12.6 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

Eifert János: Vallomások a Tiszáról – BÚVÁR, 1984. augusztus

Vallomások a Tiszáról

“Mi a természet nyomán alkotunk” – írja Bartók Béla, és magyarázatként hozzáteszi: “A népzene a természet tüneménye… ugyanazzal a szerves szabadsággal fejlődött, mint a természet egyéb élő szervezetei, a virágok, állatok…”
Az ember számára a természet megismerése létkérdés, titkait a tudományok és művészetek segítségével kaparinthatja meg. A fiatal fotográfia élménytadóan tudja közvetíteni a világ látható üzeneteit a tenger mélyéről éppúgy, mint a Hold felszínéről: szakavatott kezekben még a bonyolult összefüggések is láthatóvá válnak. A távoli bolygók megismeréséhez azonban a közvetlen környezet, a szülőföld megismerésétől vezet az út.
Az I. és III. Közép-Tiszai Néprajzi, Képzőművészeti és Természetvédelmi Tábor vendégeként a szakemberek segítségével fényképezhettem a folyót és ebből az élményből kerekedett ez a kiállítás.
A VALLOMÁSOK A TISZÁRÓL nemcsak tájak, vízparti növények, madarak látványát rögzíti, hanem élményeimen keresztül az itt élő emberek lelkét, szülőföldem szeretetét, gyermekkorom emlékeit sűríti egybe. Szeretem ezt a vidéket, értem és érzem különös varázsát és hangulatát, szépségét, ahol még a csend is különös jeleket hordoz. Ezeket a jeleket, jelentéseket szeretném mások számára is átadni.

EIFERT JÁNOS

Eifert János
Eifert Jánoshttp://www.eifert.hu/
„Számomra játék a fotográfia. Nagyon komoly játék. És persze jelenti a világ megismerésének lehetőségét, találkozásokat, új feladatokat és azt a szabadságot, hogy gondolataimat saját képi nyelvemen közölhetem. Nézni – látni – láttatni; ez a képíró feladata, miközben ellensúlyoz a képzelet és valóság peremén.”

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles