csütörtök, október 28, 2021
Kezdőlap!újdonságMi a fotós dolga? Provokálni vagy megoldást kínálni?| METU Meetup- teljes beszélgetés

Mi a fotós dolga? Provokálni vagy megoldást kínálni?| METU Meetup- teljes beszélgetés

MI A FOTÓS DOLGA?

fotográfia különböző műfajai, az azokban alkotó művészek, alkotók, gondolkodók hogyan, milyen technikai és egyéb eszközökkel reflektálnak korunk (megváltozott) kihívásaira, aktuális kérdéseire, akkut problémáira, legyen szó bolygónk megmentéséről, vírushelyzetről, metoo mozgalomról, migráns válságról, női szerepekről.

Milyen társadalmi, gazdasági, szociológia, ökológiai vagy egyéni kérdéseket fogalmaznak meg, mekkora bátorsággal, felelősséggel nyúlnak ezekhez a témákhoz, mit vállalnak fel, milyen alkotói attitűdökkel. Provokálnak, vagy megoldást kínálnak? Kritikát fogalmaznak meg a világgal szemben? Alakítják-e a közvéleményt, vagy figyelmet generálnak? 
 
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ a meetup beszélgetésünkkor, meghívott alkotókkal, fotográfusokkal. 

SourceMETU
NoGun
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

További friss hírek