17.8 C
Budapest
kedd, augusztus 9, 2022
Kezdőlap!videóElindult a hazai legnagyobb természetfotópályázat, az ÉTF 2019 - Nevezz te is!

Elindult a hazai legnagyobb természetfotópályázat, az ÉTF 2019 – Nevezz te is!

 „Lenergy – Az Év Természetfotósa 2019” pályázati kiírás

A , a Magyar Természetfotósok Szövetsége 2019-ben immár 27. alkalommal hirdeti meg Magyarország, és a régió legnagyobb nemzeti pályázatát. A pályázat célja hazánk, a Kárpát-medencei ökorégió, és Földünk természeti értékeinek, csodálatos élővilágának, tájainak, valamint a természet ritka pillanatainak bemutatása, és ezen keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés segítése, a társadalom szemléletének formálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése.

A pályázat névadó támogatójaLenergy Magyarország Kft

(http://lenergy.hu)

A vállalat 2011 novemberében alakult azzal a céllal, hogy teljes körű megoldást kínáljon a klímatechnika, a légtechnika és energetikai megoldások területén. Célunk, hogy ügyfeleink bevonásával és teljes megelégedése mellett, olyan egyedi energiatakarékos megoldásokat alkalmazzunk, amivel minden költség- és környezettudatos vállalat csak nyerhet, és működését hosszú távon valóban fenntarthatóvá teheti. Az Európai Unió által kiírt pályázatok területén is segítjük partnereinket.

A LENERGY a fő támogatója a  fotópályázatnak is, melynek fő célja a magyar nemzeti parkok bemutatása.

A pályázat kiállításra kiválasztott képeit ezúttal is a pályázat fő támogatója a Canon Hungária Kft. támogatásával nyomtatjuk majd ki látványos minőségben.

A pályázat fődíját, „Az Év Természetfotósa 2019” kitüntető címet elnyerő fotós részére a fődíjat felajánlotta az:

A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek az etf.naturart.hu honlapon.

 1. Kategóriák

1.Kezünkben a Föld  Ebbe a kategóriába olyan képeket várunk, amelyek bemutatják az ember és a természet közötti kapcsolatokat, szerepünket, felelősségünket természeti környezetünkért.

 1. A madarak viselkedése

Ebbe a kategóriába természetes környezetükben vadon élő madarakról készült képeket várunk, amelyek mozgalmas jeleneteket vagy eseményeket, akciókat, érdekes viselkedésformákat esztétikusan megjelenítve mutatnak be.

 1. Az emlősök viselkedése

Ebbe a kategóriába természetes környezetükben vadon élő emlősállatokról készült képeket várunk, amelyek mozgalmas jeleneteket vagy eseményeket, akciókat, érdekes viselkedésformákat esztétikusan megjelenítve mutatnak be.

 1. Az állatok viselkedése

Ebbe a kategóriába a 2. és 3. kategóriába nem sorolható, vadon élő állatokról természetes környezetükben készült felvételek nevezhetők, amelyek mozgalmas jeleneteket vagy eseményeket, akciókat, érdekes viselkedésformákat esztétikusan megjelenítve mutatnak be.

 1. Állatok és környezetük

Itt olyan képek nevezhetők, amelyek tájkép szerűen mutatják az állatokat élőhelyükön, és tükrözik az állatok és környezetük szétválaszthatatlan kapcsolatát. Fontos, hogy az állatok a képen felismerhetőek legyenek. Az értékelésben elsősorban a bemutatott szituáció egyedülállósága és a téma esztétikus ábrázolása kap hangsúlyt.

 1. Állatok szemtől szemben

Ide nevezhetők a vadon élő állatokról, természetes környezetükben készített közel- és makró felvételek, állatportrék, az állatvilág törpéitől az óriásokig.

 1. Növények és gombák

Ebbe a kategóriába várjuk a vadon élő növényekről és gombákról, természetes környezetükben készült felvételeket, melyek kiemelik a bemutatott fajok szépségét, különlegességét az élőhelyektől a mikrovilágig.

 1. Kompozíció, forma és kísérletezés

Természeti témák absztrakt megjelenítése, amelyet a zsűri kizárólag esztétikai szempontok alapján bírál el. Ebben a kategóriában teret biztosítunk azoknak a kísérletező alkotóknak, akik természeti témájú képeiket a pályázat többi kategóriájába nem sorolhatják.

 1. Tájak

Ez a kategória a tájaké. Olyan természetfotókra számítunk, amelyek hűen szemléltetik egy táj szépségét, egyediségét, harmóniáját, illetve vadságát, érintetlenségét.

 1. Élet a vízfelszín alatt

Ebbe a kategóriába a víz felszíne alatt készült természetfotók nevezését várjuk. A kategória első helyezett képe “Az év legjobb víz alatti felvétele 2019” címet nyeri el és támogatónk, a Red Sea Boats által felajánlott értékes díjat nyeri el.

 1. Napnyugtától napkeltéig

Természetes környezetükben vadon élő állatok fotóit várjuk, amelyek a kategória címében megjelölt Időszakban készültek. A napkeltekor vagy napnyugtakor készült fotók esetében, ha a napkorong a képen látható, annak legalább félig a horizont alatt kell lennie. Fontos szempont, hogy a kép adja vissza a napszak hangulatát.

 1. természetfotók

Ide olyan természeti témájú képeket várunk, amelyek a fekete-fehér technika eszközeivel emelik ki a témát és a kompozíciót. A kép tartalmának meg kell felelnie – a 8. kategória kivételével – a többi pályázati kategória legalább egyikének.

 1. A fenntartható energiatermelés és a természet kapcsolata

A kategóriát a pályázat névadó támogatója, a Lenergy Magyarország Kft. hívta életre. Célja művészi természetfotókkal bemutatni a természet és a fenntartható energiatermelés kapcsolatát. Az emberiség egyik kulcskérdése, hogy energia szükségleteit olyan módon fedezze, ami hosszú távon fenntartható, és a környezetre a legkevesebb károsító hatást gyakorolja.

 1. 1 Ifjúsági kategória

Ebbe a kategóriába kötetlen témájú természetfotók nevezhetők a felnőtt kategóriákban megfogalmazott szabályok szerint. A pályázati felső korhatár 18 év, azaz ebben a kategóriában azok pályázhatnak, akik 2001. május 1. után születtek. Az életkoruk szerint ifjúsági kategóriába tartozó pályázók saját döntésük alapján nevezhetnek a felnőtt kategóriákban is, de ebben az esetben Ifjúsági kategóriában nem indíthatnak pályamunkákat.

 1. Természetfotósok munka közben (werk fotók)

Ebbe a kategóriába olyan fotókat várunk, amelyek érdekes jeleneteket, eseményeket vagy akciókat mutatnak be a természetfotósokról munka közben. A zsűri kiválasztja a kiállításon és a fotóalbumban bemutatásra kerülő legérdekesebb képeket, de ezek díjazására nem kerül sor, és az ide nevezett képek az „Év természetfotósa” pályázat végeredményének kiszámításában sem vesznek részt.

 

 1. Etikai elvárások

Minden kategóriában követelmény, hogy az egyes élőlényekről készült felvételek vadon élő példányokat ábrázoljanak természetes környezetükben, azaz a beküldött felvételek természetes körülmények között készüljenek, hiteles mondanivalót tükrözzenek, természetvédelmi és etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak!

A „vadon élő állat” fogalom azokra az állatokra is vonatkozik, amelyek olyan bekerített területen élnek, ahol jelen van az adott állatfaj természetes ragadozója, vagy az adott területen a vadállomány természetes szaporulatot produkál és rendszeres vadászattal végzik az állományszabályozást. Nem számítanak “vadon élő állatoknak” a vadaskertekbe telepített állatok, mert ezekben a természetesnek látszó élőhelyeken nem állományszabályozás, hanem kifejezetten az üzleti célú vadásztatás folyik.

A fenti elvárásoknak való megfelelőség igazolására a nevezés, mint nyilatkozat szolgál. Amennyiben a zsűrizés során aggály merül fel a pályázatra küldött képekkel kapcsolatban, a kiíró felhívja a szerző figyelmét a felmerült bizonytalanságokra okot adó kérdések megadott határidőre írásban történő tisztázására, és ennek ismeretében a zsűri javaslata alapján dönt az aggályos képek és a pályázó további sorsáról.

Ha a megszabott határidőig nem érkezik válasz a pályázótól a feltett kérdésekre, illetve a pályázó nem biztosítja a zsűri számára a felmerült kérdések megnyugtató tisztázását szolgáló felvételi anyagokat, akkor a kiíró kizárja az aggályos képeket és szerzőjét a versenyből. Irányadó információk: http://www.naturart.hu/etikai-kodex

III. Díjazás

A pályázat kiírója és támogatói a felsorolt 1.-13. kategóriákban az első három helyezett fotót díjazzák. A kategóriák díjazottjai és a különdíjakat elnyerő képek szerzői pénz- és/vagy tárgyjutalomban részesülnek.

Fődíjak:

A pályázat fődíját, hazánk legrangosabb vonatkozó tárgyú szakmai elismerését,” Az Év Természetfotósa 2019” kitüntető címet a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő egyéni pályázó nyeri el. A díj Kiss Jenő makói szobrászművész kisplasztikája. A fődíjat elnyerő pályázó felkérést kap a következő évi „Év Természetfotósa” pályázat zsűrijébe.

„Az Év Természetfotósa 2019” fődíj odaítélése:

A fődíj odaítélése az alapján történik, hogy egy adott szerző a pályázaton kiosztott összes pontszám hány százalékával rendelkezik, és az összes kiállított kép hány százalékát készítette. A két százalék összege adja a pályázaton elért eredményt. A legmagasabb értéket elérő szerző nyeri el „Az év természetfotósa” díjat. (Az ifjúsági és a Werkkatergória képei nem vesznek részt a végeredmény számításában.)

Ebben az értékelésben csak az “Egyedi teljesítmény” jelöléssel ellátott képek vesznek részt. Egyedi teljesítménynek számít az a fotó, ami a pályázó önálló munkájának eredményeképpen jött létre, nem pedig mások által előkészített feltételek mellett, illetve azok felhasználásával. Így a fotózási céllal üzemeltetett és fenntartott, fizetős és/vagy kölcsönözhető, mások által épített, – vagy többek által is használható– leshelyből vagy más fotózási hasznosítású létesítményből készült képek pontjai sem vesznek részt a pontversenyben.

Pontozási rendszer “Az Év természetfotósa 2019” cím odaítéléséhez:

Az Év Természetfotója: 5 pont; kategória első díj: 4 pont; kategória második díj: 3 pont; kategória harmadik díj: 2 pont.

A pontok összesítése során +1 pontot kapnak a Tájkép kategóriában 1., 2., és 3. helyezést elért azon képek, melyek a Kárpát-medencei ökorégióban készültek, és + 1 pontot érnek a Zsűri által megítélt különdíjas felvételek is.

Az Év Természetfotója 2019” díjat a Zsűri által legjobbnak ítélt kategóriagyőztes felvétel kapja.

Az Év Ifjú Természetfotósa 2019” címet az ifjúság kategóriában kollekciójával legeredményesebben szereplő pályázó nyeri.

 

A zsűri által odaítélt különdíjak:

A támogatók által felajánlott különdíjakról a zsűri dönt, az adott támogató által megadott szempontrendszer alapján.

 

A naturArt „. -díj”-át az a zsűri által legjobbnak ítélt, mozgó gerinces állatról  készült fotó kapja, ami állványról készült, de nem (!) többszörös expozícióval, minimum 300 mm-es teleobjektívvel, vagy ezzel ekvivalens gyújtótávolsággal, maximum 1/30 sec vagy ennél hosszabb  expozíciós idővel.

Díjfelajánló: Uniqball Team.

A díj egy professzionális “High End” , iQuick3Pod karbon állvány!

 

A Magyar Természettudományi Társulat különdíját az a hazánk területén készült állatfotó kapja, amely természetes környezetében művészi eszközökkel szemléletesen mutat be egy védett vagy veszélyeztetett állatfajt.

 

Különdíjak, amiket nem a zsűri, hanem a díjfelajánló támogatók választanak ki:

 

Az ifjúsági kategóriában különdíjat kap a legjobb, talajszinthez vagy vízfelszínhez közeli, igen alacsony szögből készült madárfotó. A különdíj egy, adományozója a Uniqball Team. A nyertes képet a Uniqball képviselője választja ki.

 

A Lenergy Magyarország Kft a pályázatra 100.000Ft-os különdíjat ajánlott fel az általa választott „Magyarországon készült legszebb természetfotó”készítője részére.

 

 1. Elbírálás

A pályamunkákat a naturArt Elnöksége által felkért, a természetfotózás gyakorlatában jártas neves szakemberek bírálják el.

 

A Zsűri tagjai:

Dr. – természetfotós, Az Év Természetfotósa 2001 (a zsűri elnöke)

– Digitális Fotó Magazin főszerkesztője, fotóriporter, Pulitzer-emlékdíjas

Heltai Csaba – National Geographic magazin művészeti vezetője

– többszörösen díjnyertes természetfotós

–természetfotós, Az Év természetfotósa 1993, 1994,1996, 2000

Potyó Imre – Az év természetfotósa 2018

Selmeczi Dániel – Az Év Természetfotósa 2014, 2016

 

A zsűrizés négyfordulós. A zsűri csak a pályázók által beküldött képeket bírálja anonim módon, a képek egyéb adatait, jelöléséit nem vizsgálja. (A beküldött RAW file-ok a pályázati feltételeknek való megfelelőség ellenőrzésére szolgálnak.) A zsűri számára a pályázók kiléte nem ismert. A feltöltő rendszer automatikusan egy új azonosítóval látja el a file-okat, így az eredeti file név a zsűri számára nem ismert. A zsűri az összes képet értékeli, és az első fordulóban mintegy 1000 képet választ ki további mérlegelés céljára. A második fordulóban a kiválasztásra esélyes pályaművek száma mintegy 400-ra szűkül, míg a harmadikban a zsűri a kiállításra kerülő kb. 100 képet választja ki. A kategóriák helyezési sorrendjét és a díjakat a zsűri a negyedik fordulóban, zárt ülésen dönti el.

A zsűrizés második és harmadik fordulója nyilvános.

A nyilvános zsűrizés on-line követhető, a zárt ülés a díjátadó után tekinthető meg az interneten, az etf.naturart.hu címen.

 

 1. Kifogás, panasz, fellebbezés

A zsűri szakmai, valamint a kiíró etikai döntései ellen nem lehet jogorvoslattal élni.

A pályázati szabályok megsértésének vélelme esetén a kiírónak címzett, a zsűrizés 2. fordulójának lezárása utáni 5. napig megküldött email-ben kell jelezni a kérdéses kép számát és a kifogásolás indokát. Email cím: etf@naturart.hu A kérdéses kép sorsáról 5 napon belül döntés születik.

 

 1. Pályázati feltételek

A pályázaton természetes személyek vehetnek részt. Több szerző által jegyzett képek a pályázaton nem indíthatók.

Felnőtt kategóriában beküldhető pályaművek maximális száma: legfeljebb 25 kép.

Egy kategóriában beküldhető pályaművek maximális száma: legfeljebb 10 kép.

Az ifjúsági kategóriában beküldhető pályaművek maximális száma: legfeljebb 10 kép.

A Werkfotók kategóriába küldött pályaművek nem számítanak bele a 25 képes pályázati korlátba.

A pályázatra olyan felvételek nevezhetők, amelyek nem voltak kiállítva a naturArt korábbi pályázatain.

A nevezéssel a pályázó nyilatkozik arról, hogy pályaművei minden szempontból megfelelnek jelen pályázati kiírásnak és rendelkezik a kép szerzői jogával, az eredeti módosítatlan kamera file-okkal. Ezeket a második forduló után a pályázatot kiíró bekéri.

A pályázó vállalja, hogy ezeket a file-okat a pályázati naptárban megadott határidőig feltölti a pályázati oldalra. Továbbá, a pályázó vállalja, hogy a bekért képek mellé egyidejűleg csatolja a képek technikai adatait, a képek leírását. A kiírók kérésére a szerző vállalja, hogy amennyiben legalább egy pályaműve kiállításra kerül, önéletrajzot és egy nyomdai minőségű portrét küld magáról, a felkérésben részletezett paraméterek alapján.

 

VII. Technikai tudnivalók

Mivel a zsűri projektorral vetített digitális pályaműveket értékel, így az eredeti képről készített nagyméretű JPEG formátumú képekkel lehet csak pályázni, amelyeket az etf.naturart.hu honlapra kell feltölteni az alább meghatározott kritériumok és pályázati naptár szerint.

 

Képméret:

A beadandó képfile minimális mérete 7 megapixel lehet úgy, hogy a kép hosszabbik oldala min. 3000 pixel legyen. A beadandó file nem készülhet kisebb méretű képből történő nagyítással.

A kép elkészítése és feldolgozása során nem engedélyezett:

– a kép tartalmának megváltoztatását eredményező beavatkozás,

– a nem egymást követően készített és/vagy különböző helyszínen rögzített képek egyesítése (a kamera vagy a feldolgozó software által)

– képelemek hozzáadása vagy eltávolítása,

– a kép egyes részeinek módosítása,

– a képek digitális keretezése, látható felirattal és dátummal való ellátása.

 

A kép elkészítése és feldolgozása során engedélyezett:

– a fekete-fehér, illetve infra képpé alakítás,

– a digitális félszűrők használata,

– többszörös expozíció (multiexpozíció), de csak egy azonos helyszínen egymást követően készített felvételek kamerán belüli egyesítése során létrehozott kép esetén,

– felvétel sorozatok kamerán belüli vagy utólagos (kamerán kívüli!) egyesítéséből származó HDR és panoráma képek, valamint összeadott képek (pl. csillagászati „csillagíves“ és asztro-tájkép felvételek, focus stacking technikával készített makrofotók  beküldése. (Tekintettel az óriási file méretekre az ily módon készített képek eredeti file-jait a kiíró nem a pályázati oldalon, hanem majd egyedileg kéri be az érintett pályázóktól.)

– az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák, például a fényérzékelőre tapadt por, szennyeződés miatt a képen megjelenő foltok eltávolítása. A víz alatti felvételeknél a fentieken kívül megengedett a dóm- vagy síkablakra tapadt szennyeződés és a becsillanások eltávolítása.

– lencsehibák (pl. vignettálás, kromatikus aberráció) javítása.

 

A kiíró semmilyen megkötést sem tesz a képarányok tekintetében, de jelzi a pályázók felé, hogy a jobb szállíthatóság érdekében a kiállításra kerülő képek közel azonos méretű, 2:3 arányú kartonokra lesznek nyomtatva. Így az ettől az aránytól eltérő képek esetén a képek tetején-alján fekete csík lesz majd látható.

A képfeldolgozás során történő beavatkozások mértékének és természetességének elfogadásáról a zsűri és a kiíró által erre a feladatra kijelöltek döntenek.

 

VIII. Beküldendő anyagok

A pályázat első fordulójában a pályaművek nagyfelbontású, sRGB színterű, legjobb minőségben elmentett JPEG képállományát várjuk (Photoshop, jpg-opciók: minőség = 12).

A szerzőnek rendelkeznie kell az eredeti, módosítatlan kamerafile-al, amely lehet RAW (nyersfile) vagy JPEG. Utóbbi esetben csak a közvetlenül a kamerából származó JPEG-fájl felel meg a kritériumoknak. DNG formátum csak akkor fogadható el, ha a fényképezőgép eredetileg ilyen kiterjesztéssel készíti a képet. Analóg pályamunkák esetén a szerzőnek rendelkeznie kell a beküldött pályamunka eredeti analóg képhordozójával (dia, negatív).

Sikeres szereplés esetén a kiíró a 2. forduló után kéri be a fent részletezett eredeti kamerafájlokat és a képek rendelkezésre álló, legnagyobb felbontású interpolálatlan TIFF-állományát. (Csak tájékoztatásul jelezzük, hogy a kategóriagyőztes képek kb. 70×105 cm-es méretben kerülnek kinyomtatásra.

A feltöltő felületen a szerzőnek lehetősége van nyilatkozni arról, hogy sikeres 3.fordulós szereplés után engedélyezi-e képének korrekcióját a jobb kiállítási minőség elérése érdekében, vagy sem.

A pályázatra beadott digitális képnek tartalmaznia kell a rendelkezésre álló valamennyi EXIF adatot.

 

Nevezési lap: A pályázaton az etf.naturart.hu weboldalon (regisztráció során) kitöltött nevezési lappal lehet részt venni. Egy pályázó csak egy nevezési lappal pályázhat! A nevezés elküldésével a pályázó nyilatkozik arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, továbbá, hogy beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásban szereplő feltételeknek.

 

Nevezési díj: A nevezési díj pályázóként 7.000- Ft, amit átutalással vagy PayPal fizetéssel kell rendezni. Átutalás esetén a nevezési díjat a naturArt-nak, a UniCredit Bank Hungary Zrt.-nél, vezetett 10918001-00000031-04710000 számú számlájára kell befizetni. Érvényesnek az a nevezés tekinthető, amelynél a nevezési díj 2019 május 20.-én 16 óráig megérkezik a fenti számú számlára. Csak a befizetés visszaigazolása után adódik lehetőség véglegesíteni (lezárni) a pályázatot.

Díjkedvezmény: naturArt tagoknak, nyugdíjasoknak, és az ifjúsági kategória pályázói számára a nevezési díj 3.500Ft.

FONTOS! Az utaláson a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni a pályázó (és nem a számlatulajdonos!) nevét és a nevezés során kapott 4 jegyű kódot (pl. Minta János 1234)

Kapcsolat: A pályázat részleteiről az etf.naturart.hu és a facebook.com/naturart.hu honlapokon lehet tájékozódni, esetleges kérdéseket – a honlapon található gyakori kérdések és válaszok (GYIK) elolvasása után – az címre küldve lehet feltenni.

A zsűri döntése után a második fordulón túljutott és erről értesített pályázótól bekért nyers fájlokat a pályázati oldalra lehet majd feltölteni. Analóg pályázat esetén a pályázati anyagokat lezárt csomagban kérjük eljuttatni postán vagy személyesen az alábbi címre. A zárt csomagra kérjük ráírni „naturArt – Az Év Természetfotósa 2019”. A borítékra a nevezés során kapott 4 jegyű kódot kérjük ráírni.

Pályázati cím: Analóg pályázat esetén, postán: Magyar Természetfotósok Szövetsége (naturArt), 2081 Piliscsaba, Szent László király út 22. (A kiíró a postai kézbesítés során bekövetkezett károkért felelősséget nem vállal!)

 

 1. Pályázati naptár

 

Feltöltés indítása:      2019.04. 01.  8.00

Nevezési díj megérkezése a naturArt számlára  2019.05.20 16.00

Feltöltés vége:   2019.05.21. 12.00

 

Zsűrizés 1. forduló: 2019.05.21. – 05.31.

A legjobb,kb.1000 kép kiválasztása, nem nyilvános.

 

Zsűrizés 2. forduló: 2019.06.01.

Nyilvános élő internetes közvetítéssel. A kb. 1000 db-os képanyag kb. 400db-osra szűkítése.

 

Nagyfelbontású képek, illetve eredeti analóg képhordozók bekérése:  2019.06.03


Nagyfelbontású képek, illetve eredeti analóg képhordozók beérkezésének határideje:
  2019.06.08. 12.00

Technikai ellenőrzés vége: 2019.06.13.

 

Zsűrizés 3. forduló: 2019.06. 15

 • Nyilvános élő internetes közvetítés. A legjobb kb. 100 kép kiválasztásáig.

 

Zsűrizés 4. forduló:2019.06.15.

 • Zártkörű, a díjátadóig nem nyilvános. A díjazott képek kiválasztása.

 

2019.06.18- 25 között a sikeresen szerepelt kb. 100 fotó szerzőjének kiértesítése, képaláírások egyeztetése.

 

A helyezések és díjazottak kiíró általi bejelentésére a díjkiosztón kerül sor.

 

A kiállítás megnyitása, díjkiosztó: 2019.11.05.  Magyar Természettudományi Múzeum.

 

A kiállítás megtekinthető Budapesten: 2019.12.31.-ig.

 

A pályázás menete:

 1. Regisztráció az etf.naturart.hu honlapon, jelentkezési lap kitöltése.
 2. A honlapon a regisztráció után a rendszerben megjelenik a négyjegyű kódszám, amit a pályázónak a továbbiakban használnia kell.
 3. Nagyméretű JPEG képek feltöltése (technikai követelményeket lásd: a „Pályázati feltételek“és „Technikai tudnivalók”, a határidőket pedig a „Pályázati naptár“ szerint.)
 4. A nevezési díj átutalása.
 5. Pályázat lezárása.
 6. A kiíró a 2. fordulóból továbbjutott mintegy 400 kép szerzőitől bekéri a nagy felbontású, eredeti RAW, illetve a képek rendelkezésre álló legnagyobb felbontású interpolálatlan TIFF állományát.

 

 1. Szerzői jogok

A pályázaton résztvevők nevezésükkel egyidejűleg hozzájárulnak képeik kiállítási katalógusban, vagy az azt helyettesítő albumban és a kiállítást propagáló minden egyéb elektronikus és nyomtatott publikációkban, a kiíró és a szponzorok közötti szerződésben felsorolt kiadványokban, valamint a zsűrizés internetes közvetítése során és a pályázat archívumában való térítésmentes megjelenéséhez. Terveink szerint az elmúlt évekhez hasonlóan, a kiállításra kiválasztott képek anyagából „Az év természetfotói Magyarország 2018” címmel album jelenik meg. Az albumból a kiállításra kiválasztott képek szerzői 1-1 tiszteletpéldányt kapnak. A pályázat kiállításához készített papírképek (1-1 darab nagyítás) a vándorkiállítás után a kiíró tulajdonába kerülnek. A kiíró és a támogatók fenntartják maguknak a jogot, hogy a pályázat zsűrizésével egyidejűleg egyéb kiadványaikhoz képeket válogassanak. E képek felhasználására a naturArt és a támogatók között szerződések alapján, a szerzőkkel való egyeztetés után, megfelelő honorárium ellenében kerül sor. A kiíró a beküldött képeket a kizárólag a pályázat promóciója céljából térítés nélkül felhasználhatja nyomtatott és elektronikus formában, a szerző feltüntetésével (ahol ez technikailag lehetséges).

A kiíró fenntartja a jogot a változtatásra!

A pályázattal kapcsolatos információk megtalálható a www.naturart.hu honlapon és a facebook.com/naturart.hu oldalon.

 

A kiállítás megnyitásáig a pályázat támogatóinak köre folyamatosan bővül.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
erős felhőzet
17.8 ° C
19.3 °
17.5 °
84 %
1kmh
75 %
ked
29 °
sze
30 °
csü
29 °
pén
31 °
szo
29 °

További friss hírek