8.6 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

NIKON Z 5 ÉS A NIKKOR Z 24-50MM F/4-6.3

A Nikon Z 5 tükör nélküli fényképezőgép strapabíró, könnyű, igazán könnyen kezelhető, és kompatibilis számtalan kompakt, teljes képméretű objektívvel. A képminőség új, izgalmas szintjeit érheti el vele, akár állóképeket, akár videókat készít. A fényképezőgéppel együtt bemutatkozik a hordozható NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 mm is: a legrövidebb és legkönnyebb, teljes képméretű, tükör nélküli zoomobjektív.

Amszterdam, Hollandia, 2020. július 21.: A Nikon ma egy új belépő szintű teljes képméretű fényképezőgépet vezet be a Nikon Z termékcsaládban. A Nikon Z 5 szívós, könnyű és könnyen kezelhető, így mindenki számára nagyszerű lehetőség, aki szeretne belépni a teljes képméretű, tükör nélküli fényképezés világába. A fényképezőgéppel együtt bemutatkozik a hordozható NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 mm is: a legrövidebb és legkönnyebb, teljes képméretű, tükör nélküli zoomobjektív.¹ A Nikon Z 5 tökéletes partnere, és nagyszerű választás minden olyan Nikon Z-vel dolgozó alkotónak, aki valóban hordozható, teljes képméretű zoomobjektívet szeretne.

A Nikon Z 7 és Z 6 alá pozicionált Nikon Z 5 azoknak készült, akik szeretnék felfedezni a teljes képméretű fényképezés szépségeit. Akár állóképeket, akár 4K-videókat készít, a felhasználó a részletgazdagság, a mélység és a színek lenyűgöző új szintjeit láthatja a képein. A rendkívül nagy látószögű Z-bajonettes, fénygyűjtési képességeit tökéletesen kihasználó, teljes képméretű, 24,3 megapixeles CMOS-érzékelőnek köszönhetően a tiszta, lenyűgöző dinamikus tartományú képek hozhatók létre még magas ISO-értékekkel is. A Nikon 273 pontos AF-rendszere éles fókuszt biztosít a kompozíció teljes területén, az elismert Z 6 és Z 7 elektronikus keresője pedig rendkívül éles képet ad. A kettős kártyafoglalat rugalmas tárolást biztosít, és a Nikon Z ergonómiai funkcióinak – köztük a mély fényképezőgép-markolatnak – köszönhetően könnyedén kezelhető. A fényképezőgép USB-n keresztül is működtethető² – ideális, ha hosszú időzített felvételsorozatot rögzít a nappali ablakából!

A nagy látószögű fix objektívektől kezdve a zoomos telefotó-objektívekig a Nikon Z 5 kompatibilis a Nikon minden világos és kompakt, teljes képméretű NIKKOR Z objektívével. A kiválóan hordozható NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 pedig az alapszintű fényképezőgép- és objektívkészlet része. Ezzel a sokoldalú, kicsi és éles általános zoomobjektívvel elérhető néhány a legikonikusabb gyújtótávolság közül, és kiváló teljesítményt nyújt állóképek és videók készítéséhez. A Nikon Z 5 az FTZ bajonett adapterrel is teljesen kompatibilis, így az F-bajonettes NIKKOR objektívek a képminőség romlása nélkül használhatók.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon Z 5 és a NIKKOR Z 2450 mm objektív fantasztikus lehetőséget nyújt a Nikon Z által kínált teljes képméretű fényképezés előnyeinek felfedezésére. A gazdagabb színektől a nagyobb mélységélességig lenyűgöző Nikon Z-képminőséget kap egy egyedülállóan jól hordozható csomagban. Tökéletes a kreativitás kibontakozásához és az olyan teljes képméretű felvételekhez, amelyeket mindig is szeretett volna.”

 

A Nikon tovább bővíti vonzó, nagy teljesítményű NIKKOR Z objektíveinek termékcsaládját, amellyel inspirálja a fotósok kreatív szándékait. A NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S várhatóan idén lesz bejelentve. Új NIKKOR Z objektív ütemterve is rendelkezésre áll.

 

Bővítse kreatív játszóterét. Nikon Z 5.

Lenyűgöző Nikon Z-képminőség: rendkívül nagy látószögű Nikon Z bajonett, nagy teljesítményű EXPEED 6 processzor és teljes képméretű 24,3 megapixeles CMOS-érzékelő 100–51200 ISO-tartománnyal.
Kisméretű készlet, nagy hatás: a kiválóan hordozható NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 a Z 5 alapszintű fényképezőgép + objektív készletének része.
273 pontos hibrid AF: sima, gyors és pontos élességállítást biztosít a kép teljes területén. A szemérzékelő AF megtalálja a szemeket az emberekről készült tökéletes portrékhoz. Az állatérzékelő AF a macskák és a kutyák esetében teszi ugyanezt.
5 tengelyes rázkódáscsökkentés: éles állóképek és stabil videók.
Rendkívül éles 3690k képpontos elektronikus kereső: a nagy felbontású elektronikus kereső nem hagy ki semmit a képből. A legfontosabb beállításokat, például az expozíciót, az ISO-t és a fehéregyensúlyt valós időben alkalmazza a rendszer.
Nikon Z-ergonómia: a mély markolat biztos fogást tesz lehetővé, a kulcsfontosságú vezérlők pedig tökéletes elhelyezkedésűek.
Strapabíró, mégis könnyű: a magnéziumötvözet váz és időjárásálló tömítőrendszer véd a portól és nedvességtől.
Kettős kártyafoglalat, USB-n keresztüli áramellátás: kompatibilis a nagysebességű UHS-II SD-kártyákkal, a fényképezőgép pedig tölthető (kikapcsolt fényképezőgép) vagy működtethető USB-s² tápellátáson keresztül.
Dönthető érintőképernyő: fókuszálás és fényképezés egy koppintással, a képterület 100%-ának megjelenítése dupla koppintással.
Egyenletes 4K-s videók: A NIKKOR Z teljes képméretű objektívek gyönyörű mélységélességet tesznek lehetővé. Szemkápráztató time-lapse videókat készíthet a fényképezőgéppel, valamint filmezés közben is készíthet állóképeket.
Beépített Wi-Fi® és Bluetooth®. A Nikon SnapBridge alkalmazásával könnyen átvihetők fényképek és videók, és okoseszközét távoli monitorként és távvezérlőként használhatja.

 

Legyen merész. Legyen szabad. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Kiválóan hordozható teljes képméretű zoomobjektív: sokoldalú 24–50 mm-es nagy látószögű és normál gyújtótávolság-tartományt lefed, és lehetővé teszi 52 mm-es szűrők használatát.
Visszahúzható kialakítás: a zoomgyűrű elforgatásával egyszerűen kitolható vagy visszahúzható a objektív.
Nikon Z-képminőség: a képek csodálatosan élesek és egyenletesen megvilágítottak a kép teljes területén.
Gazdag színek: Az ED üvegelemnek és aszferikus lencsetagoknak köszönhetően minimális torzítás tapasztalható a zoomtartományban.
Állandó minimális fókusztávolság: mindössze 0,35 m a teljes zoomtartományban.
Nagyszerű videókhoz: az élességállítás halk, és a fókuszlégzés csökkentett a professzionális megjelenésű eredmények érdekében.
Testreszabható vezérlőgyűrű: állítható vele az ISO-érzékenység, a rekeszérték és az expozíciókompenzáció.

 

 

 

Megjegyzés:

1 A legrövidebb hosszúságú és legkisebb tömegű a 2020. július 21-ig megjelent teljes képméretű, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépekhez való normál zoomobjektívek közül.
2 C típusú USB-kábel szükséges.

Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles