6.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Epizód 4


Na szóval a Béla megúszta a szuperhalálcsapásomat a gumibottal és szép lassan abbamaradtak a magánszámai is…azért ez utóbbit sajnáltam.
Mellettük lakó Füleki-néni olyan volt mintha az Eméli életéből költözött volna hozzánk egy forgatási szünetet kihasználva. Nagyanyámék nagyon szerették velem egyetemben…vidékről költözött fel pestre de hogy mikor azt nem tudom megmondani…férjét nem ismertem jóval születésem előtt meghalt Füleki-néni pedig élte az özvegyasszonyok életét. Minden tavasszal pirosra pingálta az ajtaját a falait mellette (a külső házfalat) ablakkereteket….mindent. Ezen felül volt még valami ami teljesen egyedivé tette őt. Volt fürdőszobája! Egyszer még fürödtem is nála! (mondjuk 8 éves voltam)
Gondos kis házikertje volt és papagájai akiknek közösen szedtük a fűmagot….mikor elmentem az ajtaja előtt sose bírtam megállni hogy ne csípjek le egy levelet valamelyik növényéről….ő pedig mindig megkérdezte – Lacika nem láttad ki csipkedi a virágaimat? Bukta….na mindegy azért folytattam ő pedig a kérezősködést 🙂
Szép rendezett lakása volt pár babával szépen felöltöztetve (rendszerint levetkőztettem őket de sose találtam semmi említésre méltót) Közös kis kártyázásunk abból állt hogy kártyavárat építettünk (néha igazán nagyokat) levelezőlapokból amit a munka végeztével befőttesgumival szétlőhettem! (Remek szórakozás!)
Emlékszem egyszer kaptam egy bumerángot nagyapámtól. Jó nagyot hajítottam rajta és baszki visszajött! Egészen a Füleki-néni ablakáig….na akkor mondjuk nem örült nagyon….
Összegezve megtanulhattam tőle mi a különbség a vidéki és a pesti emberek között…
Megemlítem még azt is hogy fura de nem szerette a gyerekeket engem azért szeretett mert jónevelt voltam (hogy az ő szavait idézzem) legutoljára tavalyelőtt hallottam róla akkor combnyaktörésből gyógyult (meggyógyult) azóta nem tudom mi lehet vele remélem él még…

Mellette a Gejza meg a törpe.
Hát baszom ilyen elbaszott párt még nem láttam azóta se…a törpe vagy 130 cm fehércigány (oláh) a Gejza cigó classic.
A (nő?) arcán mindig egy olyan egybites pilantás. Gejza néha felpörgette a merevlemezt és elment még melót keresni is de a sarki viola presszónál messzebb aligha jutott. Volt két gyerekük mindkettő mongolidióta ami nem az ő hibájuk természetesen (de azért valami genetika csak van benne ha láttátok volna a törpét tudnátok)
Egyetlen kapcsolatom velük egy balhé volt amikor belémkötött a törpe. Előtte összeveszett egy másik cigo clasicc-al a házban (gusztival a ferenc tér kung fu harcosával) amikor is azt üvöltözte neki –mi van a Gejza fasza kell? Majd szólok nekije! Ect ect ect….
Na mit ad isten másnap bekóstolt engem is….nekem is magyaráz hogy majd ő szól a gejzának….nem írom le mit válaszoltam de gejza többszöri hivásra sem akart kijönni a lakásból.
Itt meg is szakadt a kapcsolat közöttünk amivel sokat nem vesztettem….

Mára ennyi de jön még kutyára dér….

Címkék

CsaladtortenetSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles