Folytatás.

0
0Folytatás.

Hát akkor térjünk át az első és második emeletre….
Szemközti emelet első lakás Guszti a cigány harcművész, a kung fu különféle válfajait ismerte és gyakorolta szorgalommal ám tehetség nélkül. Felesége autentikus cigány asszony…se irni se olvasni nem tudott ha kapott levelet mindig lehozta hozzánk hogy olvassuk el neki….

Mellettük Rózsi néni (nem AZ a rózsi) nagyanám barátnője. Kedves teremtés fia megjárta az idegenlégiót talán a 8-ik év után szökött haza….Rózsi néninek idősebb korában a cukra miatt amputálták a lábait de sosem jöt rendbe teljesen. Emlékszem teljesen megtörten mesélte nagyanyámnak hogy nem altatták el és hallotta ahogy fűrészelik a lábát….pár évre rá meghalt.

Mellette a Steinerné! Öreg rusnya teremtés volt agy kicsi keverék kutyával. Napi programként körbesétált az emeleten és koldult valami kaját magának és a kutyának. Ám fő attrakciója mégsem ez volt hanem amikor napos délutánonként kiült a hokedliére és kiverte a kutyus pöcsét…. Szerepe itt véget is ér beszámolónkban.

Az első emelet szemközötti oldalt ki is végeztük természesen mások is laktak ott még de semmi leírható emlékem nincs róluk.
Érdekességként megemlítem hogy a tátrai testvérek is ott nőttek fel nagyanyám mesélte hogy piszok rossz gyerekek voltak…szemközötti oldalt a jimy lakott de róla majd később.
A másik oldal a zsuzsiék lakása felett kezdődött ahol egy kedves fiatal teremtés Sz. Éva lakott aki egyedül nevelte marci nevű gyerkőcét. Sok időt töltöttem nála, tanított agykontrollra és egyéb dolgokra. Nagyanyámék meg voltak győződve róla hogy más is történik közöttünk de soha semmi nem történt….na jó mondjuk nem rajtam múlott.

Melette egy lilafejű pacemaker-es fasz aki egyszer megmérgezte a kutyámat. Megfenyegettem hogy felmegyek nakifutásból mellberúgom és lebasyom az emeletről. Ezekután kapcsolatunk nem volt túl baráti jellegű.

Mögötte egy család lakott Tamás nevű fiukkal. Az apa kamionos volt ami abban az időben nagyon jó meló volt. Sokat járt Bulgáriába. Nekik volt előszőr videójuk és ott láttam a king kongot életemben előszőr. Az érdekesség hogy előttük a lakásban egy család lakott. Nem írom le a család nevét elég leírnom hogy onnan került ki a Jimmy.
Én nem éltem még ekkor vagy nem voltam olyan nagy hogy emlékezzek rá így nagyapám későbbi elbeszéléseire kell egy percre támaszkodnom de kétségem sincs semmi felől hisz sosem hazudott az öreg nekem. Öreg mindig röhögve mesélte hogy eredetileg dobosnak készült mert rendszeresen elkalapálta az aszonyt…télen meg felszedték a parkettát és eltüzelték…. Hát ennyit tudok a „királyról“

Utána az F Robi lakott szőke sovány gyerek. Nagy barátom volt annak idején. Egyszer a lábamoz vágott egy deszkát és az abból kiálló görbe szög egy jó darab húst kiszakított a lábamból. Nagyanyámék nem voltak otthon és én lekezeltem arcszesszel. A dolog érdekessége hogy nem fájt ám a nyoma mai napig megvan.

Majdnem a kapu felett egy zenész cigány család lakott…anya fiú lány.
Csak a lány nevét tudom Évának hívták aknés arca volt kicsit gömbölyű testalkata. Remek zongorista volt ő volt az első zenetanárom. Később inni kezdett és az a pletyka járta róla hogy valami fiatal gyereket „pisiltetett“ meg a légópincében. A fiú hegedűs volt soha egy szót nem beszéltem vele. Az anya egy végtelenül jóságos arcú cigány néni. Mindenki szerette. Egy fura szokása volt. Ha valaki meghalt a házból mindig bekéredszkedett hogy megnézhesse. Senki sem tudta miért csinálja de rendszerint beengedték….
Folyt köv…..

Címkék

CsaladtortenetSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….