23 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!élőRadisics Milán: Vizek - Formák - Földünk - tárlatvezetés

Radisics Milán: Vizek – Formák – Földünk – tárlatvezetés

A Water.Shapes.Earth a Föld vízi útjainak evolúcióját kutatja.

Az olvadó gleccserektől a száraz folyómedrekig a festői mocsarokon keresztül, új perspektívában megmutatva a víz sokszínűséget és fontosságát a klímaváltozás arcain keresztül. Kezdve Izlandtól, 11 országon keresztül utazva vizsgáltam a zsugorodó gleccsereket és a folyók fonódását, különös figyelemmel a virágzó tavak, folyók és patakok iránt. A narratíva folytatódik a víz és a szárazföld találkozásánál, a lagúnáknál és a mocsarakban, még mielőtt az ember lenyomata rákerülne ezekre a területekre. Hogy teljes legyen a kör, végül eljutunk a kiszáradt vízfolyásokig, folyómedrekig – amelyek a területen található terményföldektől válnak felismerhetővé – baljós pillantást vetítve arra, mi vár ránk, ha a víz teljesen eltűnik.

A Water.Shapes.Earth projekt reményeim szerinti egy új perspektívát mutat és meghökkentést vált ki a közönségből. Felhívja a nyilvánosság figyelmét arra, hogy szembe kell néznünk a környezetünkben véghez vitt pusztító magatartásunkkal.

A projekt weboldala: www.water.shapes.earth

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
tiszta égbolt
23 ° C
23.8 °
22.8 °
42 %
3.6kmh
0 %
sze
30 °
csü
29 °
pén
30 °
szo
31 °
vas
25 °

További friss hírek