illusztrált útmutatót adva kezdő és profi fotósoknak is.

Ása fotók és videók formájában megörökített otthoni és külföldi kalandjait immár 700 ezres követőtábor figyeli a közösségi oldalakon.

Tájfotóin gyakran szerepelnek emberek – általában ő maga. Ezek nem hétköznapi szelfik. Ezek a képek ugyanis bevonják a szemlélőt, és arra késztetik, hogy képzelje magát Ása helyére – márpedig ez egy különösen fontos szempont, amikor valaki bejegyzéseket tesz közzé a közösségi oldalakon. „Azt az érzést akarom kiváltani a szemlélőből, hogy oda tudja magát képzelni a képre, hogy kedvet kapjon eljutni az adott helyre, és saját maga tapasztalja meg a természet szépségeit, ahelyett, hogy ezeket csak messziről szemlélné” – fejti ki Ása.

Képei általában egy vagy több érzékre is hatnak: szinte érezzük a tábortűz melegét egy hideg napon, halljuk a lezúduló vízesés robaját, élvezzük a forró kávé jóleső aromáját egy hosszú túra után. Steinars így mesél erről: „Számomra a fotózás lényege, hogy közvetíteni tudjam ezt az érzést – a barangolás iránti vágyat, a boldogságot, vagy egész egyszerűen a kedvet a szabadban töltött időhöz és mondjuk egy hegy megmászásához. A természet fotózása mindig is szorosan kapcsolódik a kinti világ felfedezéséhez, ezért előszeretettel jelenítek meg valakit a képen, mert így el tudom mesélni a kép teljes történetét.”

Ása Steinars tájszelfi készítési “útmutatója” 5 főbb témakört jár körül:

  1. Tedd tökéletesebbé a kompozíciót feltűnő ruházattal

2. Foglald keretbe az alanyt valamilyen természeti elemmel

3. Hozd ki a meglévő fényviszonyokból a maximumot

4. A távoli felvételkészítés és az időzítők titka

5. Csiszolj szerkesztéssel a stílusodon

6. Kísérletezz és gyakorolj folyamatosan

 

 

 

Sourcecanon.hu

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles