8.2 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

KATONA – ÉLET – KÉPEK fotópályázat 2021

“A Honvédelmi Minisztérium részben követve a hagyományokat, részben újragondolva azokat, 21. alkalommal írt ki művészeti pályázatot. Ebben az évben nem képző-, hanem fotóművészeti pályázatra került sor, és kizárólag a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományába tartozók mérethették meg magukat.

A „Bajtársi kötelékben” tematikára olyan pályaműveket érkeztek, amelyekben kifejezésre jut a honvédség szervezetének egyik legfontosabb alapértéke, a bajtársiasság élménye. Az összetartás és összetartozás érzését, az egymást segítő, támogató közegben rejlő erőt ábrázoló fotók hitelesen közvetítik, milyen különleges és mély kötelékek fűzik össze az állomány tagjait.
A „Szakmámmal a hivatásomért” témában a Magyar Honvédség állományába tartozó szakemberekről és munkájukról készített képekkel lehetett pályázni, megmutatva, hogy a honvédségben zajló feladatok mennyire szerteágazók; ezért milyen sokrétű az a szakmai tudás, amely jelen van a szervezetünkben.
A zsűribe a HM Zrínyi Nonprofit Kft. Füzes Judith szerkesztőt és Rácz Tünde fotóriportert delegálta, mellettük Mucsy Szilvia fotóművész „civil szemmel” értékelte az alkotásokat.
A legjobb fotókból 2021 októberében kiállítás nyílt a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.1. helyezést ért el Yaski Benjamin törzsőrmester “Véredet a hazáért” elnevezésű képével.
2. helyezést ért el Szűcs Sándor tizedes “A 62-es tüze” elnevezésű képével.
3. helyezést ért el Baranyai István őrnagy “Figyelem” elnevezésű képével.
Nívó díjban részesült Németh Krisztina százados “Együtt egyedül” elnevezésű képével.
Nívó díjban részesült Bankó József “Szakaszvezető” elnevezésű képével.

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különdíját az alakulat honvédelmi alkalmazottja, Kresz Fruzsina vehette át, „Célra tarts!” című pályaművéért.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles