Kilenc éve az iPhone a legnépszerűbb fényképezőgép

0
0

Legnépszerűbb fényképezőgépek a Flickr adatai szerint

Az Apple nemrég már a 11-ik iPhone generációt jelentette be, de a legelső óta nem változott a vezető szerepe a Flickr statisztikáiban. Először 2010-ben írtam róla, majd 2013-ban újra foglalkoztam vele, hogy az iPhone a legnépszerűbb fényképezőgép a Flickren.
Az almás márka mai napig tartja vezető helyét az oldal statisztikáiban. Annak ellenére is, hogy a Flickrt sosem kifejezetten a mobilos képmegosztásra szánták – szemben például az Instagramal. Elvben a Flickr sokkal inkább a hobbi fotósokat célozza, sőt egy időben kifejezetten inkább profi fotósokra próbáltak fókuszálni – néhány kommunikációs bakijukat leszámítva.

Legnépszerűbb kompakt fényképezőgépek a Flickren

Aktuális statisztikáik szerint még mindig a különféle iPhone készülékek vezetik az összesített fényképezőgép statisztikát éppúgy, mint ebből következően természetesen a mobilok közt is ezek vannak döntő többségben.
Az Apple készülékek közül is az iPhone 6, 6s, 5s, 7 és 7 Plus készülékek dominálnak, pedig ezek óta is megjelent pár generáció. Első ránézésre azt is hihetnénk, hogy a statisztika nem frissül. Hiszen az iPhone már a 11. generációnál jár és a toplistában nincs a 7-esnél újabb. A részletes Apple statisztikát böngészve azonban már látszik, hogy akad ott iPhone 8, X, XS, XS Max is.
Más gyártónak egyedül a kompakt fényképezőgépek listáján jutott hely. Ezt a Sony két RX100-as csúcskompakt generációja vezeti, majd a Canon, Panasonic és Nikon egy-egy gépe jön a rangsorban.