15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

A Canon piacra dobja az RF 24-240 mm-es F4-6.3 IS USM-et, az EOS R rendszer újabb kompakt zoom objektívét

2019. július 09. – Az objektívek piacán vezető gyártó, a Canon bejelenti az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM új RF objektívének piacra dobását, mely a kreatív EOS R rendszer soron következő terméke. A kompakt objektív nagyszerű kreativitásáról az akció fotós Canon nagykövet, Richard Walch is megbizonyosodott. A 24-240 mm-es 10-szeres zoom tartományával kivételes full-frame képek készíthetők. A sokoldalú objektívvel a nagy látószögű felvételektől a teleobjektív közeli képekig lenyűgöző minőségben fényképezhetünk.

Lenyűgöző és megfizethető teljes képmezős zoom

A 750 grammjával a kompakt és hordozható RF 24-240mm F4-6.3 IS USM súlya szinte hihetetlenül alacsony a fókusztávolság lefedettségi arányához képest. A 10x-es zoommal, különféle fókusztávolságokkal és a változtatható f/4-6.3 rekesznyílással rendelkező objektív ideális választás a kreatív, lelkes fotósok számára, akik az EOS RP fényképezőgéppel és az RF objektív rendszerrel különböző fotótémákra és stílusokra vadásznak: portrék, csoportképek, tájképek, városi látképek, mozgalmas sportok és események, az állatvilágban elkapott pillanatok. Az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM a gyémánt mintájú csiszolással ellátott fókusz/vezérlő gyűrűjével és a nagy, reteszelhető, 100°-ban elfordítható zoom gyűrűjével, gyors, pontos vezérlést biztosít a felhasználók számára, hogy a legmegkapóbb felvételeket készíthessék el.

 

Kivételes képminőség AF és stabilizálás esetén

Az ötfokozatú képstabilizálással az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM az első teljes képmezős objektív, amely dinamikus képstabilizátort kínál. A fotós még nagyon alacsony zársebességnél is hihetetlen kristálytiszta képet készíthet ezzel a kulcsfunkcióval gyenge fények között is. Az 1/8-os rekesznyílás vezérléssel spontán, menetközben is éles fotó- és videó készíthető.

 

Deluxe megjelenés és érzet, tökéletesen illeszkedik az EOS R rendszerhez

Nagyszerű párosítás a Canon legkönnyebb full-frame tükör nélküli fényképezőgépével, az EOS RP-vel. A 2018 szeptemberében bevezetett EOS R rendszer páratlan optikai kiválóságot, a világ leggyorsabb autofókuszát[1] és nagyon gyors kommunikációt biztosít a fényképezőgép és az objektív között az újonnan kialakított RF bajonettnek köszönhetően.  A gyorsaság, a kiváló ergonómia és a kompromisszummentes képminőség az EOS R rendszer lelke, ez az új objektív is ebben a szellemben készült.

 

A Canon nagykövet Richard Walch, aki elsősorban akcióképeket készít, nemrégiben 12 napos utat tett Norvégia partjai mentén Bergenből Kirkenesbe. A táskájában egy RF 24-240mm F4-6.3 IS USM volt.

Az objektívet tesztelve Walch azt mondta: „Ezt az objektívet akartam magammal vinni az utazásra, hogy kipróbáljam a képességeit. A küldetésem az volt, hogy megtaláljam az ellentét perspektívát; szárazföldhöz vizet és vízhez szárazföldet.  Ezt a rendkívül sokoldalú objektívet akartam használni, hogy útközben elcsípjem a pillanat sugallta képeket. Norvégia szépsége lenyűgöző – és amikor ilyen csodás helyen találod magad, úgy érzed, hogy kötelességed ezt a tájat megörökíteni. Ez az objektív tökéletes utazó objektív, és az EOS R rendszert választó fotósok számára kitűnő. Minőségi felvételeket készíthetsz kompakt méretű objektívvel, nagyon ajánlom utazóknak, és a természet szerelmeseinek.”

https://www.canon.hu/lenses/rf-24-240mm-f4-6-3-is-usm/

 

 

Az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM főbb jellemzői:

  • 24-240 mm-es zoom tartomány
  • 5 fokozatú IS és dinamikus IS
  • Aszférikus és ultra alacsony szórású objektív elemek és Super Spectra bevonat
  • Kör alakú 7 lamellás, f/4-6.3 blendekialakítás
  • Nano USM autofókusz
  • Kapcsolható fókusz/vezérlő gyűrű
  • Beépített DLO fájl és elektronikus torzítás korrekció

***

Richard Walch – a Canon európai nagykövete

Richard Walch egész életében szenvedélyes fotós volt. Szakmáját hobbiként kezdte, az Alpok sípályáin snowboardozó barátait fotózta. Kedvenc időtöltéséből vállalkozás lett, és miután egyre többen megismerték fantasztikus akciófotóit, hamarosan a világ minden tájára hívták fényképezni.

A fényekre, az élességre és a kompozícióra való figyelméről híres Richard fotósként és filmkészítőként is nagy a kereslet. Hírnevét számos díj bizonyítja, beleértve az International Calendar Awards Arany díját az Art Of Sailing projektjéért. A közelmúltban a Canon számára fotózott Argentínában egy téli reklámkampányt, filmezte a Monacói Quant elektromos szuperautót, dolgozott az Amerika’s Cup német vitorlázó csapatának hivatalos fotósaként, és az Audi megbízásából Svájcban fotózta a Sí Világkupa elképesztő pillanatait.

[1] A piacra dobás időpontjában (2018. szeptember 5.) rendelkezésre álló teljes képmezős tükör nélküli kamerák elemzése alapján

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles