Változó utakon.

0
0

Leváltottam épp Borit a konyhában, és kinyitottam a hűtőszekrényt….
Kolbász, házi szalonna, virsli, házi túró, szintén házi kecskesajt, kis Spanyol sonka, és még sorolhatnám….
Lenyúltam a dobozos tejért, és kivettem egy szelet kenyeret….lassan rágcsálni kezdtem a kenyeret és tejet kortyoltam rá….hihetetlen nehezen vetkőzi le az ember a szokásait….ahogy a tejet sosem töltöm pohárba, a mozdulat ahogy harapom a kenyeret, és hogy nem ülök le enni ha a konyhában eszem….
A tej és a kenyér hirtelen emlékek százait hozza elő….
Megint a Gát utcai lakásban vagyok, hideg van, a lakás nagy és üres….fél kiló kenyér és egy liter tej…ennyit tudok megvenni naponta….ezt esszük ketten a kutyával….
Érzem a kezemre simuló tejeszacskó hidegét…ahogy gyöngyödzik…ahogy a kenyérhéj roppan….hangtalanul eszem, majd lefekszem aludni….az kevés energiát fogyaszt így talán nem leszek éhes estére….
A cserépkályha üres szemekkel bámul rám….nincs több tüzelőm….bedugom a hősugárzót és a lábamhoz állítom, az mindig lelóg az ágyról.
Égett por illata lengi be a szobát….kutya egyenletesen szuszog mellettem…lassan én is álomba merülök….
Emma hirtelen a semmiből feltünve kacagva öleli át a lábamat….a dobozos tejet komótosan visszarakom a hűtőbe, a sonkából lecsippentek egy darabot és Emma kezébe nyomom…kacarászva elszalad vele…..image

  • Link lekérése
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • E-mail
  • Más alkalmazások

Címkék

balassakenyértejutakSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….