iPad 2

0
0

imageEjött a nagy nap, piacra került az új kütyü….
Emlékszem mikor megjelent az első és besétáltam Gironába kipróbálni….forgatgattam, nézegettem,két perc se kellett hozzá hogy megunjam….valahogy azt az érzést keltette bennem hogy ez az első olyan Apple termék ami valójában szarra se jó…..
Még kétszer mentem vissza a boltba hátha meggyőzöm magam és mégis veszek egyet, de nem…..mindkétszer megmaradt a véleményem…semmi szükségem rá.
Filmet nézni tudok a laptopomon…olvasni az ebook-on, akkor meg mire is jó pontosan?
Telepakoljuk az életünket képernyőkkel, minden szarral, hogy egy árva percünk se maradjon gondolkodásra.
Mintha “valakik” nem szeretnék ha gondolkodnánk és az életünket telepakolják lényegtelen hülyeségekkel amiket meg KELL vennünk, amik lekötik a figyelmünket, és így lényegesen kevesebb jut….mire is?
Hát gondolkodni….
Hogy min?
Mindegy! Bármin! Például azon hogy tényleg meg kell e vennem a 213574. ik szarságot a boldogságomhoz?
Mint a birkák vásárolunk mindent amit elénk tolnak.
Nem vagyok én technika ellenes…nekem is van számítógépem, mp3 lejátszóm, okostelefonom…..de emlékszem hol is kell kikapcsolni ezeket, és hogy hol a helyük……
Nem hiszem hogy az iPad 2 jobban meg fog hatni mint az egy…..ugyanolyan felesleges dolognak tartom mint anno az egyet….
Néha jó lenne felpillantani a filmből és kinézni a vonat ablakon hogy mi is folyik kint……

Címkék

appleIpadiphoneipoditouchmacSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….