Mert én én vagyok más nem lehetek.

0
0

imageGyorsan tisztába teszek pár dolgot mielőtt szó érné a ház elejét….
Akik voltak Spanyolországban, azok észrevették hogy nem úgy tanítok ahogy az a megszokott rendszerben lenni szokott, és nem is a megszokott anyagot nyújtom…Sokan felhúzták az orrukat, és látványosan szenvedtek, és sokan rájöttek mi zajlik, mi miért van, és óriásit profitáltak belőle…ők alkotják ma a keménymagot….Az, hogy egyes előadásokra hirtelen bedobom közétek a jegyvásárlási lehetőséget, cseppet sem véletlen vagy esetleges….Nem igazságos?Az egész élet nem igazságos!  A filmekben esetleg az…egy ideologizált világ az lenne! De a valóság….az valami teljesen más! És mielőbb rájöttök erre annál előbb fogtok tudni haladni mindenben amit kitűztetek magatok elé. Senki nem fog helyettetek semmit megtenni! Sőt sajnálni sem fog senki titeket! Magatoknak kell elérni mindent, és mielőbb meg van ez, annál gyorsabban tovább tudunk lépni, hogy miként lehet ezt kamatoztatni a fotográfiában, vagy a művészetek egyéb területein.Kifogást mindig mindenre tudnék találni pillanatok alatt, de engem a megoldás érdekel.Nem azt nézem miért nem tudom megcsinálni, hanem hogy hogyan tudom megcsinálni.Ez mindennek az alapja amit tőlem tanulhattok….ezért ilyen a rendszer…és ezért nem zavar hogy sokan lemorzsolódnak majd….engem azok érdekelnek akik nem!Akik eljönnek az előadásokra, mert nekik fogok tudni mit tanítani.Ők fogják tudni befogadni azt, amit tudok adni, és ők lesznek azok, akik meg fognak tudni indulni és ember legyen a talpán aki meg tudja állítani őket.Itt már csak az a kérdés te hova tartozol?Ha akadályokat látsz akkor ez nem neked való….ha lehetőséget akkor köztünk a helyed.Akáhogy is én nem fogok hazudni.Vagyok amilyen vagyok…nem vagyok fehérruhás szentfazék. Olyan vagyok amilyenre az életem nevelt. És azok, akik ezt elfogadták, és kamatoztatták, most egy nagyon összetartó közösséget alkotnak ahova bejutni nem könnyű….ki kell érdemelni….Hogy menni fog e? Én drukkolok, hogy igen, menjen! Segítek, hogy menjen…a többi rajtad áll.

Címkék

Balassa workshopSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….