Vaczak Hotel: Thomas a 0000001659453-es ügynök!

0
0

Ezen történetek kifejezetten fiktív történetek a hotel nem létezik…sosem létezett, és nem is fog sosem.
Minden egyezés kizárólag a véletlen műve! image-Kérlek az emeleten ne csinálj nagy zajt! szólt a recepciós intelme a beérkezett három angol vendéghez….illetve nem is angolok…Írek!
Rögbicsapat utolsó estéje a hotelben…..el lehet képzelni hogy nem rendelkeznek egy atomfizikus vagy mikrobiológus értelmi illetve kommunikációs képességeivel….
Mire felértek az emeletre voltakép zengett tőlük a hotel…illetve egyiküktől hívjuk mondjuk Thomasnak….
-A jó kurva anyátokat- csattant fel Ramón és hangosan szuszogva mint egy asztmás angol bulldog rohamra indult….
-Várj megyek én is hátha beszélni is kell! szóltam utána….ugyanis Ramón szókincse a BIGKVÁJETPLÍZ!!!-en kívül talán még a fákemáder-ig terjed amit az angolok természetesen meg sem értenek, de ezt még Ramónnak nem mertük elárulni….
Kipp-kopp az ajtón, és mivel nem tágítottunk illetve mesterkulcsunk is volt az ajtó kitárult….
Ezekután igazi színházi előadást láthattunk Thomas egy barátjától hogy biza nem ők voltak, és egyébként is milyen bizonyítékokat tudunk felvonultatni, mire mi a kamerák felé biccentettünk.
Természetesen Thomas a vécén ült és nagyon el volt foglalva gondoltuk megvárjuk de valamitől szegény Thomas annyira félt hogy nem mert kijönni vagy fél óráig.
Ezen idő alatt alaposan kiművelt barátunk fel akarta hívni az ügyvédjét, a nemzeti gárdát, a rendőrséget (erre nem volt szükség megtettük helyette), én javasoltam neki mr Beant, a királynőt a kutyáival, illetve Bear Grylls-t.
Hosszas győzködésre Thomas ajtaja feltárult és megjelent maga valójában Thomas! Illetve az a valami amit egy bélyeg elszopogatása után maradt belőle….mit ne mondjak nem volt túl sok….
Tehát Thomas elhagyja a hotelt reggel hétig.
Nem, nem érdekel minket hogy esik az eső.
Nem, nem akarunk közvetlen bizonyítékot bemutatni megelégszünk a szemünk és a fülünk jelzéseivel.
Thomas kint, barátai meghitt beszélgetésbe bonyolodnak 4-5 rohamrendőrrel, valahogy sehogy sincs igazuk.
Végül a legokosabb aki végig egy ájfonnal hadonászott hogy neki sok befolyásos barátja van, odajött hozzám és közölte, hogy nagyon meg fogom bánni és kereshetek új munkát! Végtelen kedvességemmel hívtam fel figyelmét kétségeimre, hogy az angolok vagy zseniálisak az angol humor használatában, vagy az a pár száz év beltenyészet kicsit kócossá tette a génkészletüket.
Ez után nem akart többet beszélgetni….

Egy óra elteltével kollégám kiment cigizni a hotel elé, és én vele tartottam gondoltam levegőzöm egyet….
Elmélyülten beszélgettünk a spanyol sonkák készítési trükkjeiről mikor szemem sarkából mozgásra lettem figyelmes az utcán.
-Valaki van a két parkoló autó között! böktem meg a recepcióst
-Mit csinál az ott? -kérdezte
-Nem tudom de a favágóingje alapján ez Thomas. -feleltem
mikor közelebb mozdultunk Thomas  leguggolt, és guggolva rohanva megkerülte az autót majd a felénk lévő oldalán elrejtőzött előlünk.
-Szerinted mi a faszt csinál? -kérdezte kollégám
-Elbújik előlünk. -feleltem egy csepp irónia nélkül
-De rossz oldalon van az istenbarma!
-Szerintem ez őt nem zavarja. -feleltem
-Gyűjtsük be mielőtt valaki elüti ezt az elbaszott James Bondot….

Így hát elindultam a sötét utcán sorakozó parkoló autók között, hogy begyűjtsem Thomast…..
Thomas bizonyára sokat játszik valamilyen konzollal mert szinte minden játékból voltak elcsípett mozdulatai egészen a super mariótól, a splinter cell-ig.
Kerülgette az autókat, kereste a sötét foltokat, megpróbált falra mászni, sőt még egy rögtönzött fantomlövészetet is megcsodálhattunk….
Mikor fél óra kergetőzés után menekülési útvonala egy autó körüli szaladgálásra redukálódott gondoltam megszólítom.
-Thomas nem akarsz visszamenni a hotelbe? -kérdeztem az elmegyógyíntézeti ápolók negédes stíliusában.
-Ne gyere közelebb! visított rám.
-Nem áll szándékomban. -nyugattam meg.
-Kiképeztek! mondta hisztérikusan
-Mire?
-Egy kézzel számtalan módon tudok ölni! -mondta meggyőzően
-Nem kell neked ahhoz kéz sem Thomas elintézi a testszagod…de most komolyan nem akarnál felmenni a pici szobácskádba pihe puha ágyikódba és álomra hajtani azt a KIBASZOTT FEJEDET?
-Eláztam! -közölte nyafogó hangon
-Tudod a hotel körül tízméteres körzetben hat hely van ami fedett, és eső esetén menedéket nyújt…gondoltam van annyi eszed, de te rácáfoltál erre.
-Mikor jönnek a tankok? kérdezte idegesen
-Általában fél hat felé…ők hozzák a kiflit! -közöltem vele komolyan
-Az jó! -mondta hadarva…szólni kell a varázslóknak hogy cseréljenek pálcát!
-Már vagy egy órája kicseréltem nekik…mondtam unottan és sürgetően ránéztem
Hozzávetőlegesen fél óra és Thomas megindult a szobája felé. Pár perc elteltével lejött, és megkérdezte melyik a szobája. Miután elárultuk neki kérdeztük nem e kér hozzá egy kulcsot, csak hogy be tudjon menni, mire közölte suttogva nem kevés félelemmel a szemeiben, hogy nem, mivel orkok beszélgetnek az erkélyen….

Címkék

balassabear gryllshoteljames bondmr beanthomasSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….