14.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Forradalmian új 3D VR rendszer – a virtuális valóság új dimenziója a Canontól

A Canon az innovatív 3D VR rendszerrel és az RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE halszemoptikával forradalmasította a VR180-at

Az úttörő EOS VR rendszer magában foglalja a világ első cserélhető digitális fényképezőgép objektívjét, amely lehetővé teszi VR180 felvételek készítését egyetlen fényképezőgép egyetlen érzékelőjével

Sajtóközlemény, 2021. október 6. – A Canon Europe bejelentette az EOS R rendszer legújabb innovációját: egy úttörően új virtuális valóság felvételi megoldást, amely az RF foglalat kiváló lehetőségeit használja ki. Ez Canon EOS VR rendszere, amely tartalmaz egy új Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektívet is, amelyet a kiváló minőségű 3D VR180 tartalmak iránti igényre reagálva fejlesztettek ki. A VR technológia egyre szélesebb elterjedésével számos ágazatban, például az oktatás, utazás, sport, élő rendezvények és dokumentálás területén, a Canon új terméke leegyszerűsíti a térhatású VR180 felvételkészítés és utómunkálatok teljes folyamatát. Az EOS VR rendszer képes a nézőket körülölelő élményt alkotni, így profi képminőség és valósághű felvételek segítségével az események középpontjába helyezi őket.

A Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE halszemoptika a Canon első cserélhető VR objektívje, amelyet úgy terveztek, hogy egyszerűsítse a VR180 videók és állóképek beállítását és felvételét az EOS R5-tel, miközben megmaradt az EOS R rendszer kiváló optikai teljesítménye. Ez a hatékonyabb rendszer megkönnyíti a 3D tartalomkészítést a VR-tartalomkészítők, a profi produkciós cégek, valamint a VR piacra betörni kívánó szakemberek számára. A Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektíven kívül a Canon EOS VR rendszer tartalmaz egy újonnan kifejlesztett Canon VR szoftveralkalmazást (EOS VR segédprogram) és egy modult (Adobe Premiere Pro EOS VR Plug-in) is, ami egyszerűsíti a VR180 utómunkálatok folyamatát, javítva a tartalomkészítők élményét a felvételtől az átadásig.

Innovatív objektív-kialakítás az egyszerűbb felvételkészítésért

A Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE kettős, előre néző halszemoptika ultraszéles, 190 fokos látómezejű, ami a térhatású VR-felvételi funkció alapja. A Canon fejlett objektív kialakítása lehetővé teszi két kép rávetítését a fényképezőgép egyetlen érzékelőjére, így közvetlenül a fényképezőgép végzi a tökéletes illesztést és szinkronizálást. Az objektív ilyen felhasználásával egyszerűbb a VR beállítás, mint a kétkamerás rendszereknél.

Két kép rögzítése egyazon érzékelővel azt is eredményezi, hogy azonosak a két kép teljesítmény-jellemzői, így elkerülhetők az apró eltérések például a képminőségben és az expozícióban, ami előfordulhat más kétérzékelős rendszerekben. Ezenkívül a két EMD (rekesz) egység (egy-egy mindkét objektívhez) szintén finoman szabályozható, hogy egyenletes legyen az expozíció az érzékelőn, így kevesebb utómunkálat és szakértelem szükséges a bal és jobb oldalon készített képek összehangolásához.

A kis méretű objektív okos, összetolható optikai kialakítású, és 60 mm-es alap fókusztávolságú a természetes képalkotás céljából. A VR-rendszerbe tartozó kompatibilis fényképezőgépekkel, például a Canon EOS R5-tel történő használatra tervezett rendszer egyszerre nyújtja az EOS rendszer hordozhatóságát és felhasználóbarát jellemzőit.

Az optikai határok feszegetése

A térhatású Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE halszemobjektíven is rajta van a híres piros gyűrű, ami azt jelzi, hogy ez az L-sorozatba tartozó professzionális objektív, amelyben lencsénként két UD-tag van. Ez segít a teljes képszélességen éles, tiszta képeket készíteni. A Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektív SWC bevonata ideális szembe sütő napfényes felvételek készítéséhez, mivel elnyomja a napfény szellemképhatását és lencsefényfoltját. Ez gyakran okoz gondot VR-felvételek készítésekor.

A Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektív hátsó elemein van egy zselatintartó, így használói alkalmazhatnak más forgalmazóktól származó ND-zselatin szűrőket a “normál” záridő és rekeszérték fenntartásához, amikor nagy fényerő mellett készítenek felvételeket. Az EOS R5 MF kompenzációs funkciója automata rásegítős kézi fókuszálást biztosít, a fókuszban lévő területeket kiemelve.

Az EOS R5 8K Full Frame érzékelő használata esetén a Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE halszemobjektív nagy felbontású és nagy dinamikatartományú VR180 felvételt tesz lehetővé a Canon Log / Log 3 használatával. Az EOS R5 gyors f/2.8 rekesze és magas ISO-értékei nagyszerű teljesítményt biztosítanak gyenge fényviszonyok mellett. Ezáltal a tartalomkészítők a többféle helyszínen készíthetnek felvételeket.

Akadálymentes VR180 munkafolyamatok

A vadonatúj EOS VR rendszer a Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE halszemobjektívet használja egyszenzoros fényképezőgépen. Nincs szükség objektívbeállításra, azaz csak egy tökéletesen szinkronizált fájl készül egyszerre mindkét oldali képpel. Ez lehetővé teszi, hogy a Canon szoftver vagy plug-in pontosan konvertálja a felvett kétkörös halszem formátumot a szabványos VR180 formátummá, amely szerkeszthető az Adobe Premiere Pro programban vagy nézhető VR szemüvegen.

Ez VR-tartalmak készítése általában bonyolult és időigényes feladat. A Canon új, nagy teljesítményű EOS VR segédprogramja és az Adobe Premiere Pro EOS VR plug-in könnyedén átalakítja a képeket a kétkörös halszem képről a felismerhetőbb, egymás melletti négyszöges VR180 formátumra. Ezekkel a kiegészítő megoldásokkal a videók és állóképek könnyen feldolgozhatók3, különböző felbontásokba és (professzionális) kodekekbe exportálhatók, akár 8K fájlméretű videokimenetig2 – az szerkesztési utómunkákhoz, illetve a megfelelő VR szemüvegen történő lejátszáshoz.

A Canon frissített EOS segédprogramja, és a Camera Connect App a tartalom felvétele közben is egyszerű távvezérlést és élő kép előnézetet biztosít.

Ez a csúcsminőségű megoldás kiaknázza az RF felvételek előnyeit, miközben innovatív új VR-technológiát nyújt, amely leegyszerűsíti a VR180 felvételek teljes folyamatát a beállításoktól az utómunkálatokig.

Az EOS VR rendszer fő jellemzői:

  • Egyszerűsített VR180 beállítás és felvétel kis méretben
  • Profi képminőség 8K méretű fájlkimenettel
  • Az egyetlen képfájl hatékony munkát tesz lehetővé az utómunkálatok során
  • Az EOS VR segédprogram3,4 leegyszerűsíti a képkonvertálást
  • Az EOS VR Plug-in3,4 az Adobe Premiere Pro programba integrálható

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE objektív fő jellemzői:

  • Duál halszemoptika VR180 térhatású felvételekhez és 190 fokos látómezőhöz
  • Kis méretű, könnyű kialakítás f/2.8 rekesszel
  • Objektívenként két UD-elem
  • Alacsony hullámhosszú bevonat (SWC)
  • Pontosan szinkronizált és vezérelt EMD egységek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles