13.3 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Epizód mittoménhányadik sokadik…..

Az első:
bírkózófoci….hogy milyen az? Leírom…fogunk két zsámolyt és felfordítjuk az a kapu….fogunk egy medicinlabdát jó nagyot mint egy dinnye az a labda….két csapat a cél a labdát a zsámolyba juttatni….
szabályok: nincsenek.
Imádtam…mindent lehet a cél érdekében persze harapni ütni nem illik…sokadszor kapunk ki…az ellenfélben játszik az a gyerek….nyurga magas srác. Rohadt gyors és bírja a futást….ügyesebb nálam ügyesebb mindenkinél….
Utolérni nem tudom…már a tüdőm majd kiköpöm de látom hogy megint gólt fog szerezni….jön a köd…utolsó erőmmel mögüle tiszta erőből akasztom a lábát…hosszan repül majd hatalmasat esik…
Akasztani szabad…szabadfogásúak vagyunk tudunk esni…persze ekkorát rúgni rajta nem kellett volna…
edző félrehív és üvöltözik…meg sem hallom szinte….leszarom hány fekvőtámaszt kell csinálnom…megérte…
A srác vagy egy hónapig kimarad az edzésről….miattam…megérdemelte konstatálom magamban…

A második: Háziverseny. Nincs tétje csak szórakozásféle de azért medált kapunk….első menet…kb egy erőben vagyunk technikailag is hasonló szinten…alulra kerül átkulcsolom kezem alatta…odanyúl és megpróbálja kitörni a kisujjamat…régi trükk ha a bíró nem látja igen hatásos…laza izületeimnek köszönhetően nem sikerül eltörnie, csak pokoli fájdalmat okoz vele…a menetet magasan nyeri, mivel jobb kezemmel nemigen tudok fogni…bíró azt mondja szimulálok…a rohadék földharcnál még a fülembe is súgja hogy hogy van az ujjam???
Második menet…mint mindig kézfogással indul…megszorítom a kezét rálépek a lábfejére és mielőtt a bíró észbekapna tiszta erőből arconfejelem…mint egy zsák csuklik össze…simán lesétálok a szőnyegről és elmegyek fürdeni…2 év eltiltás mindennemű versenytől….leszarom…megérte….

A harmadik: Körbe körbe futunk a tatamin…odafut mellém az egyik srác…-te Laci! Hallottad hogy a srác ott elöl arról beszél, hogy ismeri anyádat és mekkora kurva??? Szó nélkül a gyerek mellé futok ráciccegek, és amikor rám néz tiszta erőből arconcsapom…elesik és zokogni kezd…edző félrehív… -Mi volt ez kérdezi? elkezdem magyarázni de a feléig sem jutok…hatalmas csapás az arcomon és érzem hogy a lábal fellendül vállra fejre érkezek a tatamira attól a pofontól, amit adott…percekig tart míg magamhoz térek, ott guggol mellettem…- Remélem értettük egymást kérdezi immár szelidebben… Torkomra fut a düh…esélytelen vagyok egy olimpiai bajnok bírkózóval…fulldokolva mondom neki hogy nem tudja kinek az unokája vagyok de majd megtudja! – Nos legalább megismerhetem nagyapádat mondja mosolyogva…. – Meg fogja ne féljen csak!  kiabálok rá és kiszaladok a teremből….

Otthon hosszan mesélem a történetet nagyapám csendben hallgat…. -És pofánvágott az edző? kérdezi….-Na jó majd akkor bemegyek beszélgetni kicsit az edzővel…. Lelkem ujjongva képzeli el ahogy az öreg egy ütéssel padlóra küldi az edzőt végülis boxoló volt…

Kedd edzésnap….egész nap a nagy pillanatra készülök…most majd megtudja az a kis senki kit vágott pofán! Fél órával előbb megyünk bár én jobban örültem volna ha a többiek előtt gyalázza le, dehát így sem lesz rossz…
Öreg int az edzőnek, az elindul felé…öreg leejti maga mellé a táskáját az edző zsebre vágja a jegyzetét…én öreg mellett állok próbálom elrejteni kaján vigyoromat…amikor az edző közel ér öreg keze elindul és én szinte előre hallom a csattanást amit megérkezésekor kivált majd…
ÁTÖLELI!!!! meglapogatják egymást puszit váltanak és csevegni kezdenek mi újság a családdal!!!!
Azt hiszem elájulok….a beszélgetésből kiderül régi cimborák….nem véletlenül ő az edzőm….szivem szerint elsüllyednék….sürgős dolgom van az öltözőben….öreg egész edzésen ott marad hoszan beszélget az edzővel…nevetnek, iszogatnak, beszélgetnek….Hazafelé öreg még mindig mosolyog…
-Csak hogy tudd Lacika a Józsinak én magam mondtam, hogy ha úgy látja helyesnek keverjen le egy maflást neked….
-Nem baj az ha verekszel…de használd az eszed…a verekedés nem a tatamira való intézzétek el kint ha akarjátok….
-Na jó de lekurvaanyázott! vágtam vissza
-Hallottad? kérdezte az öreg….
-Soha ne hagyd hogy befolyásoljanak mert akkor csak az okosabbak játékszere leszel…ha valaki a szemedbe mondja, annak taposd ki a belét, de sose bánts valakit úgy, hogy ez meg az, azt mondta hogy…..
– és még valami….ha valaki a földre került, és már nem akar felállni, nem védekezik azt soha nem szabad bántani…ott vége a bunyónak….
Hát így zárult le rövid de velőtlen agressziókitörésem…..

Címkék

CsaládtörténetgyerekkorSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….

Előző cikk
Következő cikk

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles