15 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Külföldi munkavállalás…..

Annyi barátom akarja elhagyni Magyarországot hogy úgy gondoltam megírom ezt a posztot röviden összefoglalva hogyan lehet elhagyni az országot és letelepedni más országban a legkissebb rizikóval.
Mi nyolcadik éve élünk Spanyolországban ennek tapasztalatait osztom meg veletek.

A legfontosabb dolog az egészhez a bátorság! Komolyan mondom….
Alapdogok:

Beszéld az adott ország nyelvét! Ennélkül ne indulj meg mert 90% hogy belebuksz! Ha olyan országba mész mint pl Spanyolország ahol a turizmusban akarsz elhelyezkedni akkor se gondold hogy elég az angol német mert úgyis turisták vannak és azokkal kell beszélni. Ez oltári nagy marhaság….
A kollégáid, vezetőid, mind a saját nyelvükön fognak hozzád szólni…a felvételi beszélgetésen is!
Ha megszólalni sem tudsz akkor nem fognak felvenni ebben biztos lehetsz….te alkalmaznál egy külföldit aki nem beszél magyarul? Ugye hogy nem….

Olyan helyre menj ahol vannak ismerőseid barátaid, tehát segítséged!
Fontos hogy ottani barátaid is legyenek mert rengeteget tudnak segíteni pl lakásbérlésben, papírmunkákban, stb
Ha nem így van szó nélkül legombolnak rólad akár 2000 eurót kaukciónak egy kecóhoz…

NINCS KOLBÁSZBÓL A KERÍTÉS!
Az álmokkal ellentétben ugyanolyan keményen fogsz dolgozni mint otthon igaz nem ugyanannyi pénzért…egy átlagos Katalán jóval többet dolgozik mint egy Magyar, és sokkal szorgalamsabb mint átlagban mi. Ezt a tempót meg kell tanulni felvenni, de ha sikerül akkor nyeregben vagy!

Ne kritizálj minent! Tudom Magyar szokás hogy mindent kritizálunk de most nem Magyarországon vagy úgyhogy felejtsd el ezt….nagyon zavarja a külföldieket. Ne hangoztasd neki hogy otthon mennyivel jobb a kolbász vagvy a sonka, finomabb a kakaó és a túró rudi nélkül nem is lehet élni….rossz ötlet…nem jobb a Magyar termék csak megszoktad az ízvilágát ahogy ő is a sajátját….

Alkamaszkodj. Ha csak Magyar társaságban forogsz és nem lesznek kinti kapcsolataid akkor nem lesz előreléphetési lehetőséged sem…pedig az fontos ha nem akarsz takarítani vagy mosogatni életed végéig.
Figyeld az ünnepeiket és ha alkalmad van rá vegyél rész rajtuk…meglehet még élvezni is fogod és sok barátot szerezhetsz amire nagyobb szükséged van mint gondolnád!

A szentimentális dolgoktól eltekintve a szociális háló az egészségügy stb mind jobban funkcionál mint otthon, olyan lesz mintha más dimenzióba érkeztél volna. nem akarnak a munkahelyedröl háromhavonta kirúgni, az emberek sokkal kiegyensúlyozottabbak nyugodtabbak, az öregek sokkal aktívabbak, mint otthon…ezeket mind meg kell szokni.
sokszor rádtör majd a honvágy de egy kis nyaralás otthon gyorsan elmúlasztja mert ha egy ideje kint élsz akkor hazamenni olyan mint egy másik dimenzió….

Otthon találkozni fogsz olyanokkal akik majd megmagyarázzák hogy kint sem jobb mert ott is ugyanolyan rossz minden meg a szomszédja is hazajött és az is mondta hogy milyen szar….na ezekkel ne törődj mert ők azok akik sosem mertek meginduli és igazából szart sem tudnak semmiről csak osztják az észt….majd te eldöntöd pár év után hogy jobb e vagy sem de ezt ne hagyd hogy más döntse el helyetted….próbáld ki!

Ha kérdés van írj a hozzászólásokba.

Címkék

. papírokanglia munkaKülföldi munkavállalásmunkakeresés külföldönspanyolországtudnivalókSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles