Parton

0
0

imageKicsit leültünk a parti kövekre….majré rögtön a vízben volt….minden érdekli…mármint ami mozog…nem latolgat esélyeket arról hogy elkap egy halat….bár rákot egyszer fogott…illetve inkább a rák őt….egy kiscsaj rohan az ájfonnal felvenni….mert még nem látott ilyet! Kutya vízben???? világszenzáció….egy másik srác a szikláról kattintgat szorgalmasan….komótosan kihalászom a Holgát bori táskájából…percekig bambulok a keresőbe….filmmel nem kattogtat az ember ész nélkül. mire kisimulna a tükörképe mindig talál valami érdekeset amiért ismét összeborzolja a vízet….kivárok, majd katt….a Holga szinte hangtalanul exponál…persze hogy hangtalan egyszerű mint a faék.Utolsó expó volt…vissza kell tekerni….mint egy kereplő olyan bántó recsegő műanyag tigrismorgás hallatszik amire mindenki felkapja a fejét…..míg én mosolyogva önelégülten tekergetem a gombot, lassan már az egész part bámul…..-Szívem… szól Bori.-Hm?-Piszok ciki vagy azzal a kamerával……-Nemá!-Dede…tedd csak a táskámba majd otthon visszatekered….-Most tekerem vissza!-Borzalmas hangja van….-Hát fogják be a fülüket….-Na táskába vele és pont!-Eh…..

Címkék

balassaholgalloret de marSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….