A Sony bemutatta a világ első 61 megapixeles full-frame képérzékelős Alpha 7R IV fényképezőgépét

1
230

A Sony bemutatta a világ első 61 megapixeles hátsó megvilágítású full-frame képérzékelős nagy felbontású Alpha 7R IV fényképezőgépet. A kompakt méretű αTM (AlphaTM) rendszer magas felbontást, széles dinamikus tartományt és kiváló teljesítményt nyújt

⦁ A világ első 35 mm-es full-frame 61 megapixeles hátsó megvilágítású Exmor R™ CMOS képérzékelő szenzor a legújabb generációs BIONZ X™ képfeldolgozó processzorral ötvözve
⦁ 15 fényérték tónusátfogás alacsony képérzékenységnél, amely természetes színárnyalatokat eredményez alacsony megvilágításban és világos fények mellett is
⦁ Nagysebességű sorozatfelvétel akár 10 képkocka/másodperc sebességgel teljes AF / AE követéssel kb. 7 másodpercig, megnövelt pufferrel és hozzávetőleg háromszor több APS-C módban
⦁ 567 fókuszsík-fázisérzékeléses AF pont, ami a képterület 74%-át fedi le és 425 kontrasztérzékelős AF pont
⦁ Bemutatkozik a valós idejű Eye AF filmfelvételekhez, fejlesztett valós idejű követéssel és valós idejű Eye AF-el állóképek rögzítéséhez
⦁ APS-C móddal rendelkezik, amely lenyűgöző 26.2 megapixeles ii felbontást garantál
⦁ 5,76 millió pontos UXGA (Ultra-XGA) OLED Tru-Finder ™ képkereső kiemelkedő részletességgel, fényerővel és kontraszttal
⦁ Számtalan kapcsolódási lehetőségek: nagy-sebességű WiFi támogatás, vezeték nélküli távoli asztali kapcsolódás,, FTP vezeték nélküli adatátvitel, gyorsabb USB-s adatátvitel és más egyebek
⦁ Professzionális 4K filmfelvételi funkciók: teljes képmezős felbontás pixel binning nélkül Super 35mm módban, S-Log3 HDR munkafolyamat-támogatással
⦁ Digitális audióinterfésszel ellátott Multi Interface Shoe™ (MI Shoe) kiváló minőségű hangrögzítést garantál a Sony mikrofonjaival és az XLR adapterrel
⦁ További kialakításbeli fejlesztések, mint a javított markolat és tesztreszabható gombok

A Sony bejelentette, hogy a rendkívül sokoldalú és nagy teljesítményű Alpha 7R IV (ILCE-7RM4) fényképezőgéppel bővíti a népszerű Alpha™ 7R full-frame tükör nélküli termékcsaládot.

A Sony új, eddigi legnagyobb felbontású full frame fényképezőgépe lenyűgöző képminőséget kínál elképesztő felbontással, széles dinamikatartománnyal, kiváló fókusszal, gyors sorozatfelvételi móddal és sok minden mással.

„Innovatív fejlesztéseinkkel tovább feszegetjük a technológiai határokat és újraértelmezzük a digitális fényképezőgépek által nyújtott lehetőségeket” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója. „Az új Alpha 7R IV ötvözi a közepes formátumú képminőséget, a gyors sorozatfelvételt, a rendkívül gyors fókuszálást és számos fejlesztést a kialakítás, a kapcsolódás és a használhatóság terén. Az új fényképezőgép korábban elképzelhetetlen lehetőségeket teremt a fotósoknak, videósoknak és egyéb alkotóknak tartalmaik rögzítéséhez.”

A képminőség új szintje

Az új Alpha 7R IV-ben a világon elsőként egy újonnan fejlesztett 35 mm-es full-frame, hátsó megvilágítású, 61 megapixeles,ii CMOS-érzékelő található. Az új érzékelő hátsó-megvilágítású kialakítása és zajcsökkentő technológiája kiváló felbontást biztosít alacsony zajszint és magas érzékenység mellett. Alacsony ISO-érzékenység esetén a fényképezőgép 15 fokozatnyi dinamikus tartományt képes elérni, amely sima átmeneteket eredményez a sötétségtől egészen a csúcsfényekig. A kiemelkedő színreprodukciót a legfrissebb Alpha™ fényképezőgépek algoritmusai garantálják.

A fényképezőt egy vázba integrált, öttengelyes képstabilizáló algoritmus vezérli, amelyet a nagy felbontású képérzékelő teljesítményéhez finomhangoltak, így akár 5,5 fokozattal nagyobb zársebességet tud nyújtani. Az átalakított mechanizmus magába foglalja a záregységet, hogy elnyomja a finom rázkódást, a javított képstabilizáló algoritmus pedig hatékonyan csökkenti a kép elmosódottságát.

Az α7R IV modellben az újonnan megjelent 5,76 millió képpontos elektronikus UXGA OLED Tru-finder EVF képkereső működik, amely rendkívüli pontossággal és élethűen jeleníti meg az apró részleteket, az α7R III-hoz képest 1,6-szor nagyobb felbontással. A képminőséget “Standard” és “High” módokkal lehet változtatni, továbbá a másodpercenkénti képkockák száma is beállítható 60 vagy 120 fps-re a legkedvezőbb fotózási körülmények eléréséhez.

Ezen felül a megújult Pixel Shift Multi Shooting[i] funkció immáron 16 teljes felbontású képből összeállított fotót képes készíteni. A funkció segítségével a kamera fél/egy képpontos programozott közzel mozdítja el az érzékelőt, és így 16 képponteltolásos képet készít el, és az eredeti 963,2 millió pixelből álló kép adatmennyiségét körülbelül 240,8 millió pixelre (19008 x 12672) tömöríti össze az új képen az “Imaging Edge” asztali alkalmazás [ii]segítségével. Ideális választás építészeti, művészeti és egyéb állóképek készítéséhez, lévén a funkcióval lenyűgözően részletes és pontos színvilágú képeket készíthetünk.

Fotózási és fókuszálási sebesség

Az α7R IV full-frame tükör nélküli fényképezőgép teljes felbontású képek esetén akár 10 képkocka/másodperces sebességre képes, kb. 7 képkocka/másodperces v AF/AE követéssel teljes felbontású képek esetén (JPEG / RAW) és körülbelül 3x másodperces sebességet APS-C vágó mód esetén, ami 26.2 megapixeles képeket készít. Ez biztosítja a mozgó alanyok részletgazdag és rendkívül pontos megörökítését.

Az Alpha 7R IV megújult fókuszrendszere 567 pontos fókuszsík-fázisérzékeléses AF pontot tartalmat, amely a képterület körülbelül 74%-át fedi le. A 425 pontos kontrasztérzékelős AF megnöveli a pontosságot és a megbízhatóságot gyengén megvilágított helyszíneken és egyéb helyeken, ahol legjobban ki lehet használni a kontrasztérzékelős AF-et. A több AF-pont, az AF-érzékelő szélesebb lefedettsége és a továbbfejlesztett AF-algoritmus tovább javítják a követési teljesítményt, így még a bonyolult vagy hirtelen mozgások is megbízhatóan és minden eddiginél nagyobb pontossággal követhetőek.

Az Alpha 7R IV támogatja továbbá a mesterséges intelligenciára épülő valós idejű AF funkciót, amely elképesztő pontossággal és valós időben rögzíti az alany szemét. A funkció elérhető emberi és állati alanyokhoz egyaránt, a megfelelő beállítást a fotózási körülmények alapján választhatjuk ki. Ezen felül a frissen fejlesztett alany felismerő algoritmus által vezérelt valós idejű Követésvii funkció biztosítja a fókuszrendszer megbízhatóságát és pontosságát. A vibrálás csökkentő fotó-mód [iii] automatikusan felismer minden mesterséges fényt a fotózási területen, és csökkenti azok hatásait.

Megnövelt kapcsolódási lehetőségek a gyors munkafolyamatokért

Az új α7R IV számos különböző távoli kapcsolódási funkciót és adatátviteli módszert támogat a professzionális munkafolyamat fejlesztése érdekében. Az új modell egyaránt támogatja a hagyományos 2,4 GHz-s és a nagysebességű 5GHz-es Wi-Fi kapcsolatot[iv], ami gyorsabbá és stabilabbá teszi az átviteli folyamatot. A Sony fényképezőgépek között elsőként az Alpha 7R IV-ben elérhető a számos alkotó által igényelt vezeték nélküli csatlakozás asztali számítógépekhez viii, amely sokkal több szabadságot biztosít a fotósoknak, így korlátozás nélkül mozoghatnak a stúdióban és fotózási helyszíneken egyaránt.

A gyors WiFi® és vezeték nélküli adatátvitelviii mellett a kamerát SuperSpeed Type-C™ USB (USB 3.2 1. generáció) portokkal látták el, amely elképesztően gyors vezetékes adatátvitelt biztosít, az Alpha 7R III teljesítményének kétszeresét, az Imaging Edge szoftver használatával. A fényképező támogatja az FTP háttér-adattovábbítást, így a fotósok könnyedén elküldhetik képeiket egy adott távoli FTP szerverre a fotózási folyamat megszakítása nélkül.

A hatékony és gyors munkafolyamat megteremtése érdekében a Sony bejelentette az “Imaging Edge” asztali alkalmazások 2.0-s verzióját (Remote/Viewer/Edit). xiii A „Remote” alkalmazással a PC képernyőjéről élőben irányíthatja és felügyelheti a fotózást, a „Viewer” alkalmazással gyorsan megnézheti, értékelheti és kiválaszthatja a nagy képtárak fotóit, az „Edit” alkalmazással RAW-adatokat kiváló minőségű fotókká dolgozhat ki.

A lehető legkényelmesebb adatátvitelt a Sony Imaging Edge Mobile™ [v]alkalmazás legfrissebb verziója biztosítja, amellyel a fényképezőgép még kikapcsolt állapotban lévő csatlakoztatott okostelefonokra is továbbítja a kiválasztott képeket.

Nagy felbontású 4K és professzionális filmkészítési funkciók

A lenyűgöző állóképek mellett az új Alpha 7R IV kiemelkedő filmrögzítési tulajdonságokkal rendelkezik, 4K (3840×2160) felbontású videók rögzítésére képes Super 35mm módban ix pixel binning nélkül. Ez kivételesen részletes és pontos 4K videófilmek rögzítését teszi lehetővé. Továbbá elérhető az S-Log 2 és az S-Log 3 a színskálázás bővítéséért, az S-Log 3 14 rekeszállású dinamikus tartományt eredményez. A HLG (Hybrid Log-Gamma) [vi] technológia szintén elérhető az azonnali HDR munkafolyamat támogatásához.

Az új sokoldalú full-frame fényképezőgép gyorsabb, precízebb Fast Hybrid autofókuszt használ, így egyenletesebb, stabilabb automatikus fókuszálást biztosít videofelvételnél, még abban az esetben is, ha valami bemozdul a videóalany elé. Az új Érintéskövetés funkció videofelvételnél is használható, így a monitoron a kívánt témát megérintve indíthatja el a követést.

A Sony kamerák közül elsőként az Alpha 7R IV-ben érhető el a valós idejű Eye AF videók készítésénél vi. A bekapcsolást követően a fényképező automatikusan rögzíti az alany szemét, amelyet megbízhatóan és pontosan követ, így a fotósnak mindössze a kép tartalmával kell foglalkoznia. Ember fotózása esetén az Érintéskövetés funkció automatikusan elindítja az Eye AF-et.

További újítás a multifunkciós aljzathoz (MI Shoe) hozzáadott digitális audiointerfész, ami közvetlen kapcsolódást tesz lehetővé az új ECM-B1M puskamikrofonhoz vagy az XLR-K3M adapterkészlethez, így kiváló minőségű zajmentes hangfelvételek készíthetők. Time-lapse videókhoz időközi képek készíthetők, valamint 120 képkocka/másodperces HD felvételek lassított és Quick Motion[vii] módban.

Fejlesztett kialakítás és testreszabhatóság

Az új Alpha 7R IV számos olyan kialakítás és használatbeli fejlesztést tartalmaz, melyet a Sony professzionális fotós közösségének visszajelzései alapján alkottak meg.

A maximális strapabíróság érdekében az új Alpha 7R IV még inkább ellenáll a pornak és a nedvességnek a kamera felületén[viii], az akkumulátornál és az adathordozó-nyílásoknál elhelyezett kiegészítő borításnak köszönhetően. A fényképezőt pehelykönnyű és tartós beépített magnézium ötvözetű borítással látták el, amelyhez egy hatcsavaros extrakemény bajonett tartozik.

A váz továbbfejlesztett markolatot kapott, amely kényelmesebb és biztosabb fogást nyújt a fényképezőgépnek. Mindemellett nem csak az AF-ON gomb mérete nőtt, de érzékenysége is pontosabbá vált. Az új, többfunkciós joystick mellett az expozíció kompenzációs tárcsagomb és az újratervezett hátsó tárcsagomb teszik könnyedebbé a vezérlést.  A professzionális felhasználás megkönnyítése érdekében az új fényképezőgépet két UHS-II kompatibilis adathordozó-nyílással látták el, így még nagyobb tárhely és gyorsabb olvasási/írási sebesség érhető el.

Számos professzionális felhasználó kérésére a fényképezőgép két UHS-II kompatibilis adathordozó-nyílással rendelkezik, amely nagyobb összkapacitást és gyorsabb írási/olvasási sebességet eredményez.

A megnövelt kényelem érdekében bővült az egyéni felhasználói beállítások tárhelye. Mostantól a fényképező beállítások meghatározó többsége elmenthető külső memóriakártyára is. Minden kártyára legfeljebb 10 beállítás menthető és olvasható be azonos típusú kamerákon.

A másfélszer nagyobb pixelméret ellenére az akkumulátor üzemideje is növekedett – a CIPA-szabvány szerint egy töltéssel az LCD kijelző használatával akár 670, a képszenzor használatával akár 530 kép készíthető. Az üzemidőt tovább növeli a kiegészítő függőleges markolatba (VG-C4EM) helyezhető két akkumulátor, a kiegészítő többakkumulátoros készlet (NPA-MQZ1K) pedig négy Z akkumulátort képes befogadni. A fényképezőt USB csatlakozón keresztül is lehet tölteni. [ix]

Új kiegészítők

A Sony az alábbi kiegészítőket mutatta be az Alpha 7R IV fényképezőgéphez:

A por- és nedvességállóxx VG-C4EM függőleges markolat az Alpha 7R IV fényképezőgéphez hasonlóan könnyen használható, határozott, biztos fogást biztosít kétszer hosszabb üzemidővel, valamint a vázon található USB aljzaton történő akkumulátor töltési lehetőséggel.

ECM-B1M puskamikrofon[x] – A nyolc nagyteljesítményű mikrofonegység és a továbbfejlesztett digitális jelfeldolgozó egy rendkívül kompakt mikrofonban kaptak helyet. A három választható irányítottsági minta között megtalálható a Szuperirányított felvételi minta is. Az Alpha 7R IV digitális csatolófelületekkel kompatibilis multifunkciós aljzatán az audiojel közvetlenül, digitális formában jut a fényképezőgépbe a lehető legtisztább hangzás érdekében.

XLR-K3M XLR adapterkészlet[xi] – Két XLR/TRS kombinált jack dugó és egy 3,5mm-es sztereó mikrofondugasz áll rendelkezésre, amelyek megkönnyítik a feldolgozás utáni munkafolyamatot. Az Alpha 7R IV digitális csatolófelületekkel kompatibilis multifunkciós aljzatán az audiojel közvetlenül, digitális formában jut a fényképezőgépbe a lehető legtisztább hangzás érdekében. A csomag hosszabbító hangkábeleket is tartalmaz, amely könnyedén csatlakoztatható professzionális rigekhez vagy fényképezőgép-keretekhez.

SF-M series TOUGH memóriakártya

Az ultraerős UHS-II SD memóriakártya akár 277MB/mp-es olvasási sebességre képes, így kitűnően alkalmazható extrém fotózási körülmények között, valamint hatékonyabbá teszi a munkafolyamatokat. A macOS-en és Windows-on is elérhető fájl helyreállító szoftver teljes körű védelmet nyújt adatainak.

MRW-S3 SD-memóriakártya-olvasó

Személyi számítógéphez csatlakoztatható gyors USB hub UHS-II SD/microSD kártyaolvasóval, amely támogatja az USB 3.1 Gen 2 interfészt és 100W-os USB áramellátást (USB PD) biztosít, a fotózás utáni munka hatékonyságának jelentős növelésére.

Elérhetőség

Az új Alpha 7R IV Full-frame cserélhető objektíves fényképezőgép 2019 augusztusától kapható Európában.

Az VG-C4EM függőleges markolat és az ECM-B1M puskamikrofon 2019 szeptemberétől, az XLR-K3M adapterkészlet pedig 2019 októberétől kapható Európában.

További termékinformációkért kérjük, látogasson el a https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek/ilce-7rm4 vagy tekintse meg termékbemutató videónkat a következő címen: https://www.youtube.com/playlist?list=PLL06nPE7_lzMtEMiiuLMSB1dlomQo2Qdy

Az új ECM-B1M puskamikrofon bemutatóvideója a következő linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=Vu5-U07EK10&feature=youtu.be

Exkluzív történetek, videók és a Sony legújabb fényképezőgépeivel és Alpha™ termékeivel készült izgalmas tartalmak várják az érdeklődőket a https://www.sony.hu/alphauniverse weboldalon. A Sony 22 nyelven elérhető európai központi fotós oldalán megtalálhatók a termékekkel kapcsolatos újdonságok, a legfrissebb pályázatok és a Sony rendezvényeinek folyamatosan frissített listája országonként.

***

[i] Használatához az „Imaging Edge” asztali alkalmazás 2.0-ás vagy későbbi verziója szükséges. Elmosódás esetén a képösszeállítás sikertelen lehet. A vaku és más eszközök használata korlátozott.

[ii] A „Remote”, a „Viewer” és az „Edit” program 2.0-ás verziói 2019 augusztusában fognak megjelenni

[iii] Csak a 100 Hz és 120 Hz közötti vibrálást érzékeli, így a sorozatfotózás sebessége csökkenhet. A vibrálásmentes fotózás nem elérhető a csöndes fotózás, BULB exponálás és filmfelvétel közben.

[iv] Bizonyos régiókban árult termékek esetén csak az IEEE 802.11b/g/n (2.4 GHz) vezeték nélküli átvitelt támogatják, az 5 GHz-es kommunikáció elérhetősége régiónként eltérhet

[v] Az „Imaging Edge” alkalmazás mobil verziójának 7.2-es verziója 2019. júliusában jelenik meg.

[vi] Csatlakoztassa a terméket egy HDR (HLG) kompatibilis Sony TV-hez USB kábelen keresztül HDR (HLG) filmek megtekintéséhez.

[vii] Nincs hangrögzítés. Használatához 10-es vagy magasabb típusú SDHC/SDXC szükséges.

[viii] A 100%-os por és nedvesség védelem nem garantált.

[ix] Az akkumulátornak a fényképezőgépben kell lennie az USB-n keresztüli töltéshez.

[x] Kompatibilitási és támogatási információkért kérjük látogasson el a https://www.sony.net/dics/b1m/ weboldalra.

[xi] Kompatibilitási és támogatási információkért kérjük látogasson el a https://www.sony.net/dics/b1m/ weboldalra.

***

Press Release

 16th July, 2019

Sony Introduces High-Resolution Alpha 7R IV Camera with World’s First 61.0 MP Back-illuminated Full-frame Image Sensor

Unprecedented highest resolution and widest dynamic range for αTM (AlphaTM) system combined with high speed performance, in a lightweight compact body

 • World’s first[i] 35mm full-frame 61.0 MP[ii] back-illuminated Exmor R™ CMOS image sensor with latest-generation BIONZ X™ image processor
 • 15-stop[iii] dynamic range at low sensitivities, resulting in smooth natural gradations ranging from deep shadows to highlights
 • High-speed continuous shooting at up to 10 fps[iv] with full AF / AE tracking for approx. 7 seconds[v] in full-frame mode with an increased buffer memory, and approximately three times more in APS-C mode
 • 567 focal-plane phase-detection AF points covering 74% of image area and 425 contrast AF points
 • Debut of Real-time Eye AF for movie recording[vi] and advanced Real-time Tracking[vii] plus Real-time Eye AF for still image recording
 • Features an APS-C crop mode delivering stunning high resolution of 26.2MPii
 • 5.76 million dot UXGA (Ultra-XGA) OLED Tru-Finder™ electric viewfinder with outstanding detail, brightness and contrast
 • Upgraded connectivity and operability including high-speed Wi-Fi support, wireless PC remote connectivity[viii], FTP wireless transfer, faster data transfer via USB and more
 • Professional 4K movie recording functionality including full pixel readout with no pixel binning in Super 35mm mode,[ix] S-Log3, HDR workflow support
 • Multi Interface Shoe™ with digital audio interface deliver the high-quality sound recording with new Sony’s microphones and XLR adaptor
 • Additional enhancements to the body design include an improved grip and button for improvised control with compact, lightweight body

 

Sony today announced the latest addition to its acclaimed Alpha™ 7R series full-frame mirrorless camera line-up; the extremely versatile, powerful Alpha 7R IV (model ILCE-7RM4).

ARIV front

Sony’s highest resolution full-frame camera ever, the new Alpha 7R IV delivers stunning image quality with high resolution and wide dynamic range while maintaining outstanding focusing performance, high-speed continuous shooting and much, much more.

“We are continuing to drive innovation, break boundaries and redefine the expectations of digital camera performance,” said Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. “The new Alpha 7R IV combines medium format level image quality with high-speed shooting, extremely fast focusing and a long list of upgrades to design, connectivity and usability. This will allow professional photographers, videographers and all other types of creators to capture content in ways that were simply not possible before.”

 

A New Level of Image Quality

The new Alpha 7R IV features a newly developed 35mm full-frame back illuminated CMOS image sensor with a resolution of 61.0 MP,ii the world’s firsti of its kind. The new sensor’s back-illuminated structure and effective noise reduction techniques combine to deliver extremely low-noise, high sensitivity performance ensuring the absolute maximum image quality.  The camera also boasts an impressive 15-stopiii dynamic range at low sensitivities, resulting in smooth natural gradations ranging from deep shadows to highlights, and utilises algorithms from many of the latest Alpha™ cameras to maintain outstanding colour reproduction.

 

This new full-frame model is equipped with an innovative 5-axis optical in-body image stabilisation system that has been fine-tuned to support its high-resolution shooting capacity, resulting in a shutter speed advantage of 5.5-steps.[x] Additionally, the shutter unit assembly has been carefully re-designed to reduce even the slightest movement that may cause blur.

 

ARIV rightside

The Alpha 7R IV also includes Sony’s highest resolution viewfinder in any camera, a 5.76 million dot UXGA OLED Tru-finder EVF. About 1.6x the resolution of the EVF in the Alpha 7R III, this new viewfinder provides an extremely accurate, true-to-life depiction of the scene being framed. The display quality can be set to ‘Standard’ or ‘High’ mode, and to either 60 fps or 120 fps refresh rate to best match the subject and shooting conditions.

 

Additionally, the new camera features an evolved Pixel Shift Multi Shooting[xi] mode that composites up to 16 full-resolution images. In this mode, the camera precisely shifts the sensor in 1 or 0.5-pixel increments to capture 16 separate pixel-shifted images containing a total of 963.2 million pixels worth of data then composited into a 240.8 million pixels (19008 x 12672 pixels) image using the “Imaging Edge™” desktop application.[xii]  Ideal for photographing architecture, art or any other still life photography subject, this enhanced mode produces photographs with a level of detail and colour accuracy that is simply stunning.

 

Shooting and Focusing Speed

The innovative new Alpha 7R IV full-frame mirrorless camera can shoot full resolution images at up to 10 fpsiv with continuous, accurate AF/AE tracking for up to approximately 7 secondsv in full-frame, full-resolution mode (JPEG / RAW), and approx. 3x seconds in APS-C crop mode delivering 26.2MPii images.  These high-speed options ensure that fast moving subjects can be captured with extreme accuracy and incredible image detail.

The upgraded focusing system of the Alpha 7R IV is comprised of 567 focal-plane phase-detection AF points that cover approximately 74% of the image area.  There are also 425 contrast AF points that add extra precision and reliability for low light and other situations that are best served by contrast AF. The higher AF sensor density and refined tracking algorithms of the new camera produce a notable improvement in tracking performance, allowing complex subject motion and sudden subject movements to be reliably tracked with greater precision than ever.

The Alpha 7R IV also supports Real-time Eye AF, which employs artificial intelligence to detect and process eye location data in real-time, stay locked onto the subject’s eye with extreme precision. This is available for both animal and human subjects, with an option to select either animal or human Eye AF mode depending on the shooting situation. Additionally, the Real-time Trackingvii feature is available which utilises a newly developed subject recognition algorithm to ensure the ultimate subject tracking and persistence of the focusing system.  There is also an anti-flicker shooting[xiii] mode, which automatically detects the presence of fluorescent or artificial lighting in a shooting environment to minimise any impact on the final image.

 

Enhanced Connectivity for Professional Workflow

Sony’s new Alpha 7R IV full-frame camera is equipped with a variety of advanced connectivity features designed to enhance professional workflow.  The new model includes wireless LAN functionality to support the conventional 2.4 GHz band as well as a high-speed 5 GHz[xiv] band for faster, more stable data transfer.  Wireless PC remote connectivity (wireless tethering shooting)viii is also available on the new Alpha 7R IV, a first for Sony cameras.  Requested by many working professionals, this will allow for much more freedom in studio and location shoots, where the photographer can move around freely without restriction.

In addition to high-speed Wi-Fi® and wireless PC connectivity,viii the new full-frame camera is equipped with a SuperSpeed USB (USB 3.2 Gen 1) USB Type-C™ connector that supports extremely fast wired data transmission, with almost doubled data transfer speed achieved in combination with Imaging Edge software compared to the Alpha 7R III.It also supports  FTP data transfer with background transfer capability, allowing photographers to send images to a specified FTP remote server while they are still shooting or reviewing images.

To support an efficient, high-speed connected professional workflow, Sony has announced version 2.0 of “Imaging Edge” desktop applications (‘Remote’/’Viewer’/’Edit’).xiii  The ’Remote’ application allows users to control cameras and monitor live shooting on their PC screen; the ‘Viewer‘ application is used to quickly preview, rate and select photos from large libraries and the ’Edit‘ application can develop RAW data into high-quality photos for delivery.

To maximise convenience in image transfer, when utilising the latest version of Sony’s Imaging Edge Mobile™ application,[xv] the camera can now transfer images to a connected smartphone even if the power is set to OFF.[xvi]

 

High-resolution 4K and Professional Filmmaking Features

In addition to its impressive still image capabilities, the new Alpha 7R IV performs exceptionally well as a serious filmmaking tool, offering 4K (3840×2160 pixels) video recording and full pixel readout without pixel binning in Super 35mm mode.ix This ensures high-quality 4K footage with exceptional detail and depth. S-Log 2 and S-Log 3 are also available to maximize colour grading flexibility, with S-Log 3 offering a total of 14-stops of dynamic range. HLG (Hybrid Log-Gamma)[xvii] is also available on the Alpha 7R IV to support an Instant HDR workflow.

For video autofocus, the versatile new full-frame camera utilises a refined Fast Hybrid AF system that achieves faster, smoother, more stable autofocus during video shooting – even if an object temporarily moves in front of the intended subject. The camera also includes Touch Tracking functionality during movie shooting, allowing the user to simply touch the screen on their intended subject for instant acquisition.

The new Alpha 7R IV debuts Real-time Eye AF for movie shooting,vi a first in any of Sony’s cameras. When activated, the eye of a subject is automatically tracked with high precision and reliability, allowing the shooter to focus on the content itself as opposed to what is in focus or not in focus. The Touch Tracking functionality will also automatically initiate Eye AF when a human subject is selected.

Another notable video feature is the addition of a digital audio interface to the camera’s Multi Interface Shoe™ (MI Shoe), allowing direct connection of the new ECM-B1M Shotgun Microphone or XLR-K3M XLR Adaptor Kit for clear, low-noise and high-quality audio recording.  Interval shooting for creating time-lapse videos is available, as well as full HD recording at up to 120 fps, Slow and Quick Motion[xviii] functions and much more.

 

Enhanced Build, Design and Customisability

The new Alpha 7R IV has several upgrades to its design and usability, with many adjustments being implemented directly based of the voice of Sony’s professional community.

To maximise durability, the new Alpha 7R IV features upgraded dust and moisture resistance,[xix] with additional sealing provided at all body seams, the battery compartment cover and media slots. The camera is built with an extremely lightweight and durable magnesium alloy, and has an upgraded six screw, extra-firm mount.

Additional enhancements to the body design include an improved grip for greater comfort and a surer hold within the hand; an increase in the diameter and feedback for the ‘AF-ON’ button; a new multi-selector joystick design for improvised control; an exposure compensation dial lock button and a redesigned shape and new position for the rear dial.  A strong request from many professional users, the new camera also includes two UHS-II compatible media slots, allowing for higher overall capacity and faster read/write speeds.

For added convenience, camera setting registration is expanded. Now, almost all camera settings can be saved to and read from an inserted memory card. Up to 10 combinations can be saved to any individual card and loaded into any camera body of the same type.

Despite its 1.5x pixel count, the battery life has also been improved – with a CIPA measurement of up to 670 still images per charge using LCD monitor,or530 images with EVF). For even more uninterrupted operating time, the new optional VG-C4EM Vertical Grip holds two NP-FZ100 batteries, and the optional Multi Battery Adaptor (NPA-MQZ1K) can hold up to four Z batteries.  The body can also be powered via the USB connector.[xx]

 

New Accessories

Sony has released a variety of new accessories to compliment the new Alpha 7R IV camera, including:

VG-C4EM Vertical Grip – provides same operation, handling and design as the Alpha 7R IV camera, including upgraded dust and moisture resistance;xx doubles battery life and allows USB battery-charging via the camera body.

ECM-B1M Shotgun Microphone[xxi] – Eight high-performance mic capsules and advanced digital signal processing provide three selectable directivity patterns in one compact microphone of approx. 99.3mm (4 inches) in length with Super-directional pick up; when connected to the Alpha 7R IV via its Multi Interface Shoe with digital audio interface support, audio is directly transferred to the camera in digital form so that the highest possible quality is achieved without noise or degradation.

XLR-K3M XLR Adaptor Kit[xxii] – Two XLR/TRS combo connectors and one 3.5mm stereo mini jack for microphone and line input, with extensive control that helps facilitate the post processing workflow; connected to the Alpha 7R IV via its Multi Interface Shoe with digital audio interface support, audio is directly transferred to the camera in digital form so that the highest possible audio quality is achieved without noise or degradation;  supplied extension cable for Audio provides extra flexibility for camera attachment with rig, cage or bracket.

 

SF-M series TOUGH

Ultra-Tough UHS-II SD card with ultra-fast speed up to 277MB/s (read) is ideal for shooting in extreme conditions and streamlines the post-shooting workflow; supplied with file recovery software (supports both macOS and Windows).

 

MRW-S3

Fast USB for PC hub with UHS-II SD/microSD reader, supporting USB 3.1 Gen 2 and 100W USB Power Delivery (USB PD), contributes to efficient workflow by ultra-fast, stable backup to PC or SSD.

 

Pricing and Availability

The new Alpha 7R IV Full-frame Interchangeable Lens Camera will ship in Europe in August 2019, priced at approximately €4000

 

VG-C4EM will ship in September 2019 for approximately €450

ECM-B1M will ship in September 2019 for approximately €380

XLR-K3M will ship in October 2019 for approximately €650

 

For full product details, please visit: https://www.sony.co.uk/electronics/interchangeable-lens-cameras/ilce-7rm4

 

A product video on the new Alpha 7R IV can be viewed here.

 

A Product video on the new ECM-B1M can be viewed here.

 

A variety of exclusive stories, videos and exciting new content shot with the newest cameras and other Sony α products can be found at

https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Sony’s European photography hub is available in 22 languages and details product news, competitions and an up-to-date list of Sony events in each country.

 

 

About Sony Corporation

Sony Corporation is a creative entertainment company with a solid foundation of technology. From game and network services to music, pictures, electronics, semiconductors and financial services – Sony’s purpose is to fill the world with emotion through the power of creativity and technology. For more information, visit: http://www.sony.net/

[i] As of July 2019, based on Sony survey of digital cameras with a full-frame image sensor

[ii] Approximately, effective

[iii] Still images. Sony test conditions

[iv] Up to 10 fps in continuous “Hi+” mode, and up to 8 fps in continuous “Hi” mode.  Maximum fps will depend on camera settings

[v] In JPEG (Extra fine / Fine) or compressed RAW mode

[vi] This function does not track animal eyes

[vii] “Tracking” in the menu. This function does not track animal eyes

[viii] Image Edge desktop application Ver. 2.0 or later is required

[ix] Super 35mm 4K recording results in a slightly narrower angle of view

[x] CIPA standards. Pitch/yaw shake only.  Planar T* FE 50mm F1.4 ZA lens. Long exposure NR off

[xi] The Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) desktop application Ver. 2.0 or later is required for compositing.  Image compositing may not be successful if camera or subject movement causes blur.  Some restrictions apply to flash and other device

[xii] ‘Remote’/’Viewer’/’Edit’ version.2.0 will be released in August 2019

[xiii] Only 100 Hz and 120 Hz flicker is detected.  Continuous shooting speed may decrease.  Flicker-free shooting is not available during silent shooting, BULB exposure, or movie recording

[xiv] Models sold in some countries/regions support IEEE 802.11b/g/n (2.4 GHz) wireless LAN only.  5 GHz communication may be restricted in some countries and regions

[xv] Imaging Edge Mobile version.7.2 will be released in July 2019

[xvi] Imaging Edge Mobile Ver. 7.2 or later is required.  “Cnct. during power off” setting in camera must be turned ON and the camera and smartphone must be paired using Bluetooth® technology via the Imaging Edge Mobile application

[xvii] Connect this product to an HDR (HLG) compatible Sony TV via a USB cable when displaying HDR (HLG) movies

[xviii] Sound not recorded. Class 10 or higher SDHC/SDXC card required

[xix] Not guaranteed to be 100% dust and moisture proof

[xx] A battery must be installed in the body when power is being supplied via the USB connector

[xxi] Refer to the Sony support page for details and camera compatibility information https://www.sony.net/dics/b1m/

[xxii] Refer to the Sony support page for details and camera compatibility information

https://www.sony.net/dics/k3m/