3.9 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Magyar siker a mobiltelefonos nemzetközi fotóversenyen

Először nyert nagydíjat magyar versenyző a mobiltelefon-fotózás Oscarján, a 2007 óta évente megrendezett IPPAWARDS nemzetközi iPhone fotópályázaton. 2021. július 22-én New Yorkban jelentették be, hogy Kerekes István fotográfus érdemelte ki a 14. iPhone Photography Awards 2021 Grand Prize Winner – Photographer of the Year nagydíjat.
István évek óta figyelemmel kíséri és fotózza a romániai juhászok életét, az idén februárban készült mobiltelefonos felvétele lett a világverseny legjobbja. A megmérettetésre több mint 140 ország, több ezer fotósa nevezett több tízezer fényképpel.

A felvétel Marosvásárhelyen (Târgu Mureș) készült iPhone 7-es készülékkel, a fotón Alexandru és Peter, a két juhász állt modellt a hangulatos fotóhoz. A rideg táj, a két zord külsejű juhász, és az életet, a reményt képviselő bárányaik komplex hangulata nem véletlenül nyerte el a zsűri tetszését!

A további díjazott fotókat az IPPAWARDS oldalán nézhetik meg.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles