19.1 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!újdonságKihirdették a Magyar Nemzeti Díj győztesét a Sony World Photography Awards 2020...

Kihirdették a Magyar Nemzeti Díj győztesét a Sony World Photography Awards 2020 pályázatán

A World Photography Organisation és a Sony Magyarország örömmel jelenti be, hogy Rátkai Ildikó nyerte el a 2020-as Sony World Photography Organisation Magyar Nemzeti Díját.

A Nemzeti Díj a World Photography Organisation és a Sony közös kezdeményezése, melynek célja, hogy 63 országban támogassa a helyi fotós közösségeket világszerte. Nemzetenként egy fotós részesül a díjban, akinek munkáját megismerheti a nemzetközi közösség a Sony World Photography Awards 2020 éves kiállításán a londoni Somerset House-ban, április 17. és május 4. között.

Rátkai Ildikó Körforgás című munkáját névtelenül választották ki a Nyílt verseny Mozgókép kategóriájának pályamunkái közül.

Győzelmével kapcsolatban Rátkai Ildikó a következőket nyilatkozta: “Az elismerés sok tanulás, gyakorlás, kitartás, a fotózás iránti alázat és talán egy csipetnyi szerencse eredménye.”

A 2020-as Sony World Photography Awards különböző kategóriáiban több, mint 345 ezer pályamunkát neveztek, melyből 190 ezer művet válogattak be a Nyílt versenybe (ahonnan a Nemzeti Díjak győzteseit kiválasztották) – a díjátadó története során idén érkezett a legtöbb nevezés.

A Nemzeti Díj nyerteseként Rátkai Ildikó a Sony legújabb képalkotó eszközeivel gazdagodik.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
tiszta égbolt
19.1 ° C
19.9 °
14.3 °
58 %
2.2kmh
0 %
sze
29 °
csü
28 °
pén
30 °
szo
24 °
vas
32 °

További friss hírek