11.8 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

A pehelykönnyű 35mm F1.8 prímobjektívvel bővül a Sony Full-Frame kínálata

A Sony bejelentette az E-bajonettes full-frame objektív termékcsaládjának legújabb tagját, az FE 35mm F1.8 nagy rekesznyílású és széles látószögű prímobjektívet (SEL35F18F).

Kis méretéből és könnyű súlyából adódóan a nagy rekesznyílású és széles látószögű SEL35F18F különböző típusú fotózásokhoz egyaránt alkalmas, legyen szó pillanatképekről, gasztrofotókról, tájképekről vagy éjszakai fotózásról. Az új objektív maximális F1.8-as rekesznyílásával kiváló képminőséget garantál a teljes képmezőn, a csendes autofókusz és a stabil követési teljesítmény miatt pedig remek választás lehet álló- és mozgóképek készítéséhez egyaránt. Kis mérete miatt APS-C és full-frame vázakhoz is illeszkedik az 52.5 milliméternek megfelelő[i] gyújtótávolságot kínál.

Általános jellemzők:

 Magas felbontású és széles rekesznyílású full-frame teljesítmény, könnyű és hordozható kialakításban

  • Továbbfejlesztett optikai kialakítás beépített aszférikus lencsetaggal, mely minimálisra csökkenti a kromatikus aberrációt és magas felbontást nyújt a teljes képmezőn. 9 lamellás, kör alakú nyílásszerkezet garantálja a gyönyörű bokeh effektet.
  • Az objektív minimális fókusztávolsága 0.22 m, maximális nagyítási mértéke pedig 0.24x, így makrófotózás közben is megállja a helyét.

Minden igényt kielégítő vezérlés

  • A könnyedén elérhető és testreszabható exponáló gomb és fókuszmód kapcsoló segítik az azonnali váltást az automatikus és manuális fókusz között.
  • A lineárisan reagáló MF szabályozza a manuális fókuszálást, amely pontos kézi vezérlést tesz lehetővé.
  • Por- és nedvességálló kialakítása[ii] hozzájárul az objektív sokoldalú és megbízható működéséhez, így szélsőséges körülmények között is megbízható kiegészítő lehet fotózáskor.

 

Csendes működésű AF kiváló témakövetéssel videók és állóképek rögzítésekor is

  • Gyors, pontos és csendes lineáris AF meghajtórendszer a precíz fókuszért állóképek és videók esetén is

„A 35mm-es prímobjektív sokoldalú működésének köszönhetően szinte bármilyen körülmények között megállja a helyét, így kiváló választás lehet mind amatőr, mind professzionális fotósoknak. Mindemellett a termék nem csak pehelykönnyű, de képes a teljes képmezőn át tartó, tűéles képek rögzítésére is, ezért úgy gondoljuk, hogy a SEL35F18F fotósok és videós tartalmakat gyártó felhasználóink érdeklődését is felkelti” – mondta Yann Salmon-Legagneur, a Sony digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója.

Elérhetőség

Az FE 35mm F1.8 objektív 2019 augusztusától érhető el Európában.

 

További termékinformációkért kérjük, látogasson el a https://www.sony.hu/electronics/fenykepezogep-objektivek/sel35f18f weboldalra, vagy tekintse meg termékbemutató videónkat a következő címen: https://youtu.be/5DCL7tYmEnE

 

Exkluzív történetek, videók és a Sony legújabb fényképezőgépeivel és Alpha™ termékeivel készült izgalmas tartalmak várják az érdeklődőket a https://www.sony.hu/alphauniverse weboldalon. A Sony 22 nyelven elérhető európai központi fotós oldalán megtalálhatók a termékekkel kapcsolatos újdonságok, a legfrissebb pályázatok és a Sony rendezvényeinek folyamatosan frissített listája országonként.

[i] Full-frame esetén 35mm-rel megegyező méret

[ii] A 100 százalékos por- és nedvességálló védelem nem garantált

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles