Kezdetek és célok.

0
0

image

Az egész workshop ötlet egyetlen gondolatból eredeztethető….Nem tudnám megmondani honnan jött…egyszerűen belémhasított, és pár perccel később már az alapokat terveztem…napok teltek el, és felállt körülöttem egy csapat akik mintha csak a megfelelő jelre vártak volna, és azóta is dolgoznak velem fáradhatatlanul.Mi volt a cél?Olyan jó lenne valami fenkölt szarságot írni erre, de nem lenne igaz….márpedig eddig sem ködösítettem és nem most fogom elkezdeni, hisz az őszinte beszéd alapja az egész dolognak amit létrehoztunk….Igazából mit akartam?Csinálni egy olyan workshopot, ami több a szokásos lehúzásnál és ezzel úgy kollektíve beinteni az egész társaságnak, akik beálltak egy semmire sem jó lehúzós workshoprendszerre…szépen felemelni a középső ujjamat, és olyan mélyen a pofájukba tolni hogy a tarkójukon ragadjon a lenyomata.Ezért volt ingyen…ezért lesz ingyenes a Magyarországi workshop amíg élek.Meguntam a hazugságokat…meguntam hogy hazudnak nektek, de leginkább azt untam meg, hogy ti hazudtok önmagatoknak….émelyített az a hazug illúzió amit magatok köré emeltetek, taszított az a lufi amit felfújattak veletek …Ki akartam pukkasztani, el akartam pusztítani mindent, hogy valami olyat építsetek aminek szilárd alapja van…tudtam én hogy háború lesz…tudtam hogy kevesen lesztek akik ki merik durrantani a lufijukat de ezekért a kevesekért csináltam…a többiek sértett táncba kezdenek oltalmazón védve a lufit mert másuk sincs….Gondolkodó embereket akartam kinevelni, és álmomban sem gondoltam, hogy ennyien lesztek akik merik felvenni az eszmét, és elindulni egy saját önálló úton…Nem azért vagyunk csapat mert egy az utunk….Nem azért vagyunk csapat mert egy a célunk…Azért vagyunk csapat mert fel merünk állni és kilépni a nyájból….szembe merünk menni az uniformizált moslékkal amit letömnek a képzelt fotósok torkán.Nem vagyok több mint ti, de veletek vagyok.Nem sokat ígérhetek, de azt megígérem, hogy olyan maradok mint amilyennek megismertetek.Nyers, őszinte, kíméletlen, kritikus, magas elvárásokat támasztó tapló. Inkább ismerjetek ilyennek mintsem építsek egy hamis szobrot, amihez hozsannázhattok míg én a háttérben röhögök rajtatok….Olyan csapat állt fel amire, akikre kivétel nélkül büszke vagyok…azért is hogy résztvehettem a létrehozásában, és arra is hogy tagja lehetek. Már szerveződik a következő workshop magyarországra….természetesen ingyenes lesz és komplexebb mint az előző….több előadó, több előadás, és sok gyakorlati oktatás vár rátok 2016 tavaszán. Minden évben feljebb fogom emelni a lécet. Célom már nem egy sima workshop hanem egy olyan rendezvénysorozat létrehozása, ami alapjaiban érinti és remegteti meg a szakmát. Szeretném megragadni az alkalmat hogy a webemet feltörő, és a workshop információkat törlő emberekhez is szóljak pár szót.Nem fogok megállni.Nem fogunk megállni.Azt gondoljátok hogy veszélyes vagyok a szakmára?Az is vagyok. Azok vagyunk.

Címkék

balassaBalassa workshopfotómagSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….