14.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Ki fizeti a borbélyt?

imageEmlékszem nagyapám hogy tanított….
-Előszőr szőrirányban azután ellentétesen húzd Lacika…..
Milyen kevés fiatalt tanít meg borotválkozni az apja manapság….nem meglepő, hiszen nincs is mire….manapság mindenki valamilyen match 27 rendszerű borotvacsodát használ amivel gyorsan gördülékenyen és a gyártó szerint kíméletesen meg lehet borotválkozni…
No persze volt nekem is mindegyik fajta….meg borotvahab mellé, meg arcszesz ami szem szájnak ingere….a pofám persze mindig kipattogzott hiába az ígéret, hogy kíméletesen irritáció nélkül stb stb….
Arról nem beszélve hogy folyton eltömődnek kimosni meg negyven báros gőzborotvával sem lehet rendesen….sebaj cseréld a fejet! Dobd el vegyél újat! Trendi vagy apám! Te vagy a férfi! -sikoltja a reklám….
Nagyapám fél életében a képen látható biztonsági borotvával borotválkozott….amit megjegyzem ugyanaz a cég gyártott (meglehetősen más gyártási politikával) mint manapság az eldobható hulladékborotvák 80 százalékát.
Persze ezt nem kell eldobni….csak pengét kell benne cserélni…és mit ad isten? KI LEHET MOSNI EGY MOZDULATTAL!
Ráadásul nem kell harmincszor áthúzni ugyanazon a bőrfelületen…max másodszorra levisz mindent….jaaa, hogy megvághatod vele magad?
Igen meg.
Ezért tanultunk meg borotválkozni, és hidd el nekem aki tud borotválkozni az egy biztonsági borotvával biztos, hogy nem vágja meg magát!
Volt még valami amiről öregemet nem lehetett meggyőzni…a borotvahab.
Sose használta….élete végéig borotválkozókrémet vagy borotvaszappant használt.
Akkor még valahogy nem állt nekem össze a kép….minden reklámban habosfejű jóképű pacákok borotválkoztak még szép hogy olyan akartam lenni!
Csak lassan esett le hogy a borotvahab mindent csinál csak a szőrt meg a bőrt nem puhítja föl, de még síkossá sem teszi kellőképp….
Ahogy öregszem egyre inkább értékálló tárgyakkal szeretem körbevenni magam….
Irtózom a eldobható dolgoktól, a műanyagoktól.
Évekig szemeztem egy borotvakéssel mígnem egy nap megembereltem magam és vettem egy solingeni dovo astrale borotvát.
Mivel késmániás vagyok ragaszkodtam a solingeni minőséghez, hisz itt Spanyolországban ahol a Toledói acél is elég híres, szinte mindenhol Solingenit kapni….nem véletlenül.
Ilyen borotvát az ember egy életre választ magának.
Na de mi lesz az érzékeny bőrömmel? Hisz ez a borotva nem match 25, nincs kék csík rajta meg 65 penge!
No de kezdjük az elején.
Elsőre beállni a tükör elé kezedben egy ilyen borotvával számomra ijesztő volt.
Olyan éles hogy ha a ször között áthúzod lemetéli a szőrszálakat annélkül hogy a bőrödhöz érnél.
És tegyem az arcomhoz. Vazz!
Na jó mielőtt tetőfokára hág az izgalom…egyetlen egyszer végtam eddig meg magam vele mikor lányom rámrúgta a fürdőszobaajtót.
A lényeg:
Kizárólag borotvaszappant használj bármivel borotválkozol is. Ha nincs akkor a sima szappan ugyanúgy megteszi!
Használj borotvaecsetet! Könnyebb  a habosítása a szappannak és sokkal könnyebben felhordható. (halkan mondom hogy rohadt jó érzés ahogy az arcodhoz ér 🙂 )
Felejtsd el az arcszeszt….szárítja  a bőrt….használj balzsamot vagy bármilyen hidratáló krémet.
Sose fogsz kipattogzani ha így csinálod.

Egy késborotvának az előnyei:
Lassú a borotválkozás, leginkább meditatív folyamatnak mondanám.
Egy húzásra eltűnik a szakáll is. (próbáltam)
Egy életre borotva marad.
Ha utánaszámolsz olcsóbb mint folyamatosan venni az eldobható szemetet.
Férfiasabb nem leszel tőle….sőt úriember sem….ezekre az erényekre nem tárgyakon keresztül teszünk szert 😉

Címkék

balassaborotvagilettekésborotvasolingenSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles