20.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!ajánlottKeleti Éva fotókiállítása nyitotta a 25. Őszi Kulturális Fesztivált Szegeden

Keleti Éva fotókiállítása nyitotta a 25. Őszi Kulturális Fesztivált Szegeden


Keleti Éva fotókiállításának megnyitójával vette kezdetét a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) tavaly elmaradt, 25. Őszi Kulturális Fesztiválja.

A kiállítást, és egyúttal a 25. Ősz Kulturális Fesztivált is, az SZTE rektora, Prof. Dr. Rovó László nyitotta meg, majd a Keleti Éva kiállítást megálmodó szegedi lokálpatrióta, Magyarossy József ügyvéd mesélte el a kamarakiállítás megrendezéséhez vezető utat. A megnyitót a Szegedi Szülők Kórusának varázslatos meglepetés koncertje tette felejthetetlenné.

Keleti Éva, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus, érdemes és kiváló művész kamarakiállításán Szegedhez kötődő – itt született, a színházban és a szabadtérin szerepelt – színészek fotóit láthatjuk, többek között Domján Edit, Törőcsik Mari, Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán, Piros Ildikó, Kulka János, Gábor Miklós és Psota Irén portréit.

A kiállításmegnyitó után fényfestéssel és szabadtéri koncerttel folytatódott a programsorozat, melynek során ötven helyszínen több száz program, kiállítás, koncert, színházi előadás várja az érdeklődőket egészen november közepéig.

Részletes program ide kattintva látható.

Budapest
tiszta égbolt
20.8 ° C
21.6 °
18.3 °
51 %
2.7kmh
0 %
sze
29 °
csü
28 °
pén
30 °
szo
24 °
vas
28 °

További friss hírek