MŰ vészek

0
0

image
Piero Manzoni 

Én művész vagyok bazdmeg fizessék meg!
Édes istenkém hányszor hallottam ezt….a gyomrom fordul lassan fel tőle.
Tízmillió modell és esküvőifotós országa vagyunk, tízmillió művész országa.
-Én művész vagyok! fakad ki a ripacs…. -nem vagyok hajlandó mást csinálni nekem ez az életem, ÉN ALKOTOK! MINDENEM NEKTEK ADOM FIZESSETEK ÉRTE NEKEM IS ZABÁLNOM KELL!
Nos ha nem vagy hajlandó mást csinálni attól függetlenül, hogy a művészeted bármíly magas röptű a szart sem érdekli, akkor teljesen nyugodtan dögölj éhen.
DE ne fröcsögj közben a szemét világra aki nem ért meg téged, ne emlegess disznók elé szórt gyöngyöt…..meglehet a világnak van igaza, és egyszerűen érdektelen, öncélú, szemét amit csinálsz.
Tudom tudom….Van Gogh sem adta el a képeit….de csórikám dolgozott mellette ameddig csak tudott akár bányába is lement….
Régebben ez egyszerűbb volt mert a művészek megrendelésre dolgoztak mint jó iparosok, és kihullott az aki nem illett oda.
Most az önsajnálatban fetrengő mindenkit hibáztató roncsok korát éljük….
Megnemértett képzetlen művészek, akiknek kiapadt a könnycsatornája annyit sírtak önnön vállukon….
Volna egy szerény javaslatom…..menjetek el dolgozni!
Ne pöffeszkedjetek egy gigászira fingott egolufin….
A munka jót fog tenni….hasznosak lesztek és pénzt is kerestek….
Nincs semmi szakmátok? Hát ezen nem ártott volna előbb gondolkodni de semmi gond rengeteg képzés van, el lehet menni kőművessegédnek, útkarbantartónak, kertészetbe segédmunkásnak, a lapátot csak meg tudod fogni nem?
A munka legyen bármilyen is sosem szégyen!
Mások nyakán éklősködni, önsajnálatban vergődni, fröcsögni hogy micsoda kutya világ ahol nem kapsz enni ingyen…na ez! Ez a szégyen!

Címkék

álművészekbalassaművészekpiero manzonivan goghSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….