9.4 C
Budapest
Tuesday, October 4, 2022
Kezdőlap!újdonságRAW kimenetet kapott a z6 és z7 az új BIOS frissítéssel

RAW kimenetet kapott a z6 és z7 az új BIOS frissítéssel

2019. December 17.: A Nikon ma bejelenti a RAW-videókimenet támogatását a Z 7 és Z 6 teljes képméretű, tükör nélküli fényképezőgépek esetében. A frissítés a firmware 2.20-as verziójában jelenik meg.

A Nikon az első fényképezőgép-gyártó, aki lehetővé teszi a RAW-videókimenetet HDMI-kapcsolaton keresztül közvetlenül a teljes képméretű, tükör nélküli fényképezőgépről. A Z 7 és Z 6 fényképezőgéppel a felhasználók 12-bites RAW-videójel átvitelére lesznek képesek az Atomos Ninja V külső rögzítőre, amely a Nikon Z 6 Essential Movie szett¹ ² része. A videojelet ProRes RAW-formátumban³ rögzíti a rendszer, amely megőrzi a színek pontosságát, növeli a fényerőt, az árnyékos területek részletei pedig még finomabbak lesznek. A videofelvételek maximális rugalmasságot biztosítanak az utómunka során, a szerkesztés lassítása nélkül: ez ideális a HDR-munkafolyamatokhoz.

Miután letöltötte a firmware 2.20-as frissítését, a RAW-videókimenet támogatásának Z 7 és Z 6 fényképezőgépekre történő telepítését a Nikon Szolgáltatási központokban igényelheti. Ez a szolgáltatás ingyenesen igényelhető minden olyan Nikon Z 6 fényképezőgép esetében, amelyet a Z 6 Essential Movie szett részeként vásároltak meg.

A kiváló képminőség a Nikon Z sorozatának alapját képezi, a HDMI-n keresztüli RAW-kimenet támogatása pedig jelentős fejlesztésnek számít minden videós számára. A Z sorozat továbbra is követi a felhasználók igényeinek alakulását, és következő generációs képalkotási élményt nyújt számukra a jövőbeli firmware frissítések révén.

 

***:

¹ Készítse fel Z 7 vagy Z 6 fényképezőgépét a 12-bites RAW-videókimenetre. Töltse le a 2.20 verziójú firmware frissítést, majd vigye el a fényképezőgépet egy Nikon Szolgáltatási központba a RAW-funkció aktiválásához. Az eljárás díjköteles, további részletekért forduljon a helyi Nikon Szolgáltatási központhoz.
A Z 7 fényképezőgéphez
itt töltheti le a firmware 2.20-as verzióját.
A Z 6 fényképezőgéphez
itt töltheti le a firmware 2.20-as verzióját.
A legközelebbi Nikon Szolgáltatási központot 
itt keresheti meg.

² A Nikon RAW videóval való kompatibilitás érdekében, az Atomos Ninja V külső rögzítőknek firmware-frissítésre is szükségük lehet. További információkért keresse fel az Atomos webhelyét.
³ A ProRes RAW az Apple Inc. által 2018-ban kifejlesztett RAW-videoformátum.
⁴ Ha a Z 6 fényképezőgépet a Z 6 Essential Movie szett részeként vásárolta meg, és nincs még telepítve rá a RAW-videókimenetre vonatkozó támogatás, a legközelebbi Nikon Szolgáltatási központ ingyenesen telepíti. Kérjük, hozza magával a vásárlás bizonylatát.

 

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.nikon.hu

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
clear sky
9.4 ° C
10.8 °
9.4 °
86 %
6.7kmh
0 %
Tue
18 °
Wed
18 °
Thu
20 °
Fri
21 °
Sat
21 °

További friss hírek