Blogajánló: Halkítsd le a fényképezőgépedet!

0
288

A FotoKlikk válogatása a hazai szakmai blogokból

Csendes üzemmód Nikon DSLR-en Fotó: NatureTTL

Egyre gyakrabban előfordul, hogy fotózás közben zavar valakit a tükörreflexes fényképezőgép kattogása és megkérnek, hogy kapcsold ki a hangját. A fotós meg van, hogy csak pislog, mert a kattogás ezeknél a gépeknél nem csak effekt, mint az okostelefonok és a kompakt gépek esetében, hanem a működéssel jár. Sok fotós viszont nem is sejti, hogy bizony a tükörreflexes gépeket is le lenet halkítani. Sőt illik és ajánlott is! Ha pedig nem lehet, akkor mégfontosabb a rutin és a szaktudás, amivel elkerülheted, hogy zavard a kattogással a nézőket.
http://attilavolgyi.photoshelter.com/gallery/Cloud-Gate-Theatre-Moon-Water/G0000Of00ouwf2Og/C0000neFeaqk30sg

A taiwani Cloud Gate Dance Theatre mutatja be Moon Water című darabját a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában. 2009. Április 27-én. Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Amikor csendben kell lenni! Nem minden helyzetben egyformán zavaróak a fotózással járó hangok. Olyan is előfordul, hogy szinte fel se tűnik a kattogás. Vannak viszont olyan heyzetek, amikor nagyon zavaró lehet minden apró nesz. Különösen ilyenek a halk szavú beszélgetések, video és filmfelvételek, komolyzenei koncertek, balett és más csendes táncelőadások. Lehetnek ilyenek a temetések, esküvők, egyéb szertartások és halk ceremóniák, ahol a szervezők, vagy a résztvevők úgy érezhetik, hogy zavarja őket egy (pláne több) fényképezőgép kattogása, villogása, minden egyéb hang és fény hatásai.  

A cikk további része itt olvasható

via Völgyi Attila fotóriporter blogja…