Photoshop trükkök. Élesítés.

0
1


face 4
Originally uploaded by Brikac Mielőtt bárki belemerülne az olvasásba jobb ha tisztában van vele hogy a ps cikkeket minimum középhaladóknak írom nem rakok ki folyamatábrákat én nem magyarázok mindent meg mit miért? Namost az élesítés….Egy bemozdult kép a büdös életben nem lesz tökéletesen éles ezt jobb ha előre letisztázzuk, mint ahogy azt is, hogy a ps fotósoknak készült akik minimum, hogy éles képet csinálnak….ám minden képre ráfér egy kis plussz természetesen zajmentesen.
Ha fotót akarsz élesíteni akkor jobb ha elfelejted a beépített plugin-okat….nem tökéletesek. Nekem van egy módszerem ami jobban működik.
Duplázd meg a réteget majd az Blending mode-t állítsd át overlay-re. Effect, other, high pass az érték egyéni beálítás tárgyát képezi nálam általában max 2….
ezekután olvaszd össze oszt kész.
namost összeolvasztás előtt látható hogy maga az élesség egy külön rétegen van amivel lehet kreatív módon játszani….tessék kisérletezni….én csak egy szót mondok, szőrtüsző.
Jó szórakozást hozzá.

Címkék

photoshopSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….