14.3 C
Budapest
Sunday, April 2, 2023
Kezdőlap!frissítveFantasy-be illő hangulat a Váci tanösvényen

Fantasy-be illő hangulat a Váci tanösvényen

Elsőre azt hihetnénk, az egyik népszerű, fantasztikus mese díszletei között járunk, valójában azonban egy hazai tanösvény képeit láthatjuk Dvornik Gábor fotósorozatán.

Kísérteties hangulatú képekre akadtunk, amelyeket Dvornik Gábor készített a Váci Ártéri Tanösvényen még február elején. A mocsaras jellegű természetvédelmi terület egyik kedvenc helye Gábornak, aki innen nem messze, Sződligeten lakik, így többször volt már alkalma bejárni ezt az izgalmas helyet.

TAo
TAo
TAo
TAo

A tanösvény elhelyezkedéséből adódóan minden évben komoly változásokon megy át, például rendszeresek az árvízelöntések, így ez az oka, hogy tél végére ilyen megviseltnek tűnik. Gábor nem tudta pontosan megmondani, hogy vajon ki a terület gazdája, de azt évek óta tapasztalja, hogy valamiképp mindig rendbeteszik a tanösvényt. Reméli, ez idén is így lesz, már csak azért is, mert a terület nem csak adottságait tekintve érdekes, hanem élővilágában is igen gazdag, és nagyon népszerű a környékbeliek körében. A terület jelenleg csak saját felelősségre látogatható, amit egy kis tábla is jelez az elején.

Szerkesztőségünk utánajárt, a tanösvény fenntartója a Göncöl Alapítvány, melynek munkatársai minden évben tesznek egy frissítő karbantartást a területen. Tavasz elején bejárják a tanösvényt, majd önkéntesek segítségével rendbeteszik a környéket és kijavítják a nagyon rossz állapota lévő pallósor-részeket is. Az alapítványtól szakvezetés is kérhető a weboldalukon található telefonszámon.

A Göncöl Alapítvány weboldala: www.goncol.hu

Szakvezetés pedig itt kérhető: +36 20/ 772-7970

TAo
TAo

Visszatérve Gábor képeihez, azok kísérteties hangulata annak is köszönhető, hogy egy téli hajnalon készültek, amikor sűrű köd borította a területet, utómunkálatban csak kisebb szín- és fénykorrekciókat végzett.

TAo
TAo
TAo
TAo
TAo
TAo
TAo
TAo

 

 

Köszönjük a képeket Gábornak!

Gábor további fotóit ide kattintva nézheted meg.

A FotoKlikk megjelenés Dvornik Gábor engedélyével történt.

Budapest
broken clouds
14.3 ° C
15.8 °
12.7 °
64 %
4.1kmh
75 %
Sun
14 °
Mon
10 °
Tue
9 °
Wed
8 °
Thu
9 °

További friss hírek