6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Emma képzése.

image

-Jé ti mit csináltok? -kérdezte Bori
-Késelünk.
-Mi van???
-Nyugi csak fadarabokkal…tanítom hogy kell fogni…
-Szívem…talán feltűnt már de ő kislány….
-Tudom…és meglehetősen szép…épp ezért tanítom.

Valahogy így kezdődött….
Nem szívlelem az életképtelen embereket.
Emlékszem mikor pici voltam nagyapám elvitt az illatos úti lakótelepre…,ott őt mindenki ismerte ott volt fiatal….lent hagyott a játszótéren és felment a haverokhoz….persze gyorsan bajba keveredtem, és kiabáltam neki hogy segítsen…kinézett az ablakon, látta hogy kostólgatnak a helyiket.
Lekiabált: -Balassa vagy védd meg magad! és eltűnt az ablakban…
Később nagyanyámnak meséltem aki nevetni kezdett.
-Ne aggódj kisfiam anyáddal ugyanezt megcsinálta…
-Őt is otthagyta? -kérdeztem
-Persze! -végta rá nagyanyám….mit gondolsz anyád miért tud úgy verekedni?
-Nagyapád tanította! veszélyesebb mint egy férfi…..
Később ezt megtapasztaltam….élettársa sokszor jött át hozzánk panaszkodni nagyapámnak hogy csináljon valamit anyámmal mert megint megverte….
A félreértések elkerülése végett nem szeretném ha Emma bármiben hasonlítana anyámhoz….de hogy megtanítom verekedni és egyéb dolgokra amire szüksége lehet az hétszentség.
Bori kicsit kétkedve fogadta hiszen ő maga sem egy verekedős fajta bár egyszer iskolában egy nagyobb fiút úgy megrugdosott hogy évekig azt hallgatta….
Én azt a nézetet vallom hogy ha tudsz valamit használni legyen az lőfegyver,kés,bot,bármi és sosem lesz rá szükséged az még mindig jobb mintha kellene, de azt sem tudod hogyan kell használni.
Nem véletlenül vittem el Borit lőtérre, ismertettem meg a fegyverekkel, tanult meg lőni íjjal, és lőfegyverekkel is.
Késelni, verekedni sosem tanítottam Borit mert lefagy…így nem lett volna sok eredménye a dolognak.
Emma viszont nagyon higgadt, logikus gondolkodású így őt megtaníthatom mindenre amire engem a nagyapám.
Járunk a tengerpatra ahol “dobálhtja” a papát, (ő megcsavarja a kezemet én meg vetődök jobbra balra) amit rettenetesen élvez 🙂
Én azt hiszem hogy egy nőnek főleg ha szép meg kell tudnia védeni magát valamilyen szinten az ő esetében folyamatosan figyelnem kellene ha nem bíznék abban hogy meg tudja védeni magát így sokkal ésszerűbb megtanítani mint aggódni egy életen át.
Nálunk Balassáknál ez valahogy családi tradició 🙂

Címkék

emmaharckésküzdősportSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles