Képek és történetek…..

0
0Nagyapám 56 után nemigen tartózkodott az országban, mert ártalmas volt neki a Pesti levegő. Így jutott el számtalan helyre, többek között Buchenwald-ba. Aki megjárja a világháborút, majd 56-ot az lát egyet mást, és másként viszonyul sok dologhoz mint a mi kényelmes fotelgenerációnk. Nem lepődik meg hullákon, nem hányja el magát egy kis vér láttán, és ha megtámadják képes védekezni. Mindezek mellett a buchenwaldi kirándulása nagyon mély nyomot hagyott benne. Úgy mesélte egy baráti társasággal voltak ott és többen teljesen összetörtek lelkileg bent….mesélte neki se volt sok kedve egy ideig mosolyogni az ott látottak után…. sok rémes dolgot elmesélt, amit nem szeretnék megosztani senkivel, de elmesélem kedvenc történetemet, amiröl ugyan mai fejjel nem gondolom, hogy igaz, valószinüleg az én megnyugtatásomra szolgált. Ez a fejreállított fa. Mesélte hogy a nácik kiástak és fejreállítottak egy fát, majd azt mondták a munkásoknak hogy ha a fa életben marad akkor ők is. Hosszú idő telt el mire a fa rügyet bontott és túlélte a mepróbáltatást….ékes bizonyítékaként nagyapám alatta gugol. Hogy a munkásokkal mi lett arról nem szól a mese. Talán jobb is így.

Címkék

CsaladtortenetgondolatokSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….