hétfő, október 18, 2021
KezdőlaphírtermékbemutatóA Canon új ikonikus objektíve, az RF 85mm F1.2L USM a...

A Canon új ikonikus objektíve, az RF 85mm F1.2L USM a Canon eddigi legnagyobb felbontását kínálja

Az EOS R rendszerhez tervezett RF bajonett újradefiniálja a fotográfia és a videográfia lehetőségeit, biztosítva a felhasználók számára a készségeik fejlesztését és korlátok nélküli, kreatív módon történő felvételek készítését. A technológiai fejlődésnek és a felhasználói visszajelzéseknek megfelelően fejlesztett RF 85mm F1.2L USM az RF bajonett speciális lehetőségeit alkalmazza a képminőség, valamint az objektív és a full-frame tükör nélküli kamera test közötti kommunikáció javítására.

A 85 mm-es rövid teleobjektív optimális fókusztávolságot biztosít a portrékhoz és gyönyörködtető látószöget az arcképekhez. Az RF 85mm F1.2L USM a második olyan objektív a Canon sorozatában az EF 35mm f/1.4L II USM után, amely a Canon egyedülálló BR optikai technológiáját használja, amely hatékonyan korrigálja az axiális színhibát, amely teljes mértékben nem korrigálható a hagyományos üveglencsék kombinációjával – javítva a felbontást és az élességet. Az aszférikus és az UD objektív elemei csökkentik az objektív eltéréseit, lehetővé téve a lenyűgöző optikai teljesítményt, így biztosítva a hihetetlenül magas képminőséget mindegyik felvételnél.

Az RF 85MM F1.2L USM a Canon egyik leggyorsabb rekesznyílású autofókusz objektívje a teljes képernyős tükör nélküli kamerákhoz. A gyors f/1.2 rekesznyílás lenyűgöző sekély mélység-élességet, elmosódást és háttér-elkülönítést hoz létre. Az objektív rekesznyílása kiugrasztja a témát a képből, míg a 9 lamellás blendekialakítás kiemeli a témát a finoman elmosódott háttérből, amely ideális a portrék fényképezéséhez. Az ultra széles rekesznyílás 50%-kal több fényt ad át, mint egy f/1.4 objektív – -6EV (EOS R) és -5EV (EOS RP), ami kihívást jelentő fényviszonyok között is lehetővé teszik a profi fotózást. – megragadva légkört minden pillanatban.

Ugyanazt a gyűrűs típusú USM motort alkalmazva, mint az RF 50mm F1.2L USM esetén, az RF 85mm F1.2L USM biztosítja az éles fókusz gyors és pontos megtalálását, lehetővé téve az objektumok nyomon követését a keret körül mozogva. Az új, nagy teljesítményű CPU-t és firmware-t használó új mikroprocesszorokkal együtt az objektív az EOS R rendszert használja az adatátvitel növelésére, ami gyorsabb működést és AF-t eredményez, hogy a másodpercnyi pillanatot tökéletesen elkapja a fotós.

 

Kivételes kezelés és tartósság

A Canon RF objektívéhez tartozik egy vezérlő gyűrű, ahol a beállítások a TV-hez, AV-hoz, ISO-hoz és az expozíciós beállításokhoz programozhatók – és amely hozzáad egy testreszabási réteget, így ideálissá téve az esküvői fotósok számára, akiknek mind a tökéletes őszinte pillanatokhoz, mind a gyönyörűen modellezett képekhez szükségük van a kiterjedt beállítási lehetőségekre. Az objektív kézi vezérlésű fókusz gyűrűvel van ellátva, amely lehetővé teszi a kézi fókuszálást a fókuszáló gyűrű forgatásával, anélkül, hogy MF üzemmódra kellene átváltania. Ideális a szabadban vagy a helyszínen történő fényképezéshez, az RF 85mm F1.2L USM rendelkezik az L-sorozat időjárásállóságával, az objektív tömítésével védve azt a szabadban vagy a helyszínen történő fényképezés során.

A díjnyertes esküvői fotós és a Canon nagykövete, Félicia Sisco megjegyezte: „Esküvői és portréfotósként bíznom kell az eszközeimben, hogy összpontosíthassak a témára, és elmondhassam a történetüket. A Canon ikonikus, 85mm f/1.2L objektívét több mint 20 éve használom a sebesség és a széles rekesznyílás miatt, amely gyönyörű képeket garantál még gyenge fényviszonyok mellett is. Az új RF 85mm F1.2L USM jobb, mint amit valaha el tudtam képzelni. Ez az objektív olyan mélység-élességet és elmosódást eredményez, amelyet más objektívvel lehetetlen elérni, és már tudom, hogy a legfontosabb kiegészítőim egyike lesz. Kiemeli az alanyt a háttérből, és élesen összpontosít az alany szemére, amely egyszerűen lélegzetelállító, megragadva minden különleges pillanatot.”

***

Pár szó Félicia Sisco-ról, a Canon egyik nagykövetéről

Félicia Sisco

Az esküvői fényképezésben több mint negyed évszázados tapasztalattal rendelkező francia Félicia stílusát meghatározza, hogy három szempontra összpontosít: az életre, az érzelmekre és a fényre.

 

 

NoGun
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

További friss hírek