Kis családtörténet.

0
2

Apám (Zimonyi László) feleségül vette anyámat….azt hiszem innen érdemes kiindulni…Nagyapámnál igazán sosem tudott bevágódni, nagyanyám azonban szerette. Amikor elment nagyanyám még a párnáját is nekiadta amit nálunk használt. A történetnek ezen része zavaros…pár hónapos lehettem amikor elválltak. Apámmal fojtatott későbbi beszélgetések, rávilágítottak arra hogy nem feltétlenül csak őt terheli felelősség. Anyám bár lassan de annál biztosabban rálépett az alkoholizmus útjára. Apám soha nem mondta ezt nyiltan ki de az alkoholizmus miatt feltehetően számtalan probléma felszinre került ami egy normális kapcsolatban nem lép fel. Idővel apám ezt nem tudta tolerálni gondolom. Ez teljességgel érthető is. Egy két születésnapomra még eljött azután elmaradozott. Az ok ködbe vész. Vagy az akkori felesége miatt (ezt kétlem) vagy nagyapám hatására (valószínübb)
Na de térjünk vissza az alapokhoz innen a történet többszereplős lesz ismerkedjünk meg velük.
A ház maga egy kétemletes körfolyosós régi bérház volt aminek végén egy különálló kis parasztházjellegű házikó állt anno istálónak használták. Amint beléptél egy kb 2,5m széles és kb 5-6 m hosszú helység fogadott. Piros fehér koszoskopott kőpadló kétoldalt két ajtó a szobáknak továbbtekintve egy lehasznált hűtőszekrény mögötte egy ősöreg rozsdás gázrezsó.
Mögötte egy fali melegítő amire egyszer rápöcköltem egy fikuszt és úgy felfújódott mint a pop corn…soha többet nem sikerült….pedig probálkoztam….
Csak a baloldali szoba volt fűthető meg a konyha.
Wc fürdőszoba nem volt. A wc a folyosó közepén balra fürdőszoba helyett lavór konyhában, vagy nyaranta a garázsba vezetett gumicső mint zuhanyzó.
Mellettünk lakott a G. Katalin nevű rettenetesen kövér igen igénytelen nő akit mindenki zsuzsinak hívott csak a jóisten tudja miért. Ő volt a nagyanyám keresztlánya és rettenetesen szerettem! Férje hozzávetőlegesen egy botsáska szellemi szinvonalával versengett.
Volt egy fia és egy lánya akit egyszer anyám piszkosul elkalapált.
Zsuzsi igen sajátságos testszagal rendelkezett és szenvedélyesen itta a kolát eredeti szörp és minden fellelhető formában. Minden alkalommal nagyanyám segítségét kérte ha szalontüdőt főzőtt zsemlegombóccal. Nagyanyám mesterien főzött.
zsuzsi után a füleki néni lakott aki nem igen szerette a gyerekeket csak engem viselt valamiért máig sem tudom miért. Sokszor beengedett gyönyörű babákkal teli lakásába ahol képeslapokkal kártyáztunk…. Rengeteg volt neki. Nagyon rendszerető kedves asszony volt (talán még él) túlélt mindenkit beleértve az egész családomat. Tavalyelőtt volt egy combnyaktörése amiből még felépült. Hiányzott a két középső ujja talán a jobb kezéről…a présgép lekapta a gyárban. Minden évben újrafestette az ajtaját ablakait ugyanarra a piros színre…Mai napig megvan a levél amit nekem írt nagyapám halála után…

Utána lakott a törpe meg a géza.
A törpe meg a Géza egy külön historia. Mondjuk úgy hogy a zsuzsi férjének szinvonala egy műhold röppájájának felel meg az övékéhez képest. A törpe egy nő volt (asszem) félig cigány félig nem tudom mi….A férje telivér bajszos kancigány a két gyereke mongolidióta. Egyetlenegyszer elegyedtem szóba velük de erről később…
Mögöttük retyó. Talán hat faajtó egymás után világitás az első felett miénk az utolsó volt egy másik családdal használtuk közösen. Fény zéró omladozó vakolat pókhegyek folyamatos csöpögés a hátamra és kétszer szakadt rám a vakolat amitől ténylegesen beszartam dehát hol lenne aktuálisabb?

A rötyi mögötti idős hölgy neve ködbe vész sajnos. Mögötte lévő lakás üres volt aztán pedig a Sánta ica és a Pali.
A Sánta ica csípőficammal született szabó varrónő volt és otthon dolgozott.
Sokszor jártunk hozzá varratni és egyszer megmentette az életemet. Pali két méter magas 60 kilós épitőipari szakmunkás volt. Az a hallgatag egybites tipus.

Utánuk emelt földszinten laktak a wc szomszédaink meg a gyuri aki nagyapámal együtt dolgozott egy darabig mint mint rakodó idősebb korában pedig egy seprünyélre ragasztószalagozott késsel kergette a villanyszámlást meg a cigókat a házban. Szép sport! A wc szomszédunk férje valami vadkommunista volt akit nagyapám megpaskolt egyszer csak úgy játékosan.

Középen főbejárat. Hatalmas kapu, eredeti lövésnyomokkal, müködésképtelen prehisztorikus kaputelefonnal és szétrugdosott bádogpostaládákkal. Három kukával amik közül az elsőben találta első kutyámat az anyám. Világítás minimál, ideális bicskázóhely.

Túloldali folyosón Erikáék akik a Mátyás téren dolgoztak és a lánya emlékeim szerint talán az első erekcióm okozója kb 5-6 évesen. Utánuk ismeretlen peremzóna…
Legelső ismerős pont a füleki nénivel szemben lakó Józsi bá és Margit néni…aki az ovonénim is volt. Józsi a Merkurnál dolgozott mint sofőr és állítólag nyitott késsel alszik a feje mellett…gyakorlatilag sofőr a Merkurnál és gyáva mint a nyúl.
Felesége isteni pogácsát süt de rizikós is mert mellette macskamániás is 20 macska van a lakásukban…vazze….

Mellettük anya egyedül neveli gyerekeit. Apa egyébként kedves megnyerő ember börtönben csalásért. Lánya túl kövér ízlésemnek de azért jóban vagyunk.

Következik Margit az antikrisztus.
Öreg nő törpenövésű és sánta jehova tanuja gyerekét születéskor árvaházba adta hetente szeánszokon találkozik a csapattal. Egész családunk egyöntetűen és szenvedélyesen útálta.

És el is értünk a Balázs Béla utca 3 földszinti szexbombájához! A B. Ica. Néptáncos egyelőkelő helyen. Tökéletes alak, gyerek zéró, férj úgyszint. Sokszor fürdőruhában napozott amitől mindenki kedvet kapott kertészkedéshez…én is….

Innen folytatom……

Címkék

CsaladtortenetSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….