Így készült a bringatáskám.

0
0

Minden úriemberbicikli elengedhetetlen kelléke a minimum egy táska.
A kicsivel akartam kezdeni, mert ha valami nagyon rosszul sülne el akkor csak egy kis darab bőrt vesztek, mindazonáltal bíztam öregem tanácsában: ha másnak sikerül neked is sikerül….
Úgy terveztem mint egy Magyar tarsolyt….tehát a hátfal és az előrehajló zárólap egy hosszú összefüggő bőr, (ugyebár a tarsolyokon ennek az elejére kerül a lemez) majd egy köztes rész ami a teret adja a táskának és az elölső fal….befotózva érteni fogjátok no para….

image
Ez lenne a köztes rész ami körbefut a táskán….

Szóval mint mindig a csatornák, a lyukasztás amit egyébként szeretek csinálni…szeretem nézni a katonás rendet ahogy sorakoznak a lyukak a bőrben….
A körbefutó elem általában a táska szélességének duplája körül mozog négyzetes nem torz forma esetében. Mondjuk lemérni egy mozdulat és akkor biztosra lehet menni…
Minde részt kivágtam és a megfelelő helyen végiglyukasztottam.
ezután jön a feketeleves….ugyanis ezt varrni nem olyan egyszerű főképp én marha azt akartam hogy legyen egy kis homemade jellege ezért nem kívül varrtam a bőrt majd ragasztottam, egyengettem mint pl a brifkómnál, neeeeem Lacikának belül kellett varrnia….hát egy Ózdi kohász csapjon tarkón ha mégegyszer ilyen hülyeséget csinálok….elkerülte a figyelmemet hogy a kezem akkora mint egy páklapát….

image
A fedőlap összeállítás előtt….

Mint látjátok kicsit erősebb a karcolás a bőrön mint a töbi esetben….szeretem fotókon is a karcolt textúrákat és hát bőrben sincs ez másképp így fogtam egy fém dörzsikét és adtam vele a bőrnek…..bevált mostantól felvéve az eszközök közé 🙂
miután összeszenvedtem a varrást az egész tatyót kb hatszor átkentem testápolóval kívül belül….mélyíti a színeket és ápolja a bőrt, védi a kiszáradástól….ez fontos vizezés után.
Záródásnak fémgombot szántam neki gyors és egyszerű….

image
Sarkoknál a bőrt be kell vagdosni!!!!

Legvégül a két tartóbőrt vágtam ki lyukasztottam és díszítettem….Borival sokat beszélgetünk arról hogy a régi dolgok mennyivel hosszabb életűek és szebbek voltak….szeretem a régi dolgokban azt hogy a legegyszerűbb dolgokat is tudták csodálatosan díszíteni és ékessége volt valakinek egy életen
át….valahogy hiszek abban, hogy nem csak silány dolgok kellenek a világnak…legalábbis szeretnék hinni benne….pont ezért csináljuk a Goatnesst is, és biztos hogy Emma naplói, füzetei mind bőrkötésesek kézzel varrottak lesznek a legjobb papírból….visszatérve a táska pántjaira, pont ebből a megfontolásból díszítettem gazdagon, hogy a legapróbb dolog is szép legyen, ne valami silány összecsapott dolog….továbbiakban képek 🙂

image
Itt kezdődnek a gondok 🙂
image
Félkészen krémezés előtt….

image
A telefonom és a brifkóm tuti elfér benne 🙂

image
A tartópántok

PS: Sajnos a gyönyörű kis flaskám nem fér bele így azt hiszem terveznem kell egy egy flaskatartót is mert egy úr az úr! 🙂

Címkék

balassabiciklibőrcsináld magaddiygoatnesshogyan csináljak biciklistáskátSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….