2.7 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Itt Sony új vlogger kamerája a ZV-1 és az FDR-AX43 kompakt 4K Handycam®

A ZV-1 vlogger kamera egy új, kifejezetten a videós tartalomgyártók számára létrehozott koncepciót mutat be, az AX43 pedig egy fejlett képstabilizáló technológiákkal ellátott kompakt 4K kézikamera.

ZV-1 Vlogger kamera

A Sony bejelentette új, kisméretű vlogger kameráját, a ZV-1-et, amely amellett, hogy pehelykönnyű, kompakt, és sokoldalú lehetőségeket kínál a tartalomgyártók számára. A ZV-1-et a kezdetektől fogva a tartalomgyártók és vloggerek igényeit figyelembe véve alkották meg, így ötvözi a könnyedén igénybe vehető funkciókat és a kompromisszumok nélküli képalkotó technológiákat, így tökéletes választás bármely tartalomgyártó számára.

„A Sony új ZV-1 kameráját azért alkottuk meg, hogy kiszolgáljuk a tartalomgyártók aktuális igényeit és elvárásait” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója. „A kamera tökéletesen tükrözi a közösségünk visszajelzéseit, akik nem akarnak hibrid termékekkel kompromisszumokat kötni, így elkészítettük azt a kamerát, amely a tartalomgyártást helyezi előtérbe. Innovatív kialakításának és a számos új technológiának, beállításnak és módnak köszönhetően eddig sosem látott lehetőségek nyílnak az alkotók számára a tartalmak elkészítésére. A ZV-1 segítségével az alany minden környezetben tökéletes fókuszban van, és minden funkciót a mindennapi vlogoláshoz finomhangoltunk.”

A ZV-1-et egy 1.0 verziójú Exmor RS® CMOS képszenzorral, DRAM chippel és egy 24-70 mm-es F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T* nagy látószögű objektívvel látták el, amely gyönyörű bokeh hatást biztosít, és kiemeli a tartalom főszereplőjét. A Sony kiemelkedő autofókusz technológiájának köszönhetően a kamera nagy pontossággal és precízen rögzíti és követi a szereplőket. A legújabb generációs BIONZ X képprocesszor és az LSI chip magas felbontást, kiemelkedő képminőséget és alacsony zajszintet biztosít, mely ötvöződik a sokoldalú hangbeállítási lehetőségekkel is. A ZV-1 a Sony első kompakt kamerája, mely oldalról nyitható, állítható szögű LCD érintőképernyővel rendelkezik, ami egyszerűbbé teszi szelfik készítését külső hangrögzítő eszközök használata esetén. Ezen felül a ZV-1 4K filmfelvételi funkcióval és beépített képstabilizátorral is rendelkezik.

 

Az aktuális tartalomkészítési igények kiszolgálása

A ZV-1 egyszerű megoldást biztosít a bokeh effekt két szintjének gyors megváltoztatására rögzítés közben. A Bokeh Switch funkcióval a felhasználók könnyedén válthatnak az optikai látószögek között anélkül, hogy az alany kiesne a fókuszból. A kamera tetején található gomb könnyen hozzáférhető és használható.

 

Igény szerinti fókuszálás

A ZV-1 segítségével a felhasználók minden korábbinál egyszerűbben készíthetnek termékteszteket és más videós tartalmakat. A Product Showcase gombnak köszönhetően többé nem szükséges a terméket kézzel rögzíteni, mivel a funkció gyors és egyszerű fókuszváltást tesz lehetővé az alany arca és a termék között.

Az új kamera rendelkezik a piacvezető Alpha és RX-szériás fényképezőgépekben megismert fejlett autofókusz technológiával, amely gyors és rendkívül pontos autofókuszt tesz lehetővé rögzítés közben. A valós idejű Eye AF és a valós idejű követés segítségével a felhasználók még zsúfoltabb környezetben is zökkenőmentesen válthatnak több szereplő között, és szükség esetén szabályozhatják követési sebességet és érzékenységet.

 

Előtérben az arc

A ZV-1 számára már nem okoz problémát olyan extrém fényváltozások követése, mint amikor a napsütötte helyszínről hirtelen árnyékos területre lép a felvétel szereplője – köszönhetően a Face Priority automatikus expozíció (AE) funkciójának. Azonosítja és kiemelt fontosságúként kezeli az alany arcát, és hogy bármilyen környezetben tisztán látszódjon, optimalizálja a fényerőt. Az AE-technológia reagál azokra a hirtelen változásokra is, amikor az alany elfordítja az arcát, ilyenkor az egyenletes minőség fenntartása érdekében elkerüli, hogy fényesebb vagy sötétebb kép keletkezzen.

 

Természetes színek

A ZV-1 fényképezőgép fejlesztett színtudománya képes a bőrszín optimalizálására. Az alany arcának hangsúlyossá tétele érdekében – mely különösen hasznos a szelfi-mód használatánál – a ZV-1 sima és természetes arcképet generál, miközben a szem és a száj is éles marad a képeken és videókon.

 

Kristálytiszta hang

A minőségi tartalomgyártáshoz elengedhetetlen a tiszta és kiváló hangminőség, a ZV-1 pedig megbízható és sokoldalú hangbeállításaival kellően felszerelt e téren. A ZV-1 a Sony legújabb irányított, háromkapszulás mikrofonját használja beépített eszközként, mely az előre irányított hangrögzítésével tisztán képes megörökíteni az alany hangját, miközben minimalizálja a háttérzajt, különösen a szelfi-mód használata közben. A rugalmasság érdekében a ZV-1 rendelkezik egy sztenderd 35 mm-es jack mikrofonnal (3.5 mm), valamint Multi Interface Shoe™ (MI Shoe) bemenettel, mely megkönnyíti a további mikrofonok összekapcsolását. Továbbá a ZV-1-hez jár még egy szélzajszűrő[i], mely könnyedén ráilleszthető a Multi Interface Shoe-ra, így megvédi a felvételt a szél által keltett zajoktól.

 

Optimalizált kialakítás és funkcionalitás a vlogkészítésben

A ZV-1 egy tartalomgyártókra és vloggerekre szabott készülék. A pehelysúlyú eszköz a Sony első kompakt fényképezőgépe, mely oldalról nyitható, változtatható szögű LCD képernyővel rendelkezik, megkímélve ezzel a felhasználókat egy újabb tartószerkezet használatától. Továbbá egyszerűsíti a felvételek elkészítését az MI Shoe és egyéb opcionális mikrofonok összekötésével.

A ZV-1 használata egy kézzel is lehetséges, köszönhetően a kényelmes markolatnak és a nagy méretű felvétel gombnak a fényképezőgép tetején, mellyel könnyedén és gyorsan elindítható a rögzítés. Az eszközön világító fény pedig jelzi, hogy a fényképezőgép mikor aktív.

A ZV-1 a képstabilizálás terén is nagyot fejlődött: már sétálás közben is lehet remegéstől mentes felvételeket készíteni. HD-ban (aktív módban) rögzítés esetén optikai és elektronikai stabilizációs eljárások a sztenderd SteadyShot™ tizenegyszeresére[ii] képesek csökkenteni a rezgést. 4K videó rögzítésénl az Optical SteadyShot (aktív módban) használatával pedig nyolcszorosára képes növelni a stabilizációs[iii] hatást. A ZV-1 kompatibilis még a vezetéknélküli távvezérlővel rendelkező GP-VPT2BT markolattal, mely további állandóságot és kényelmet biztosít a felhasználónak.

 

Élvonalbeli audiovizuális tulajdonságok

A formatényezők ellenére az eszköz több professzionális filmkészítő tulajdonsággal rendelkezik:

  • 4K videófelvétel teljes képpontkiolvasással pixel binning (képponttöltés-összegzés) nélkül a nagy bitrátájú XAVC S™ kodek[iv] használata közben.
  • Alapvető 3.5 mm-es mikrofonbemenet
  • Hybrid Log-Gamma (HDR)[v] / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
  • Interval Shooting[vi] technológia a lehengerlő time-lapse videók készítése érdekében[vii]
  • Szuperlassított rögzítés[viii], akár 1000 képkocka/másodperc sebességgel[ix]
  • Az Imaging Edge™ képstabilizáló[x] mobilalkalmazás ’Movie Edit add-on’ kiegészítőjével is kompatibilis

Élő közvetítés a ZV-1-en keresztül

A ZV-1 webkameraként is funkcionál, nincs más teendő, csak hozzácsatlakoztatni a PC-hez USB-n keresztül. Ez lehetővé teszi a tartalomgyártóknak, hogy valós időben tartsák a kapcsolatot követőikkel, miközben a ZV-1 fejlett képalkotó technológiáját és egyedi tulajdonságait is hasznosítják. A Sony új PC-szoftvere 2020 júliusában válik elérhetővé.

 

Ár és elérhetőség

 

A ZV-1 vlogfényképezőgép 2020 júniusában lesz elérhető Európában.

A ZV-1 további részletei megtalálhatok az alábbi oldalon: https://www.sony.hu/electronics/cyber-shot-kompakt-fenykepezogepek/zv-1

A ZV-1 termékbemutató videója itt megtekinthető:

 

 

FDR-AX43

A Sony bemutatta vadonatúj 4K[xi] Handycam® videokameráját beépített kardáncsuklós mechanizmussal, Balanced Optical SteadyShot™ technológiával, mely sima, természetesen könnyed és kiemelkedő minőségű felvételt tesz lehetővé. Az FDR-AX43 azoknak a tartalomgyártóknak és vloggereknek ajánlott, akik kifinomult és időtálló minőségű felvételeket szeretnének készíteni.

Az FDR-AX43 magában foglalja a Sony legfejlettebb képalkotási technológiáit:

  • Balanced Optical SteadyShot különleges beépített kardáncsuklós mechanizmussal, mely séta, futás és teljes zoom esetén is megbízhatóan rögzít
  • ZEISS® Vario-Sonnar T* 26,8 mm nagylátószögű zoom objektív[xii]
  • 20x optikai zoom és 30x Clear Image zoom 4K-hoz / 40x HD-hoz[xiii]
  • 1/2.5 típusú Exmor™ R CMOS képszenzor[xiv] és BIONZ X™ képfeldolgozó motor, mely gyenge fényviszonyok közt is kiváló képminőséget biztosít
  • Magas bitrátájú rögzítés (100Mb/s az XAVC S™ 4K-nál, 50Mb/s a XAVC S HD-nál)[xv]
  • Gyors, intelligens AF a gyors és pontos képkészítés érdekében
  • Három mikrofonfejes mikrofonkialakítás a fejlett hangminőségért[xvi]
  • Flip-képernyő a szelfik készítéséhez
  • Hosszú üzemidejű akkumulátor (235 percnyi folyamatos rögzítés a mellékelt egységgel) és áramellátás az AC adapteren keresztül.
  • Highlight Movie Maker szoftver, mellyel a videokamerán belül, utómunka és vágás nélkül készíthetők rövidfilmek 4K és HD felbontásban. Az okostelefon segítségével az MP4 fájlok könnyedén megoszthatók a közösségi médiaoldalakon.

YouTube player

Elérhetőség

Az FDR-AX43 2020 júniusában érkezik meg Európába.

A termékkel kapcsolatos bővebb információk itt találhatók.

Exkluzív történetek, videók és a Sony legújabb fényképezőgépeivel és Alpha™ termékeivel készült izgalmas tartalmak várják az érdeklődőket a https://www.sony.hu/alphauniverse weboldalon. A Sony 22 nyelven elérhető európai központi fotós oldalán megtalálhatók a termékekkel kapcsolatos újdonságok, a legfrissebb pályázatok és a Sony rendezvényeinek folyamatosan frissített listája országonként.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles