Hajnali beszélgetés.

0
0

imageA szél egy elszáradt faágon üldögélt, és kérdőn vizslatta az öreget….
Az öreg valóban öreg volt….egyidős a széllel….kopott szandálja lába mellett hevert, hosszú vékony pipájából nagy kéjjel szívott és mosolygott a szélre.
– Öregek vagyunk barátom..-szólalt végül meg -együtt koptattuk az utat az idővel.
A szél lassan bólintott.
-Nem mi születtünk ide….-folytatta az öreg, -hanem a világ született köribénk….emlékezz csak a végtelen csendre mikor még az idő is szunnyadt….egy pillanatban létezett, született, és pusztult el minden….olyan parányi helyen volt mindez és olyan időtlenül, mint egy álom, amire senki sem emlékszik.
-Emlékezet…-búgta a szél…-nem is olyan rég beszélgettem vele….mindent tud….mindent…-suttogta
-Ugyan! -nyújtozkodott az öreg macska módjára…-hogy tudna bármi fontosat is az emlékezet?!
-Hogy érted ezt? -Futotta körbe izgatottam a fát a szél, és az öreg ölébe kucorodott….
-Ne legyél ostoba mint azok…-bökött az öreg a horizonton fénylő pontok felé….csak egy ostoba faggatná az emlékezetet….
-Akkor hát hol vannak a titkok? -kérdezte a szél enyhén vibrálva a kiváncsiságtól.
Az öreg vaskos ujjaival a pipát piszkálta, majd mosolyogva a szélre nézett.
-A feledésnél van minden. -csiklandozta meg pipája szárával a szelet aki azon nyomban felpattant és visszarohant a faágra.
Az öreg recsegve feltápászkodott és felvette a saruját…
-Ideje mennünk! -bökött a szél hasa felé újra a pipával.
-Ideje. -búgta a szél és eliramodott.
Az öreg hosszasan nézett utána, majd lassan szertefoszlott.

Címkék

balassaírásokszilánkokSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….